Άρχισαν τα όργανα στη ΝΔ


Αποκαλυπτικό άρθρο του Γ. Φράγκου στην εφημερίδα "Εμπρός"
Η αντίστροφη μέτρηση για την αμφισβήτηση Σαμαρά, μετά το ιδιαιτέρως αρνητικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και την απώλεια 827.623 «γαλάζιων» ψηφοφόρων αλλά και το κλίμα εκβιασμού σε βάρος βουλευτών που καλλιεργεί η βυζαντινή αυλή η οποία περιβάλλει τον πρωθυπουργό με ...

αφορμή την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων από τα θερινά τμήματα του Κοινοβουλίου, ξεκίνησε, αφού οι εσωκομματικοί αντίπαλοί του οργανώνονται.
Ήδη, σε γεύματα που γίνονται στο νέο στέκι των Καραμανλικών σε σικ εστιατόριο του Νέου Ψυχικού, το κύριο πολιτικό μενού περιλαμβάνει το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στην Ν.Δ., ενώ ανάλογες σκέψεις κάνουν και στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου στεγάζεται το επιτελείο της Ντόρας Μπακογιάννη.
Διακριτικές κινήσεις -προς το παρόν- πραγματοποιεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που δεν θέλει να χρεωθεί σ’ αυτόν μια διαδικασία υπονόμευσης του αρχηγού από τον αντιπρόεδρο του κόμματος.  Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που θεωρείται κορυφαίος τακτικιστής, φαίνεται πως συμμερίζεται την άποψη ότι μια απόπειρα ανατροπής του κ. Σαμαρά εκ των έσω δεν θα τελεσφορούσε, αντιθέτως θα άφηνε μια εικόνα αποστασίας στους εναπομείναντες νεοδημοκράτες.
Παράλληλα, θα προκαλούσε συσπείρωση στους βουλευτές και τα στελέχη που συνεχίζουν να στηρίζουν τον Μεσσήνιο πολιτικό. Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει θιασώτης του «μεσαίου χώρου» και θέλει να ανοίξει συζήτηση για τον ιδεολογικό - πολιτικό προσανατολισμό του κόμματος με ανάδειξη των «κεντροδεξιών» φιλοευρωπαϊκών στοιχείων του.
Στην γωνία περιμένουν οι λεγόμενοι νεοκαραμανλικοί που κατηγορούν τον πρωθυπουργό για σειρά λάθος χειρισμών σε όλα τα καίρια ζητήματα από τα μισθολογικά των δικαστών και του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και για το άρον άρον ξεπούλημα της ΔΕΗ, του Ελληνικού, του Αστέρα Βουλιαγμένης κι άλλων πολύτιμων ασημικών του Ελληνικού Δημοσίου.
Αλλά και βουλευτές που δεν έχουν περιχαρακωθεί σε κάποια από τις τάσεις που δημιουργούνται στους κόλπους της ψυχορραγούσας «ψοφοδεξιάς», διαπιστώνουν ότι έχουν ουσιαστικά αφομοιωθεί στο... ΠΑΣΟΚ και τις τύχες της κυβέρνησης να τις ρυθμίζει σχεδόν αποκλειστικά ο Βενιζέλος.
Ο τελευταίος συμπεριφέρεται ως Καίσαρ, διαμηνύοντας στον κυβερνητικό συνέταιρό του ότι δεν επιθυμεί να υπάρξουν αλλαγές προσώπων όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί στον κρατικό μηχανισμό με ριζικές αλλαγές στις θέσεις των ειδικών και γενικών γραμματέων των υπουργείων και των προέδρων των δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων.
Αποτέλεσμα είναι ο συρόμενος στο άρμα των επιλογών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης «πρωθυπουργεύων» Αντώνης Σαμαράς, να αφήνει στο πόστο τους, σε κομβικές υπηρεσίες, στελέχη του ΠΑΣΟΚ, διορισμένα από την εποχή Παπανδρέου. Πολλοί γαλάζιοι «εθνοπατέρες» που περίμεναν την υπουργοποίησή τους στον τελευταίο ανασχηματισμό αλλά έμειναν μόνο με το... κοστούμι που είχαν ράψει, παρά τις υποσχέσεις που έλαβαν για αξιοποίησή τους από την γνωστή παρέα του Μεγάρου Μαξίμου, στάζουν χολή κατά του προέδρου του κόμματός τους, εκφράζοντας ανοιχτά την δυσφορία τους.
Αυτά που λέγονται στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις μεταξύ των «κομμένων», δεν περιγράφονται, όπως και η ενόχλησή τους για τον αποκλεισμό τους. Αν ακόμη δεν έχουν βγει δημοσίως ν’ αφήσουν αιχμές εναντίον του κ. Σαμαρά, οφείλεται στο γεγονός ότι σκέπτονται ότι σε περίπτωση προκήρυξης γενικών εκλογών, οι περισσότεροι απ’ αυτούς θα έχαναν την βουλευτική έδρα τους.
Σε απλά Ελληνικά, για καθαρά λόγους πολιτικής επιβίωσης (μην ξεχνάμε τους παχυλούς μισθούς και τα προνόμια που απολαμβάνουν), αποφεύγουν να σπρώξουν στον δρόμο της εξόδου από κόμμα και κυβέρνηση τον πρωθυπουργό.
Το δίλημμά τους φαίνεται πως το συμμερίζονται και άλλοι συνάδελφοί τους οι οποίοι υπολογίζουν ότι στις προσεχείς εθνικές εκλογές, αν δεν υπάρξει γενναίο κούρεμα του χρέους και κύμα παροχών στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις, η Ν.Δ. θα περιορισθεί σ’ ένα ποσοστό που δεν θα υπερβαίνει το 17%.
Μια τέτοια εξέλιξη, θα φέρει μαθηματικά το συγκυβερνών κόμμα σε τροχιά ραγδαίων εξελίξεων με τους βαρόνους του κόμματος να παίρνουν θέσεις μάχης στην κούρσα διαδοχής του κ. Σαμαρά.  Σ’ αυτή θα μετέχει σίγουρα η κ. Μπακογιάννη, κύκλοι της οποίας θεωρούν ότι ελέγχουν ένδεκα βουλευτές ενώ ο άγνωστος Χ είναι ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος καθόλου τυχαία δεν διαφοροποιείται τον τελευταίο καιρό (βλέπε ΔΕΗ κ.ά.) από τις επιλογές του κυβερνητικού επιτελείου.
Όποιος «κληρονομήσει», πάντως, την Ν.Δ. στη μετά Σαμαρά εποχή, ιδιαίτερα μετά από μια εκλογική πανωλεθρία, θα 'χει δύσκολο έργο, αφού δεν υπάρχουν οι βάσεις και τα δεδομένα στην Ελληνική κοινωνία για επανάκαμψη της «ψευτοδεξιάς».
Έτσι, μαθηματικά, η τελευταία θ’ ακολουθήσει τον δρόμο που χάραξε το ΠΑΣΟΚ και οδηγεί στην σταδιακή εξαφάνισή της από τον πολιτικό χάρτη της χώρας!