Ψάχνουν προσανατολισμό τα «ορφανά» της Κεντροδεξιάς !


Έντονες οι διεργασίες σε κόμματα και στελέχη του χώρου
Συνεχίζονται, ως φαίνεται, οι ζυμώσεις για ενιαίο κόμμα της Κεντροδεξιάς στο ρευστό ελληνικό πολιτικό σκηνικό.
Την ώρα που η Κεντροδεξιά αποτελεί το βασικό κορμό.....



της κυβέρνησης ευρωπαϊκού προσανατολισμού που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, τα «ορφανά» της ακολουθούν το δικό τους δρόμο. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, ο ΛΑ.ΟΣ. του Γιώργου Καρατζαφέρη μαζεύει τα κομμάτια του μετά την αποτυχία του να μπει στη Βουλή προβλέποντας επιστροφή στη δραχμή μέσα στο 2013 και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου κόμματος.

Όπως αναφέρει ο Τύπος της Κυριακής, ο Γιώργος Καρατζαφέρης ξέρει καλά ότι πολύ δύσκολα θα ξαναβρεί το δρόμο για είσοδο στην επόμενη Βουλή. Ο ίδιος μάλιστα προέβλεψε ότι το κόμμα που θα ανεβαίνει το προσεχές διάστημα είναι η Χρυσή Αυγή. Το δημοσίευμα μάλιστα υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης κάνει την έκπληξη και «αντί να το παίξει ευρωπαϊστής, όπως θα περίμενε κανείς, μιλά για τη δραχμή, ως άλλος... Αλαβάνος της Κεντροδεξιάς». Το δημοσίευμα, πάντως, αναφέρει, ακόμη ότι «ένα νεύμα από τη λεωφόρο Συγγρού, σίγουρα θα αντιμετωπιζόταν πια με πολύ μεγαλύτερο ρεαλισμό απο την Καλλιρρόης».

Κι αν ο ΛΑΟΣ βρίσκεται εκτός Κοινοβουλίου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που είναι κόμμα εντός Βουλής, «πλήττονται από την προσέγγιση του προέδρου τους σε κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επάνω στην αντιμνημονιακή, καταγγελτική πλατφόρμα». Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Κώστας Μαρκόπουλος καθιστά απολύτως σαφές στους συνομιλητές του ότι δεν ανέχεται την προοπτική μιας πιθανής συγκυβέρνησης με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και οραματίζεται ενιαία Κεντροδεξιά».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περισσότερο κοντά από ποτέ βρίσκεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στην ίδρυση κόμματος, ενώ ο Θάνος Τζήμερος της «Δημιουργίας Ξανά» ρίχνει γέφυρες, αναφέροντας ότι η ατζέντα της έχει καλυφθεί από την κυβέρνηση.



newsbeast.gr
ventetta.blogspot.gr