Με το ένα πόδι στον… τάφο το ΚΚΕ

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/6/9/2/430692/kkeepith.jpg
Σε… γενναία «αυτοκριτική» μετά από την εκλογική του συντριβή, προχώρησε το σταλινικό απολίθωμα του Περισσού. Σίγουρα, η «αυτοκριτική» είναι… φρούτο του σταλινισμού. Την επέβαλλε στα στελέχη του κόμματος ο «πατερούλης των λαών», αφενός μεν για να φορτώνονται εκείνα –και όχι αυτός- τις αποκλειστικές ευθύνες σε ότι πήγαινε στραβά (δηλαδή σε όλα…) και αφετέρου για να χρησιμοποιήσει την κατάλληλη στιγμή την «αυτοκριτική» τους, για να τους… εξοντώσει.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται τέτοια «αυτοκριτική» τα τελευταία χρόνια στο ΚΚΕ και επί της ουσίας αυτό μπορεί να σημαίνει τα εξής πράγματα: είτε ότι επίκειται αλλαγή ηγεσίας, είτε διάσπαση, είτε και τα δύο μαζί.


Στην πράξη, όποιο τρυκ κι αν μεταχειριστούν, δεν πρόκειται να γλιτώσουν το… αναπόφευκτο. Η ιδεολογία τους είναι ξεπερασμένη, η «μπογιά» τους πέρασε, είναι και 95 χρονών πλέον και από δω και μπρος τους περιμένει ο… «Αρχάγγελος Μιχαήλ» του… σοσιαλιστικού παραδείσου. Κι όσο γρηγορότερα πάνε κατά κει, τόσο το καλύτερο. Για το λαό και τον τόπο! 


(ΥΓ) 1: Από την «αυτοκριτική» του ΚΚΕ δεν ξέφυγε και η εκπληκτική άνοδος της Χρυσής Αυγής. Γράφουν εις ότι αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου:
«…ενώ για πρώτη φορά με σημαντικό εκλογικό ποσοστό μπαίνει στην βουλή η φασιστική αντικομμουνιστική ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Και εις ότι αφορά το αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου:
«Τα πιο έκδηλα αρνητικά χαρακτηριστικά είναι η μεγάλη μείωση της εκλογικής δύναμης του ΚΚΕ, η ενδυνάμωση της ΝΔ, η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, η αντοχή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ».