Το άκρον άωτον της ξεφτίλας: Τουρκοσήριαλ και στην κρατική τηλεόραση ....!


Δεν αρκεί απ' ό,τι φαίνεται η κατρακύλα και η ισοπέδωση από την οικονομική κρίση, το ξεπούλημα των πάντων και η γενικευμένη κατάθλιψη της ελληνικής κοινωνίας για τους συγκυβερνώντες.




Αφού εξασφάλισαν την τροϊκανή οικονομική κατοχή, τώρα φροντίζουν και για την επέλαση του τουρκικού «πολιτιστικού» ιμπεριαλισμού! Εδώ πια βιώνουμε τον ορισμό της απόλυτης ξεφτίλας, ένρηξης, παρακμής και του πιο εμετικού ραγιαδισμού. Δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό τύπο αναφέρουν πως ακόμη και η κρατική τηλεόραση αγόρασε τουρκικό σήριαλ και μαζί με τα υπόλοιπα ιδιωτικά κανάλια θα προβάλλονται καθημερινά πάνω από πέντε τουρκικές σαπουνόπερες.

Για τα ιδιωτικά τουρκοπορνοκάναλα θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι πρόκειται για κερδοσκοπικές εταιρείες που ούτε από εθνική αξιοπρέπεια καταλαβαίνουν ούτε από πατρίδα. Αλλά, για την κρατική τηλεόραση δεν υπάρχει καμμία απολύτως δικαιολογία. Ο ρόλος της κρατικής τηλεόρασης πρέπει να είναι εντελώς διαφορετικός απ' αυτόν των ιδιωτικών καναλιών. Είναι ανεπίτρεπτο, με τα λεφτά των αγρίως φορολογουμένων Ελλήνων, να αγοράζονται και να προβάλλονται τουρκικές σειρές.

Η ευθύνη για την απόφαση αυτή, σαφώς και σ' έναν βαθμό βαρύνει τους διευθύνοντες της κρατικής τηλεόρασης, αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι ακόμη και αυτοί εκτελούν άνωθεν κυβερνητικές εντολές, πράγμα το οποίο έχει γίνει καταφανές ουκ ολίγες φορές εις το παρελθόν σε διάφορες περιπτώσεις.

Η ξεφτίλα και ο ραγιαδισμός φαντάζει ακόμη μεγαλύτερος αν συγκρίνουμε την ελλαδική πραγματικότητα με αυτή του κρατιδίου των Σκοπίων που, συν τοις άλλοις αποτελεί σύμμαχο της Τουρκίας και παρ' όλα ταύτα απαγόρεψε την προβολή τουρκικών σειρών.

Δ. Μ.
Τ. Ο. Καβάλας