Το σύστημα ετοιμάζει κόμμα-ανάχωμα στην Χρυσή Αυγή - Πάλι θα φάνε τα μούτρα τους !


Ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό και δημιουργία νέων κομμάτων «προβλέπει» το καθεστωτικό «Βήμα της Κυριακής». Ιδού σε ποιον πολιτικό χώρο τοποθετεί ένα απ’ τα νέα κόμματα που «προβλέπει» πως θα δημιουργηθούν: «…Στο σημείο αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί και η δημιουργία ενός νέου κόμματος στον χώρο μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής, το μόνο κόμμα με ανοδικές τάσεις».
Στο ίδιο φύλλο, υπήρχε συνέντευξη του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Μαρκόπουλου, που ...
 


προανήγγειλε αυτό που «προέβλεπε» το «Βήμα», ένα νέο κόμμα «που θα περιορίσει τα άκρα», δηλαδή το πολυπόθητο ανάχωμα του συστήματος στην Χρυσή Αυγή:
Χρειάζεται νέο κόμμα;
«Το σίγουρο είναι ότι απαιτούνται άλλα μυαλά στην πολιτική και διαφορετική αφήγηση για την προοπτική αυτής της χώρας με πλήρη παραγωγική ανασυγκρότηση και ισχυρό κοινωνικό κράτος για τις εκατοντάδες χιλιάδες νεόπτωχων. Αν αυτό φέρει νέο κόμμα, τότε όλα θα αλλάξουν και οι λαϊκιστές θα περιοριστούν, όπως και τα άκρα. Απαιτούνται πρόσωπα, χρόνος και θάρρος».
Αν ναι, ποια η ιδεολογική πυξίδα του;
«Ένας είναι ο χώρος που περισσεύει, ο χώρος της παραδοσιακής λαϊκής Δεξιάς που πάντοτε εκπροσωπούσε τη μεσαία τάξη, που σήμερα φτωχοποιείται ραγδαία και άδικα».
Ιδού, λοιπόν, ο καθεστωτικός… νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός! Τα παλιά αναχώματα (ΛάΟΣ, Ανεξάρτητοι Έλληνες) πέθαναν, ζήτω το νέο ανάχωμα του Μαρκόπουλου! Και βέβαια, δεν περιμένει το σύστημα να αποσπάσει ο Μαρκόπουλος ποσοστό από την Χρυσή Αυγή, αλλά να ψαρέψει ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν την ΝΔ και να τους εμποδίσει να πάνε στην Χρυσή Αυγή, όπως κατάφερε ως ένα βαθμό το κόμμα Καμμένου. Καλά τα σχέδια επί χάρτου και οι υπολογισμοί, αλλά τι να πει στον κοσμάκη που υποφέρει κι ο Μαρκόπουλος, γνήσιο τέκνο του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος; Θα τον πάρει κι αυτόν παραμάζωμα το εθνικιστικό ποτάμι!


Ν. Λεονταρίδης
ethnikismos.net