Τσίπρας εκλιπαρεί Μέρκελ για συνάντηση - Θέλει να θυμηθούν τα νιάτα τους, ο μεν στην ΚΝΕ, η δε στην ΚΟΜΣΟΜΟΛ !

Λίγες ώρες πριν συναντήσει τον… μέγα Σόιμπλε, ο τέως… κομμαντάντε Τσίπρας και νυν… Leader of SYRIZA (ο χαρακτηρισμός ανήκει στους Αμερικανούς που τον κάλεσαν στην Αμέρικα), έδωσε συνέντευξη στην Deutsche Welle, όπου… ο «λύκος» έγινε… αρνάκι, λείανε τις γωνίες, τετραγώνισε τον κύκλο, έκανε κι άλλα… γεωμετρικά και μαγικά (κωλοτούμπες τα αποκαλεί αυτά ο λαός) και στο τέλος ζήτησε να δει και την (τρισκατάρατη) Μέρκελ!
Ιδού η μετάλλαξη του… κάπτεν Αμέρικα (που έλεγε κάποτε πως θα καταργήσει με τη μία τα Μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους) με δικά του λόγια:




«Είναι επιβεβλημένο να υπάρξει μια ομαλοποίηση των σχέσεων ανάμεσα στην αξιωματική αντιπολίτευση της Ελλάδας με τον θεσμικό της ρόλο και της κυβέρνησης της Γερμανίας, μιας χώρας που διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις ευρωπαϊκές και ελληνικές εξελίξεις. Μπορεί αύριο να είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. Αυτό το γνωρίζει η γερμανική πλευρά. Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει ένα πεδίο διαπραγμάτευσης κατ’ αρχάς. Άρα το τελευταίο που με ενδιαφέρει σε αυτές τις συναντήσεις είναι η εικόνα, ο επικοινωνιακός αντίκτυπος. Με ενδιαφέρει η πραγματική πολιτική ουσία, δηλαδή, να προσπαθήσω να πείσω τον συνομιλητή μου και την γερμανική κυβέρνηση ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής για να διατηρηθεί η ευρωζώνη και βεβαίως η Ελλάδα εντός αυτής. Και το πρώτο βήμα για να καταλήξει κανείς κάπου είναι να συζητά».
Ακολούθησε η ερώτηση αν θα ήταν διατεθειμένος να συναντήσει την «ανεπιθύμητη» (όπως την είχε χαρακτηρίσει λίγο πριν το ταξίδι της στην Ελλάδα) Μέρκελ, και ο Alexis συμφώνησε ενθουσιασμένος: «Η καγκελάριος συναντάται μονάχα με ομότιμούς της. Θέλαμε να αποκτήσουμε μια επαφή, μια επικοινωνία φυσιολογική για να μην δημιουργείται η εντύπωση ότι υπάρχουν δύο αντίπαλα στρατόπεδα που δεν ανταλλάσσουν ούτε καλημέρα. Από εκεί και πέρα εάν στο μέλλον υπάρξει αυτή η δυνατότητα, εγώ δεν θα έχω καμία αντίρρηση».
MERKEL5
Σίγουρα, μια συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ θα είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον, γιατί εκτός όλων των άλλων θα θυμηθούν και οι δύο τα νιάτα τους, στα οποία είχαν… κοινή πολιτική πορεία! Η μεν Μέρκελ ήταν στέλεχος της ανατολικογερμανικής Κομσομόλ, ο δε Τσίπρας ήταν στέλεχος της… ελληνικής Κομσομόλ, της ΚΝΕ…




ethnikismos.net