ΑΙΣΧΟΣ ! - Χωρίς να ρωτήσει Κανέλλη και Δούρου, η Κούβα ανοίγει διάλογο με τους Αμερικάνους

http://news.bbcimg.co.uk/media/images/51612000/jpg/_51612743_000499252-1.jpg
Θα έρθει η ημέρα που ο «Ριζοσπάστης» θα καταγγέλλει τους Κάστρο ως  «προδότες του σοσιαλισμού» και «πράκτορες του ιμπεριαλισμού»
Τις ημέρες αυτές, λοιπόν, που γιορτάστηκε στον «σοσιαλιστικό παράδεισο» της Κούβας η επέτειος της επανάστασης του Κάστρο, ο Ραούλ Κάστρο δήλωσε πρόθυμος να ανοίξει απευθείας διάλογο με τον…

διάβολο, δηλ. με τις ΗΠΑ, μετά από 50 χρόνια εντονότατης αντιπαράθεσης των δύο χωρών:
«Τους έχω ειδοποιήσει μέσω διπλωματικών οδών, ότι αν θέλουν διαπραγματεύσεις, είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευθούμε. Αλλά ως ίσοι. Το τραπέζι των συνομιλιών είναι ήδη στρωμένο» ! Μάλιστα, ο Κάστρο δήλωσε πως δεν βάζει περιορισμούς στην θεματολογία των συνομιλιών, ούτε είναι αναγκαία κάποια προεργασία. «Όποτε θέλουν, είμαστε έτοιμοι», είπε χαρακτηριστικά!

Από την μεριά του, ο εκπρόσωπος του… διαβόλου, Μάικ Χάμερ, δήλωσε ότι και οι ΗΠΑ είναι πρόθυμες να τα βρουν με την Κούβα: «εφόσον όμως η κομουνιστική κυβέρνηση της Κούβας διασφαλίσει πρώτα τα δικαιώματα των πολιτών της, επιτρέποντας τους να ασκούν τα δικαιώματα τους και να καθορίζουν τη μοίρα τους».

Άρα, πολύ σύντομα προβλέπεται να υπάρχουν εξελίξεις, που θα φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση τους ντόπιους θιασώτες των Κάστρο…