Η Άγγελα Μέρκελ ήταν γραμματέας της Κομμουνιστικής Ελεύθερης Γερμανικής Νεολαίας (FDJ), στην Ανατολική Γερμανία


Ένα στοιχείο για την Άγγελα Μέρκελ που λέει πολλά…
Την βρίζει μεγάλο μέρος της Ευρώπης. Στην Ελλάδα είναι κόκκινο πανί για το σύνολο του κόσμου, αλλά και για μεγάλο αριθμό κομμάτων …
Οι αριστεροί τη χρησιμοποιούν ως παράδειγμα για το που μπορεί να φτάσει η συντηρητική
δεξιά πολιτική. Είναι της μόδας να την παρουσιάζουν ως απόγονο του Χίτλερ ή με ναζιστική στολή (ίσως και αν είχε άλλη ηλικία να το έκανε).
Δεν ακούω όμως κανέναν να λέει ότι η πολιτική μήτρα από όπου προέρχεται,...
 
είναι αυτή του καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας. Η αγαπημένη μας Άγγελα είναι μια μετάλλαξη κομμουνιστή μετά την πτώση των αγαπημένων και για πολλούς Έλληνες  καθεστώτων.
Πολλά άτομα σε όλη την Ευρώπη που ανδρώθηκαν με αυτή την ιδεολογία αμέσως μετά την πτώση άλλαξαν προσωπείο και εντάχθηκαν σε άλλους χώρους και συνέχισαν…
Οι νοοτροπίες όμως που γαλουχήθηκαν  δεν έφυγαν, απλά παραλλάχθηκαν ή μεταλλάχθηκαν. Το σκληρό και αντιλαϊκό και γιατί όχι αντιδημοκρατικό πρόσωπο που παρουσιάζει η Άγγελα δεν έχει ως πηγή του μόνο στο κόμμα που σήμερα αντιπροσωπεύει, έχει σαφείς αναφορές στον τρόπο σκέψης και δράσης του κόκκινου ολοκληρωτικού καθεστώτος στο οποίο ως νέα είχε υψηλή θέση.
 Η νοοτροπία αποβάλλεται δύσκολα, ενώ η εικόνα αλλάζει εύκολα.
Παραδείγματα τέτοιων μεταλλάξεων έχουμε και στην Ελλάδα όπου κομμουνιστές-σταλινικοί μετά την πτώση πέρασαν σε άλλους χώρους(αριστεροπροοδευτικούς αλλά και δεξιούς)  χωρίς  φυσικά να αποβάλλουν τον πυρήνα της σκέψης τους και τη νοοτροπία τους .
 Άλλαξαν ταμπέλες και συνεχίζουν το έργο τους…
Δεν ξέρω ποιοι είναι πιο επικίνδυνοι, οι μεταλλαγμένοι πρώην  κομμουνιστές ή οι δεινόσαυροι του ΚΚΕ ;