Οι Τουρκαλάδες συνεχίζουν να προκαλούν - Μετατρέπουν τη Αγία Σοφία Τραπεζούντος σε τζαμί

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων της Τραπεζούντας (KOBİDER), Νουρετίν Οζγκέντς ανέφερε πως είναι πολύ ευτυχισμένος από τις δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς σχετικά με την μετατροπή του μουσείου Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας σε τζαμί
Αφού έκαναν μουσείο την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Τραπεζούντα, τώρα την μετατρέπουν σε τζαμί.
Μόνο οι δικοί μας τουρκολάγνοι, κυβερνώντες και μη, προσπαθούν με τον καλύτερο τρόπο να εξυπηρετήσουν τους Τουρκομογγόλους και γενικά όλα τα μουσουλμανά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ Haberciniz.biz    23/7/2012...


Εργασίες για το άνοιγμα του μουσείου Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας σε τζαμί



Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (KOBİDER) Νουρετίν Οζγκέντς ανέφερε πως είναι πολύ ευτυχισμένος από τις δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς σχετικά με την μετατροπή του μουσείου Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας σε τζαμί, είπε πως το τζαμί της Αγίας Σοφίας είναι ταυτισμένο με την Τραπεζούντα, πως είναι ένα πολύ πρωτότυπο κτίριο και ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως μουσείο αλλά φέρνοντας το στην αρχική του μορφή να μετατραπεί σε τζαμί.

Κάνοντας δηλώσεις σχετικά με το θέμα ο Οζγκέντς, υπενθύμισε πως η κυβέρνηση ένα-ένα επισκευάζει τα πατροπαράδοτα μνημεία τέχνης και πολιτισμού και δήλωσε : "Το τζαμί Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας πρέπει – πριν να τρίξουν και άλλο τα κόκαλα του σουλτάνου Μωάμεθ του Πορθητή - το συντομότερο δυνατό να επισκευαστεί και να ανοίξει για προσευχή. Όπως ανέφερε και ο αντιπρόεδρος Μπουλέντ Αρίντς" Δυστυχώς μέχρι σήμερα το τζαμί Αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας, με τρόπο που δεν συνάδει στην ουσία του, είχε μετατραπεί σε μουσείο. Τα τζαμιά είναι χώροι προσευχής προς τον Αλλάχ, κανένας νόμος δεν μπορεί να τα εκτρέψει από τον αρχικό τους στόχο. Μακάρι το συντομότερο δυνατό να ανοίξουμε όλοι μαζί το τζαμί της Αγίας Σοφίας Τραπεζούντας". Εμείς λοιπόν επιθυμούμε την κατά το δυνατόν σύντομη πραγματοποίηση των δηλώσεων αυτών. Ως KOBİDER στηρίζουμε εγκάρδια τις εργασίες που γίνονται σε αυτό το σημείο"


Ο Οζγκέντς ανέφερε πως η Αγία Σοφία της Τραπεζούντας μετατράπηκε σε τζαμί 550 χρόνια πριν από τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή, ότι από την δεκαετία του 1960 χρησιμοποιήθηκε κατά παράβαση των βακουφίων και δήλωσε : "Ως KOBİDER προσπαθούμε να στηρίξουμε αυτήν την ιστορική κληρονομιά, και στηρίζουμε αυτές τις αλτρουιστικές και επιμελείς εργασίες. Είναι γνωστό πως η Αγία Σοφία Τραπεζούντας νομικά είναι βακούφι. Σκοπός του βακουφίου είναι να μείνει ανοιχτό εδώ το τζαμί. Για αυτό επαναλαμβάνουμε την δήλωση μας πως βακούφια που έχουν αφιερωθεί ως χώροι προσευχής δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται ως μουσεία".

tourkikanea.gr