Ξεβρακώνει την Τουρκία το Ισραήλ: "Το ΡΚΚ με βλήμα Stinger κατέρριψε το τουρκικό ελικόπτερο και σκότωσε 17 Τούρκους"

Από Κούρδους αντάρτες του PKK καταρρίφθηκε το τουρκικό μέσο ελικόπτερο UH-60 Σικόρκσι, το οποίο παρέσυρε στο θάνατο 17 Τούρκους στρατιώτες, υποστηρίζουν οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Debka η οποία θεωρείται ανεπίσημο όργανο της Mossad, το τουρκικό ελικόπτερο δεν έπεσε λόγω ατυχήματος και κακής ορατότητας αλλά μετά από βολή αντιαεροπορικού βλήματος πιθανόν FIM-92 Stinger που είχαν παραδοθεί στους ισλαμιστές της Συρίας!
Οι εκτοξευτές και τα βλήματα τα πήρε ως λάφυρα η κουρδική πολιτοφυλακή μετά από μία μάχη στο Χαλέπι όταν καταδιώκοντας τους ισλαμιστές που είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν στην κουρδική συνοικία, ανακάλυψαν μια αποθήκη όπλων, όπου βρίσκονταν δύο εκτοξευτές με δέκα βλήματα... 
 
 
 
Κατ'άλλες πηγές οι πύραυλοι περιήλθαν στα χέρια Κούρδων της Συρίας, όταν άνδρες τους εισχώρησαν στις τάξεις μιας ισλαμικής ταξιαρχίας και εν συνεχεία παραδόθηκαν στο ΡΚΚ.
Η είδηση ταιριάζει απόλυτα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σ.Λαβρόφ περί κατοχής 50 βλημάτων FIM-92 Stinger από τους ισλαμιστές στην Συρία.
Οι Κούρδοι έστησαν ενέδρα σε ένα φαράγγι στο ελικόπτερο και πυροδότησαν το βλήμα την στιγμή που περνούσε. Είναι μία τακτική που έχει αναπτυχθεί την εποχή της ρωσικής εισβολής στο Αφγανιστάν από τους άνδρες της CIA που εκπαίδευαν τους Αφγανούς αντάρτες σε τέτοιου είδους βολές, καθώς από τέτοιες γωνίες εκτόξευσης το βλήμα κατά ελικοπτέρων έχει 100% πιθανότητα επιτυχίας.
Φυσικά αν όντως έχουν στην κατοχή τους Stinger οι Κούρδοι, αλλάζουν απόλυτα τα επιχειρησιακά δεδομένα στη ΝΑ Τουρκία, σε βάρος φυσικά των τουρκικών στρατευμάτων.
Aλλά φαίνεται ότι έχει αρχίσει και η "πληρωμή" των όσων έχει διαπράξει η Τουρκία σε βάρος της Συρίας. Κάτι που είχε αρχίσει να διαφαίνεται όταν το ΡΚΚ το περασμένο καλοκαίρι, εξοπλισμένο με μεγάλες ποσότητεςόπλων και πυρομαχικών που είχε λάβει από την Συρία είχε εξαπολύσει μείζονος έκτασης επιθέσεις με σημαντικές τακτικές επιτυχίες, όπως την κατάληψη της πόλης Σεμντινλί.


defencenet.gr