Ετοιμάζουν εμπλοκή της Ελλάδος σε πολεμικές περιπέτειες στη Μέση Ανατολή;

http://www.ajc.org/atf/cf/%7B42d75369-d582-4380-8395-d25925b85eaf%7D/DAVID_HARRIS_GREEK_FM_2012.JPG http://www.avramopoulos.gr/files/node_images/avra_.jpg
Τι γυρεύει ο επικεφαλής του εβραϊκού λόμπυ των ΗΠΑ στην Ελλάδα;
Μια πολύ περίεργη επίσκεψη στην Ελλάδα έχουμε αυτές τις ημέρες. Ο επισκέπτης είναι ο πρόεδρος της πανίσχυρης οργάνωσης American Jewish Committee του εβραϊκού λόμπυ στην Αμερική, Ντέηβιντ Χάρρις. Ο Χάρρις συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής με τους υπουργούς Εξωτερικών (Δ. Αβραμόπουλο) και Εθνικής Αμύνης (Π. Παναγιωτόπουλο). Διαβάζουμε σχετικά εις ότι αφορά την συνάντηση με τον Αβραμόπουλο:..


«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα και αποτέλεσε ευκαιρία εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων σχετικά με τις δυνατότητες συνεργασίας που υπάρχουν με την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά και μεταξύ των ελληνικών και εβραϊκών ομογενειακών οργανώσεων στις ΗΠΑ και ανά τον κόσμο. O κ. Harris εξέφρασε την υποστήριξη της Οργάνωσης στις προσπάθειες της Ελλάδος για έξοδο από την κρίση και χαιρέτισε το υψηλό επίπεδο συνεργασίας που χαρακτηρίζει τις σχέσεις της Ελλάδος με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ».


Και εις ότι αφορά την συνάντηση με τον Παναγιωτόπουλο:
«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του τον εκτελεστικό Διευθυντή της Αμερικανο-εβραϊκής Επιτροπής  (AJC) κ. Ντέιβιντ Χάρρις, συνοδευόμενο από στελέχη της AJC, τον Πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και τον Πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα, το Ισραήλ και τις Η.Π.Α.».

Πολύ γενικά κι αόριστα δεν είναι όλα αυτά; Δεν είναι του τύπου: «Κάπου πήγα, κάποιον είδα, κάτι μου’ πε να σας πω»; Σε λίγο θα μας πουν πως πέρναγε από δω κοντά, είδε… φως και μπήκε στην Ελλάδα ο επικεφαλής ο εβραϊκού λόμπυ των ΗΠΑ!


Ρωτάμε, λοιπόν: Τι σχέση έχουν οι συναντήσεις αυτές μέσα στο κατακαλόκαιρο με τις επικείμενες εξελίξεις στην Συρία και πιθανώς και στο Ιράν; Μήπως ζητήθηκε η ενεργός συνδρομή της Ελλάδας σε πολεμικές επιχειρήσεις; Κι αν ζητήθηκε, ποια ήταν η απάντηση των αρμοδίων της συγκυβέρνησης; Δεν πρέπει ο ελληνικός λαός να ξέρει τι αποφασίζουν γι’ αυτόν, ερήμην αυτού;

Βέβαια, ο κ. Χάρρις δεν παρέλειψε να παεράσει κι απ[ό τους φίλους του στο ΠΑΣΟΚ. Όπως ενημέρωσαν σχετικά: "Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε στο γραφείο του με τον εκτελεστικό διευθυντή του American Jewish Committee, κ. David Harris, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, κ. Δαβίδ Σαλτιέλ και τον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, κ. Βενιαμίν Αλμπάλας. Θέματα της συζήτησης ήταν η κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια της κρίσης, οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις, οι σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το πρίσμα των εξελίξεων στον αραβικό κόσμο."
Υ.Γ: Χωριό που φαίνεται....