Χιλιάδες Ηπειρώτες «πλημμύρισαν» το Θέατρο Πέτρας

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnWOsq-u2ojTTesygB0Na5Coi9Pw37LkHfePdzAvGEo0TOQsMN4On6VWLzgGCbKnpq501zNv6AFLCWWbY3QXve78vrKEfbnZbNyfoWvfhTqel7pNsfKjpKWxUbnXSXQp-0951G6R2ARmdS/s1600/1b.jpg http://www.zougla.gr/Image.ashx?fid=609104&w=400&h=300&q=80
Πρωτοφανή επιτυχία είχε η μεγάλη εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας «Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 2012»! 
Το Θέατρο Πέτρας, το Σάββατο 30 Ιουνίου, πλημμύρισε με πάνω από 3.500 ξενιτεμένους Ηπειρώτες και φίλους της Ηπείρου, της παράδοσης και του πολιτισμού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μεγαλύτερου συλλογικού φορέα της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο.

Οι κορυφαίοι μουσικοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, με προεξάρχοντα τον...
πρωτομάστορα της ηπειρώτικης μουσικής παράδοσης Πετρο-Λούκα Χαλκιά που τίμησε -και μάλιστα αφιλοκερδώς- με τη συμμετοχή του την εκδήλωση. Μαζί του ο εγγονός του, ο Πέτρος Χαλκιάς, που πήρε όχι μόνο το όνομα, αλλά και τη χάρη του παππού του. Το μεγάλο μέρος της εκδήλωσης στήριξε η απαράμιλλη ηπειρώτικη κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου με τον μελίρρυτο Μιχάλη Ζάμπα στο τραγούδι.

Μια γενναιόδωρη γιορτή εν φωναίς και οργάνοις, με τη Χορωδία της Πανηπειρωτικής, το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» και το «Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου (Β. Κώτσου)». Τα τραγούδια της ιστορίας, της ξενιτιάς, του μόχθου και του γλεντιού συνόδευσαν τους χορούς εξαίρετων δώδεκα χορευτικών ομίλων από Ενώσεις και Συλλόγους Ηπειρωτών Αττικής.


Κι ανάμεσα στις μουσικές, συνηγορώντας στον χαρακτήρα πολυθεμάτος της εκδήλωσης, προβολές βίντεο - εν είδει σπονδών μνήμης και τιμής - για τα 400 χρόνια από την επανάσταση του Διονυσίου του Φιλοσόφου, τον Θόδωρο Αγγελόπουλο και τη Δόμνα Σαμίου.


Πολυπρόσωπη και η παρουσίαση της εκδήλωσης, με τη συμμετοχή των ηθοποιών Αμαλίας Καβάλη, Βασιλικής Τσεκούρα, Αδαμαντίας Βλάμη, δίπλα στον Αλέξανδρο Λαμπρίδη, έφορο Πολιτισμού της Π.Σ.Ε. και σκηνοθέτη της εκδήλωσης.


Μια εκδήλωση απόλυτα πετυχημένη, όχι μόνο λόγω της μεγάλης προσέλευσης και των άξιων συμμετοχών αλλά και λόγω του σεναρίου, της δομής της και της ροής της, που κράτησαν όλους τους θεατές στον χώρο της εκδήλωσης μέχρι τέλους! Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του προέδρου της Π.Σ.Ε. κ. Γιώργου Οικονόμου, ο οποίος, πλαισιωμένος από τα μέλη του Δ.Σ., αναφέρθηκε στο σύγχρονο περιεχόμενο των αγώνων και στους επίκαιρους στόχους της δράσης της Πανηπειρωτικής.


Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον πάνδημο χορό όλων των παρευρισκομένων μέχρι αργά μέσα στη νύχτα, ένα χορό όχι σαν κατάληξη -όπως συνηθίζεται- αλλά σαν κύριο μέρος της εκδήλωσης! Χιλιάδες Ηπειρώτες να χορεύουν αντάμα, ο ένας δίπλα στον άλλο, ο ένας μαζί με τον άλλο, αναδεικνύοντας το πιο όμορφο χάρισμα κάθε αγώνα, τη συλλογικότητα, δίνοντας ένα μήνυμα έγερσης κι ανάτασης.


Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στον Δήμο Πετρούπολης και το Φεστιβάλ Πέτρας που αγκάλιασαν και στηρίζουν το έργο της Π.Σ.Ε.. Η Πανηπειρωτική ευχαριστεί όλους όσοι συνέβαλαν με τη συμμετοχή τους στη συλλογική προετοιμασία και στο πολυπρόσωπο πρόγραμμα της εκδήλωσης.


Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος 
zougla.gr