Καζάνι που βράζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά τη γελοιοποίηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Οι εικόνες που είδαμε όλοι με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ – τον επικεφαλής δηλαδή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας - στρατηγό Κωσταράκο, να προσπαθεί να συνδιαλλαγεί με μαινόμενους εργαζόμενους δημιούργησε σοβαρές αντιδράσεις μέσα στο στράτευμα.
Από εκείνη την ώρα και μετά αξιωματικοί κάθε βαθμίδας – και από τα τρία Όπλα – συζητούσαν για την απουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου σε μια άκρως κρίσιμη στιγμή.
Ήταν αδιανόητο για όλους ανεξαιρέτως τους στρατιωτικούς αυτό που είδε όλη η Ελλάδα από τις τηλεοράσεις της.
Τον αρχιστράτηγο να δέχεται ακόμη και προπηλακισμούς από...
 


δικαιολογημένα αγανακτισμένους εργαζόμενους και μάλιστα για ένα θέμα για το οποίο την ευθύνη έφερε ο πολιτικός κόσμος αφού τον σχετικό νόμο που οδήγησε τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στην... εξαθλίωση είχε υπογράψει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Άμυνας. «Εάν θέλουν να τους υποκαταστήσουμε δεν έχουν παρά να μας το πουν και να μας παραδώσουν την εξουσία» ανέφεραν στο diktionews.gr, εμφανώς εκνευρισμένοι, πολλοί εν ενεργεία στρατιωτικοί.
Υπήρξε όμως και κάτι ακόμη χειρότερο. Η «απουσία» της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ θύμισε σε απόστρατους αξιωματικούς την απουσία των «πολιτικών» της χούντας μετά την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο το 1974.
Τότε που, όπως είπαν, ακόμη και οι ξένοι έψαχναν κάποιον που να εκπροσωπεί το ελληνικό κράτος για να συνομιλήσουν και τον μόνο που έβρισκαν ήταν το αντιναύαρχο Αραπάκη αφού όλοι οι «πολιτικοί» είχαν εξαφανιστεί φοβούμενοι να αναλάβουν και την παραμικρή ευθύνη!
Όπως γίνεται κατανοητό τα όσα υπέστη ο στρατηγός Κωσταράκος μόνο ένταση έχουν δημιουργήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις στις οποίες ήδη το κλίμα είναι αρκετά βαρύ όχι μόνον εξαιτίας των περικοπών αλλά και εξαιτίας της προσπάθειας εκδοτικών συμφερόντων να εμπλέξουν στελέχη της σε υποτιθέμενο πραξικόπημα.



 diktionews.gr