Η ύφεση καλπάζει ασταμάτητη


Μείωση κατά 6,9% του ΑΕΠ, της συνολικής καταναλωτικής δαπάνης κατά 8,8%, των ακαθάριστων επενδύσεων πάγιου κεφαλαίου κατά 19,5% και κατά 4,5% οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών, έδειξε η έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ για το γ’ τρίμηνο του 2012. Αυτά πριν εφαρμοστούν τα μέτρα και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που απεργάζεται η κυβέρνηση και φέρνει περισσότερους φόρους, σε αυτούς που δεν μπορούν να τους αντέξουν....

 


Συνεπώς αναμένεται η ύφεση μέχρι το 2015 που έχει ήδη προβλεφτεί να πάρει παράταση και να διαψευστεί για άλλη μία φορά ο ψευδοπροφήτης της ανάπτυξης, πρωθυπουργός, Αντώνη Σαμαρά, του οποίου οι πολιτικές οδηγούν την Ελληνική Κοινωνία σε καταβαράθρωση.
Τι σημαίνουν όμως, συνοπτικά, τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία; Πολύ απλά ότι παράγουμε λιγότερα, έχουμε λιγότερα να ξοδέψουμε και ότι εισέρχεται λιγότερο χρήμα στην αγορά, είτε μέσω των εξαγωγών, είτε μέσω των επενδύσεων. Κοινώς η ύφεση καλά κρατεί, ή μάλλον καλύτερα καλπάζει, αφού οι Έλληνες πέραν της λειψυδρίας που μαστίζει την αγορά θα έχουν να αντιμετωπίσουν, συντόμως, και ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα είναι ιδιαίτερα «βαρύ».
Αναμένεται, οπότε, να διαψευστούν ακόμα και οι πιο δυσοίωνες προβλέψεις για την ύφεση και την ανεργία στην Ελλάδα, αφού με αυτά τα δεδομένα οι επιχειρήσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ανήκοντες στην πρωτογενή παραγωγή, που ήδη τα βγάζαν πέρα με δυσκολία θα βρεθούν ενώπιον ακόμα δυσκολότερων συνθηκών με την πελατεία τους να μειώνεται, τα προϊόντα τους να μένουν «στα ράφια»  και την κυβέρνηση να απαιτεί όλο και περισσότερα, είτε μέσω της εφορίας, είτε μέσω της ΔΕΗ.
Ο βαρύς χειμώνας της ύφεσης θα συνεχίσει για πολύ καιρό ακόμα στην Ελλάδα με μια πολύ λογική πρόβλεψη να τοποθετεί ως όριο το γκρέμισμα του αμαρτωλού καθεστώτος που κρατά αυτή την στιγμή τις τύχες της χώρας και του λαού στα ικανότατα, για καταστροφή, χέρια του.