Νέα ψέματα και διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τον Σαμαρά


«Εκεί που ευημερούν οι αριθμοί, υποφέρουν οι άνθρωποι» λέει ένα γνωστό παλιό ρητό. Στην περίπτωση του νυν πρωθυπουργού της Χώρας, Αντώνη Σαμαρά, αυτό που ισχύει είναι ότι όσο πιο αισιόδοξα παρουσιάζει την κατάσταση, τόσο χειρότερα είναι τα πράγματα. Η νέα απόπειρα πλαστογράφησης της πραγματικότητας, από τον πρωθυπουργό, καταγράφεται στην συνέντευξη του, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδος «Παραπολιτικά». ...
 


Για μια ακόμη φορά επαναλαμβάνει το γνωστό ρεπερτόριο ότι τα πολύ δύσκολα πέρασαν και η ανάκαμψη αρχίζει, φροντίζει όμως να έχει έτοιμες τις ασφαλιστικές δικλείδες για να μπορέσει και πάλι να τουμπάρει τα λεγόμενα του. Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για το αν αποκλείεται σε κάθε περίπτωση η λήψη νέων μέτρων, ο Σαμαράς υποστηρίζει ότι: «όπως έχω πει πολλές φορές ως τώρα, δεν θα ληφθούν πρόσθετα επώδυνα μέτρα, εφ’ όσον εμείς εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα, δηλαδή κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές». Αυτό το «εφ’ όσον» είναι η λέξη – κλειδί για το τι πραγματικά εννοεί ο Σαμαράς. Είναι το προφασιζόμενο «άλλοθι» για να μπορέσει να δικαιολογήσει στο άμεσο, το πολύ άμεσο, μέλλον τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα (ξανά)έρθουν.
Γενικά, όλη η συνέντευξη του Σαμαρά, κινείται στην δημιουργία απατηλών ψευδαισθήσεων που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αφού δεν ντράπηκε να πει τόσα ψέματα προεκλογικά, προκειμένου να ξεγελάσει τους ψηφοφόρους και να κερδίσει τις εκλογές, γιατί να μην κάνει το ίδιο και τώρα; Φυσικά, από τα λεγόμενα του, δεν ξεφεύγει και πάλι το Κίνημα μας, καθώς σε ερώτηση του δημοσιογράφου, αν ανησυχεί για την εκτίναξη των δημοσκοπικών ποσοστών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, λέει τα εξής: «Γνωρίζω πολύ καλά πως μόλις αρχίσει να σταθεροποιείται η οικονομία, θα υποχωρήσουν και οι «ακρότητες» και τα «άκρα». Γι’ αυτό και όσοι εκπροσωπούν τις ακρότητες και όσοι κερδοσκοπούν πάνω στην απελπισία του κόσμου κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν την σταθεροποίηση. Κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τον κόσμο στην απελπισία! Ήδη όμως χάνουν έδαφος! Γιατί ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει πλέον όλο και περισσότερο ότι κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες έχουμε αρχίσει να αλλάζουμε τη μοίρα του τόπου…».
Ο πρωθυπουργός της Χώρας «απαξιεί» στην απάντηση του να πει το όνομα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Δεν πειράζει… Ο Ελληνικός Λαός τον έχει απαξιώσει ήδη και στις επόμενες εκλογές θα τον στείλει στην πολιτική σύνταξη. Η απάντηση του, πάντως, είναι ένα μείγμα θράσους και παραπληροφόρησης, σ’ ό,τι αφορά την πραγματικότητα. Γιατί τον κόσμο στην απελπισία δεν τον οδήγησαν οι «ακρότητες» και τα «άκρα», αλλά οι κυβερνητικές τακτικές της μεταπολίτευσης και ειδικότερα το αμαρτωλό τρίγωνο Παπανδρέου – Παπαδήμος – Σαμαράς. Εκείνοι οι οποίοι παρέδωσαν και τυπικά τις τύχες της Χώρας έρμαιο στις διαθέσεις των διεθνών τοκογλύφων. Εκείνοι που έκαναν κουρελόχαρτο τις Ιερές έννοιες της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Εκείνοι που οδήγησαν, και συνεχίζουν να οδηγούν, όλο και περισσότερους Έλληνες στην ανεργία, την πείνα, την ανασφάλεια, την αυτοκτονία.
Όντως, ο Ελληνικός Λαός καταλαβαίνει ότι έχει αρχίσει να αλλάζει η μοίρα του τόπου. Γι’ αυτό, άλλωστε, καθημερινά όλο και περισσότεροι συμπατριώτες μας ταυτίζονται με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και συντάσσονται μαζί της στον Αγώνα για Πατρίδα, Δικαιοσύνη, Εργασία. Το να μας ταυτίζει ο Σαμαράς με το «άκρο» του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα. Γιατί το δικό μας άκρο (κορυφή) είναι η Ελληνική Ελευθερία, η Τιμή, η Σημαία, η Λαϊκή Ενότητα, η Αξιοκρατία, ενώ το «άκρο» του ΣΥΡΙΖΑ είναι τα ακριβώς αντίστροφα απ’ αυτά που Εμείς πρεσβεύουμε. Αν, όμως, θέλει να συναντήσει κάποια «άκρα», τα οποία αν και υποθετικά αντίθετα είναι ενωμένα κάτω από αντεθνικούς σκοπούς, ας τα αναζητήσει στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Φιλελεύθερη η μεν, μπολσεβίκος (έστω και ροζ απόχρωσης) ο δε, έχουν κοινή συνισταμένη την άρνηση και την απαξίωση του Έθνους ως το πιο βασικό αξίωμα στην ανθρώπινη ζωή.