Διασκέδαση από κοινού Γιάννας Αγγελοπούλου με Κουτσούμπα. Αυτό θα πει «αντιφασιστικός αγώνας»…


Το Κεφάλαιο, ως γνωστόν, δεν έχει Πατρίδα. Όπως άλλωστε είναι γνωστό ότι απαρνούνται την Ιδέα της Πατρίδας τόσο ο καπιταλισμός όσο και ο κομμουνισμός, αφού κοινό τους στοιχείο αποτελεί ο αντιεθνικισμός και η οικονομική θεώρηση για την Ιστορική εξέλιξη. Παρά τις φαινομενικές διαφορές τους οι κατά καιρούς  εκπρόσωποι των δύο αυτών ρευμάτων ουσιαστικά έχουν πολύ περισσότερα ...

κοινά στοιχεία για να μοιραστούν μεταξύ τους. Το θυμηθήκαμε αυτό βλέποντας τις φωτογραφίες από την πρεμιέρα της όπερας Ντον Τζιοβάνι από την Λυρική στο Ηρώδειο και διακρίνοντας κάποια χαρακτηριστικά στιγμιότυπα, με πρωταγωνιστές τον ανεπάγγελτο και παιδί του κομματικού σωλήνα Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και την καπιταλίστρια Γιάννα Αγγελοπούλου. Όπως διαβάζουμε σε ενημερωτικό ιστολόγιο, επρόκειτο για ένα «θερμό, θερμότατο ενσταντανέ της Γιάννας Αγγελοπούλου με τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τη σύζυγό του. Μάλιστα η κυρία Αγγελοπούλου έσπευσε να συστήσει τον γιο της στον κύριο Κουτσούμπα, αλλά και στον Κώστα Σημίτη που παρακολούθησε την παράσταση μαζί με τη σύζυγό του Δάφνη. Η Γιάννα Αγγελοπούλου με ένα συγκλονιστικό λευκό jumpsuit, μαυρισμένη, φανερά ευδιάθετη υπήρξε διαχυτική για να εισπράξει τα θερμά χαμόγελα και τη ζεστασιά του ζεύγους Κουτσούμπα».
Απολύτως φυσιολογικά μας φαίνονται όλα τα παραπάνω. Η Αγγελοπούλου θυμήθηκε τα νεανικά της χρόνια, όταν υποστήριζε το ΚΚΕ (μ.λ), πριν «σοβαρευτεί» και γίνει αυτό που είναι σήμερα, ο γιόκας της βρήκε ευκαιρία να φλερτάρει και με τους κατεξοχήν εκφραστές του κρατικού καπιταλισμού (Καπιταλιστικό Κόμμα Ελλάδος) μετά τις περιπτύξεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα γνωρίστηκε και με τον Σημίτη προκειμένου να αντιληφθεί από τώρα την γραμμική πορεία στην ζωή του: Μεγάλωμα στην χλιδή, «επαναστάτης» με τα λεφτά του μπαμπά και στο τέλος συνεπής εκφραστής των συμφερόντων του. Όσο για τον Κουτσούμπα, όταν δεν χρησιμοποιεί τις χιλιοειπωμένες εκφράσεις «ιμπεριαλισμός», «μονοπώλια», «ταξική πάλη», «λαϊκοί αγώνες» κ.τ.λ., φροντίζει να κάνει τις απαραίτητες γνωριμίες με τους πιο δυνατούς εκπροσώπους του καπιταλισμού. Έτσι κι αλλιώς, ανέκαθεν το ΚΚΕ ήταν ο καλύτερος σύμμαχος της πλουτοκρατίας και ο πιο συνεπής τροφοδότης του συστήματος με πρώην στελέχη του, τα οποία μεταλλάχθηκαν στο πέρασμα του χρόνου. Συν τοις άλλοις, Αγγελοπούλου και Κουτσούμπας έχουν και κοινή αρνητική άποψη για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Και αυτό είναι που τους ενώνει, πάνω από την οποιαδήποτε δήθεν διαφωνία ανάμεσά τους.

Γιώργος Μάστορας