Επιστράτευσαν "ναρκαλιευτές" έξω από τις φυλακές Τρικάλων!

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά, Ομάδα του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίου Ξηράς (ΤΕΝΞ) διατέθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με σκοπό να πραγματοποιηθούν έρευνες για νάρκες στον περίβολο των φυλακών Τρικάλων. Η επιχείρηση ξεκίνησε ...



το Σάββατο, 23 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, 25 Μαρτίου. Το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, μάλιστα, εντόπισε εκρηκτικά έξω από το σωφρονιστικό ίδρυμα, τα οποία και εξουδετέρωσε.
Η κίνηση αυτή έρχεται έπειτα από την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο, στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά κυρίως έπειτα από το φιάσκο της Ελληνικής Αστυνομίας στις 22 Μαρτίου με την ομαδική απόδραση Αλβανών κρατουμένων, η πλειοψηφία των οποίων ακόμη αναζητούνται από τις Αρχές.
Όπως όλα έδειξαν οι δραπέτες είχαν οπλιστεί με τα όπλα που προορίζονταν για την απόδραση του Παναγιώτη Βλαστού, αφού στα χέρια τους φαίνεται να κατέληξε ο σάκος με οπλισμό που  πετάχτηκε στο προαύλιο των  φυλακών από το ελικόπτερο στις 24 Φεβρουαρίου, όταν έγινε η αποτυχημένη απόπειρα του Έλληνα βαρυποινίτη και  τον οποίο οι αστυνομικοί στις φυλακές Τρικάλων, παρά τις έρευνες που πραγματοποίησαν δεν κατάφεραν να εντοπίσουν.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του ΥΕΘΑ, "ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με εντολή του  Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου προς το Γενικό Επιτελείο Στρατού διατέθηκε ομάδα του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίου Ξηράς (ΤΕΝΞ) με σκοπό τον εντοπισμό, την επισήμανση και εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών που απέμειναν στον χώρο της εξωτερικής περιβόλου των φυλακών Τρικάλων κατά την πρόσφατη απόδραση κρατουμένων".
"Η ομάδα  του Τάγματος Εξουδετέρωσης Ναρκοπεδίου  Ξηράς από το Σάββατο 23 έως και την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013 προέβη στην προσέγγιση-αναγνώριση του χώρου και στην συνέχεια στην επισήμανση και εξουδετέρωση των εκρηκτικών μηχανισμών. Επισημαίνεται ότι όλη η επιχείρηση διενεργήθηκε από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα", συνεχίζει η ανακοίνωση.
"Η συγκεκριμένη ομάδα προκειμένου  να πραγματοποιήσει την αποστολή της με επιτυχία και πρωτίστως  με ασφάλεια, διαθέτει εξοπλισμό ατομικής προστασίας (στολές αντιθραυσματικές, κράνη κτλ) για τον εντοπισμό, την μεταφορά και την καταστροφή των εκρηκτικών μηχανισμών", καταλήγει.


thestival.gr