Έλληνες Γιατροί: Στην τύχη τους οι εξαρτημένοι ασθενείς του ΟΚΑΝΑ


«Την ώρα που το υπουργείο Υγείας και ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μιχάλης Κατρίνης κόβουν κορδέλες για να εγκαινιάσουν νέες μονάδες υποκατάστασης στην Βέροια, μεθαύριο στον Πύργο και αλλού, το επιστημονικό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Οργανισμού κρούουν τον ...
 
κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των ασθενών.
Οι υπογράφοντες, ψυχίατροι και επιστημονικά υπεύθυνοι μονάδων υποκατάστασης της Αττικής, σε ανακοίνωση τους επισημαίνουν: «Τους ενδεχόμενους κινδύνους από την έλλειψη του σκευάσματος Βουπρενορφίνης- Ναλοξόνης που  αφορούν: α) Την υγεία και τη ζωή  των ασθενών μας, αλλά και του εκτός ΟΚΑΝΑ πληθυσμού των εξαρτημένων από ηρωίνη. Όπως γνωρίζετε η χορήγηση δόσεων για το σπίτι (take home) μπορεί να γίνει με ασφάλεια μόνο με το ανωτέρω σκεύασμα. Χορήγηση του απλού σκευάσματος Βουπρενορφίνης για take home ενέχει κινδύνους για  την υγεία και τη ζωή  των ασθενών μας α) λόγω του ενδεχομένου ενδοφλέβιας χρήσης και β) του αυξημένου κινδύνου διασποράς σε χρήστες εκτός ΟΚΑΝΑ. Οι ανωτέρω προειδοποιήσεις εμπεριέχονται στις σχετικές διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις του ΕΟΦ»
Πηγή: «Ημεροδρόμος»
Τελικά οι δήθεν κυβερνώντες θέλουν να γίνει απεξάρτηση των ναρκομανών ή όχι; Μήπως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι, απλά να κόβουν κορδέλες εγκαινίων και μετά  να πηγαίνουν για «δωρεάν» γι' αυτούς γεύματα, που τα πληρώνουμε όμως εμείς, χωρίς να μην γνωρίζουν (τις πλείστες φορές) τι ακριβώς εγκαινίασαν;
Οι υπεύθυνοι των Κέντρων Υποκατάστασης, αναφέρουν μια σαφέστατη κατάσταση. Μέσα στη δυσθεώρητη σοφία του ο διάδοχος και εν πολλοίς και πολλαίς αμαρτίαις ομόσταυλος του παρελθόντος πλέον.... Άδωνη, έχει αντιληφθεί σε τι αναφέρονται;
Η βουπρενορφίνη είναι ένα από τα φάρμακα που δημιουργούν πολύ λιγότερη εξάρτηση από την ηρωίνη, χωρίς όμως να αφήνουν να δημιουργηθεί σύνδρομο στέρησης και κατά συνέπεια, ο ασθενής δεν αποζητά την ηρωίνη. Η γενική ιδέα είναι να μεταβάλλεις έναν εθισμένο στην ηρωίνη, σε εθισμένο στην βουπρενορφίνη, από την οποία η τελική απεξάρτηση είναι εξωπραγματικά ευκολότερη πλην όμως, η βουπρενορφίνη έχει κοινές παρενέργειες με την ηρωίνη και ενέχει παρόμοιους κινδύνους προκλήσεως π.χ αναπνευστικής ανεπάρκειας. Το σκεύασμα που περιέχει και ναλοξόνη, δηλαδή το γενικό αντίδοτο εναντίων όλων αυτών των ουσιών, έχει σαφή πλεονεκτήματα:
1ον) Μπορεί να δοθεί στον εξηρτημένο για χρήση στο σπίτι, διότι είναι ακίνδυνο. Υποκαθιστά την ηρωίνη, αλλά εξαφανίζει και τους εγγενείς κινδύνους της βουπρενορφίνης και
2ον) Είναι τελείως άχρηστο, αν πέσει στα χέρια χρηστών μη ελεγχόμενων από τον ΟΚΑΝΑ.
Αντιθέτως η σκέτη βουπρενορφίνη έχει σαφέστατους κινδύνους και για τους ελεγχόμενους ασθενείς (εάν για παράδειγμα ληφθεί ενδοφλεβίως ή πέραν της δόσεως) και για διασπορά σε χρήστες εκτός ΟΚΑΝΑ για τους οποίους είναι ένα ακόμα σκεύασμα που μπορεί να τους «μαστουρώσει» έστω και λιγότερο.
Όλα αυτά δεν είναι καθόλου υπερβολικά. Οι εργαζόμενοι σ' αυτές τις μονάδες βλέπουν συνεχώς, κατ' επάγγελμα το τρομακτικό πρόσωπο των ναρκωτικών.. Είναι εκεί, στην πρώτη γραμμή του πυρός (για πραγματική φωτιά πρόκειται) και πολλές φορές κινδυνεύουν. Έχουν ταχθεί σε έναν αγώνα, στον οποίο έχω πάψει να πιστεύω ότι οι προδότες πολιτικοί θέλουν να ευοδωθεί. Ο οποιοσδήποτε τυχών υπουργίσκος που τώρα είναι εδώ και αύριο αν δεν γλείψει λίγο περισσότερο, θα πάει σε καλύτερο και με περισσότερες μίζες υπουργείο, είναι ένα τίποτα μπροστά τους.
Γι αυτό ο διάδοχος του Άδωνη, ο Βορίδης, που κάποτε έκρουε τα τσεκούρια, αλλά τώρα προσγειώθηκε σε μαλακές πολυθρόνες, αφού πρόδωσε εκείνον που του άνοιξε το δρόμο γι αυτές, καλά θα κάνει να εκτελέσει ακριβώς αυτά που λένε οι αληθινοί πολεμιστές του Ελληνικού Έθνους.
Βέβαια, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πρεσβεύει τη δημιουργία στεγνών κέντρων απεξάρτησης. Ναι, είναι πολύ πιο δύσκολο. Το υπάρχον όμως προσωπικό, συνεπικουρούμενο από καινούργιους πολεμιστές και με την επιβολή της ποινής του θανάτου στους εμπόρους, μπορεί να μεταβάλλει τους σημερινούς ασθενείς σε πολύτιμα μέλη της κοινωνίας.
Μένει μόνον ο λαός να πάψει να εθελοτυφλεί , να πάψει να πιστεύει τους προδότες και να μας δώσει εξουσία ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.