Ο Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος κατέθεσε αίτηση εξαίρεσης κατά των εφετών ανακριτριών Ιώαννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, καθώς και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου για παράβαση καθήκοντος - ΒΙΝΤΕΟ


Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος κατέθεσε πριν λίγο διά του συνηγόρου του αίτηση εξαίρεσης κατά των εφετών ανακριτριών Ιώαννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, καθώς και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου για παράβαση καθήκοντος....

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Αλέξη Κούγια, οι οποίες δεν διαψεύστηκαν, ο Στάθης Μπούκουρας δέχθηκε αφόρητες πιέσεις και εκβιάστηκε από τις ανακρίτριες να καταθέσει εναντίον συγκεκριμένων προσώπων για να αποφυλακιστεί. Τελικά ο Στάθης Μπούκουρας δεν υπέκυψε στον εκβιασμό και ξαναοδηγήθηκε στην φυλακή.
Η διαδικασία των απολογιών διακόπηκε. Η συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη 25 Ιουνίου.
Ο δικηγόρος κ. Νίκος Αντωνιάδης δήλωσε: Ενεργώντας κατ’ εντολή του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου κατέθεσα σήμερα αίτηση εξαιρέσεως του εντολέα μου κατά των Ειδικών Ανακριτριών κ. Ιωάννας Κλάπα και κ. Μαρίας Δημητροπούλου και του Εισαγγελέα κ. Ισίδωρου Ντογιάκου από τον χειρισμό της δικογραφίας της Χρυσής Αυγής.
Αντικείμενο της αίτησης είναι η βαρύτατη δημόσια καταγγελία του συναδέλφου μου κ. Αλεξίου Κούγια, στις 2 Ιουνίου, ότι κατά τη συμπληρωματική απολογία του εντολέα του Ευσταθίου Μπούκουρα, ενώπιον των εν λόγω δικαστικών λειτουργών, υπό συνθήκες Ιεράς Εξέτασης, όπως χαρακτήρισε την ανάκριση ο κ. Κούγιας, ζητήθηκε από τον κ. Μπούκουρα να καταθέσει, εν είδει μάρτυρα κατηγορίας, εναντίον των υπολοίπων κατηγορουμένων βουλευτών της συγκεκριμένης υπόθεσης, προκειμένου ο ίδιος να αποφυλακιστεί. Ουσιαστικά ο κ. Κούγιας κατήγγειλε ότι ο εντολέας του απειλήθηκε-εκβιάστηκε ότι εάν δεν το έπραττε θα παρέμενε στη φυλακή, όπερ και, εν τέλει, έγινε.
Είναι προφανές ότι η καταγγελία αυτή, η οποία έλαβε ευρύτατη πανελλαδική δημοσιότητα, ή είναι ψευδής, οπότε θα έπρεπε ήδη να έχει κινηθεί η σχετική πειθαρχική και ποινική διαδικασία κατά του συναδέλφου μου, ή είναι αληθής, οπότε έπρεπε να είχε πάραυτα αφαιρεθεί η δικογραφία από τους συγκεκριμένους δικαστικούς λειτουργούς και εν συνεχεία να κινηθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική και ποινική διαδικασία εναντίον τους.
Το να παραμένουν αμφότερες οι πλευρές στις θέσεις τους και να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντά τους σαν να μη συνέβη τίποτα, είναι κυριολεκτικώς αδιανόητο.
Ο εντολέας μου άφησε να παρέλθουν δυο εβδομάδες από την καταγγελία του κ. Κούγια αναμένοντας το αυτονόητο: Τη διάψευση της καταγγελίας αυτής (όπως έχει γίνει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, με όλες τις κατά καιρούς καταγγελίες σχετικά με την διενεργούμενη ανάκριση) είτε από τους ίδιους τους καταγγελθέντες δικαστικούς λειτουργούς είτε από την Προϊσταμένη τους Δικαστική και Εισαγγελική Αρχή είτε από το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Το γεγονός ότι, παρά ταύτα, ουδεμία διάψευση υπήρξε, εδραίωσε την πεποίθηση του εντολέα μου ότι η καταγγελία του κ. Κούγια είναι αληθής και μου έδωσε εντολή να καταθέσω σήμερα αίτηση εξαιρέσεως εναντίον τους, όπερ και έπραξα.
Αναμένεται η Δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της έναντι της πρωτοφανούς καταγγελθείσας ανακριτικής διαδικασίας.