Κόμμα Αλβανών με πρόεδρο τον Οδυσσέα Τσενάι;


ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ
Ένα νέο κόμμα που θα ταρακουνήσει την ελληνική πολιτική σκηνή φέρεται πως ετοιμάζουν Αλβανοί μετανάστες, και η πρόβα τζενεράλε μπορεί να είναι η σημερινή φιέστα στο Σπόρτινγκ για τα 100 χρόνια....



ανεξαρτησίας της γειτονικής χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «Δημοκρατία της Κυριακής», Αλβανοί μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εξετάζουν το ενδεχόμενο ίδρυσης ενός νέου «κόμματος των Αλβανών». Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, αναφέρει και ονόματα ανθρώπων που ακούγονται για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Όπως υποστηρίζει, για την ηγεσία «παίζουν» ο Οδυσσέας Τσενάι, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών Μεταναστών, Ταχίρ Μίτσι (φωτό), ο οποίος είχε δηλώσει παλιότερα ότι οι «Αλβανοί στην Ελλάδα είναι σκλάβοι». Το όνομα του κόμματος μπορεί να αναφέρεται ευθέως στους Αλβανούς, αλλά οι ιδρυτές του φιλοδοξούν να εκπροσωπεί όχι μόνο τους ομοεθνείς τους, αλλά όλους τους μετανάστες στην χώρα μας, είτε είναι νόμιμοι είτε όχι.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει τη σημερινή εκδήλωση στο Σπόρτινγκ ως πρόβα τζενεράλε. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο αρχηγός του Αλβανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Εντι Ράμα, ο οποίος αναφέρεται στις σχετικές αφίσες ως «η ελπίδα των μεταναστών για αλβανική αναγέννηση». Ο ίδιος ο κ.Ράμα είχε καθοριστικό ρόλο στην ακύρωση της συμφωνίας για τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας-Αλβανίας, ενώ στις δύο μέρες που θα μείνει στην Αθήνα θα έχει σειρά επαφών με Αλβανούς μετανάστες.



iefimerida.gr