24 Ιουλίου 1974 ήρθε η «δημοκρατία» - 24 Ιουλίου 2012 ήρθε η τρόικα


Κατά… διαβολική σύμπτωση, πάντα το χρονικό διάστημα πριν από την έλευση της τρόικας στην Αθήνα, γίνονται διάφορες εκφοβιστικές δηλώσεις από Ευρωπαίους παράγοντες, για ενδεχόμενη χρεωκοπία της Ελλάδος, επιστροφή στην δραχμή κ.τ.λ. Δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και τούτη η φορά!

Σήμερα, λοιπόν, 24η Ιουλίου, επέτειο της «αποκατάστασης της...
 
δημοκρατίας» (δηλαδή, του σάπιου μεταπολιτευτικού καθεστώτος, που οδήγησε τους Έλληνες στην εξαθλίωση…), διάλεξε να ’ρθει και η τρόικα. Τυχαίο; Δε νομίζω! Το ένα (η «δημοκρατία») έφερε το άλλο (την τρόικα)…

Αυτή τη φορά, φρόντισε να τηρήσει την… παράδοση ο… Βιετναμέζος υπ. Οικον. της Γερμανίας (!), Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος «προέβλεψε» σύντομη έξοδο της Ελλάδος από την ευρωζώνη, προσθέτοντας πως η προοπτική αυτή δεν τρομάζει πλέον τους ομοίους του: 


«Αν η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, δεν μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω πληρωμές. Δυστυχώς η Ελλάδα πιθανόν δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Οι ίδιοι οι Έλληνες θα κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ίσως λογικότερο να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη. Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έχει πλέον πάψει να τρομάζει».