Μαρία Τσιορλίνη, υποψηφία Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής: «Σκουριές Χαλκιδικής - Η σκουριά ενός σάπιου πολιτικού κατεστημένου»

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0fnC8xPyDMQ2EPfL9aqxpGl4QLnqiBDlacXDM_a7v4xz5b4Xnwkniq6QpPL4oe3m1Jm2t1sH9LK7ZPHwHPvPohTIIdRRUaaLfqtEXayM3K1-lFQ8dMy9BsgFxHp8mMQH_YuOT-XHnXmw/s1600/%CE%A4%CE%A3%CE%99%CE%9F%CE%A1%CE%9B%CE%99%CE%9D%CE%97.jpg
της Μαρίας Τσιορλίνη, υποψηφίας Ευρωβουλευτού της Χρυσής Αυγής
Ένα ιδιαίτερο καθεστώς επικρατεί στις ημέρες μας στον Δήμο Αριστοτέλη, με τους κάτοικους να γίνονται έρμαια πολλές φορές πολιτικών συμφερόντων, καθώς ουδέποτε κάποιος είχε να αντιπροτείνει το ό,τι πέραν της οργής και της εκμετάλλευσης.
Η οργή των  κατοίκων πήρε σάρκα και οστά στο πρόσωπο μιας δήθεν αριστεράς η οποία αποφάσισε να παίξει το πολιτικό της παιχνίδι στην Χαλκιδική προκειμένου να αυξήσει τα ποσοστά της. Μάλιστα για να εδραιώσει την θέση της δεν δίστασε πολλές φορές να παρερμηνεύσει ή και να ...

απομονώσει θέσεις αντίπαλων πολιτικών κομμάτων προκειμένου να πετύχει τον στόχο της.
Πόσο αθώα όμως πραγματικά είναι η αριστερά; Όταν το φως της δημοσιότητας είδαν οι μίζες πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όπως η βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη όπου τον Οκτώβριο του 1998, υπέγραψε με την επαγγελματική της ιδιότητα ως Δασολόγος, σύμβαση μισθώσεως έργου με την εταιρία TVX HELLAS και θα λάμβανε το ποσό των 4.992.000 δραχμών προκειμένου να αποπερατώσει το έργο;

Πόσο αθώο, πραγματικά, είναι το πολιτικό κατεστημένο με το οικονομικό σκάνδαλο που ξέσπασε το 2003 όπου το ελληνικό δημόσιο αγόρασε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας από την εταιρεία TVX ΗELLAS (θυγατρική της Kinross του Σόρους που είναι ο νο1 χρηματοδότης των Σκοπίων) έναντι του ποσού των 11 εκατομμυρίων ευρώ και  την ίδια ημέρα τα μεταπώλησε στην ίδια τιμή μαζί με άλλα εβδομήντα δημόσια περιουσιακά στοιχεία στην Ελληνικός Χρυσός, όπου οι ιδιοκτήτες της δεν είναι άλλοι από τον Γ. Μπόμπολα και τον Δημήτρη Κούτρα;
Τα χρήματα τα οποία εισέπραξε το ελληνικό κράτος, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό - όπως προβλέπει ο νόμος-, φυσικά και δεν είχαν ουδεμία σχέση με την αντικειμενική αξία των μεταλλείων καθώς έξι μήνες αργότερα η αξια τους ανερχόταν στα 408 εκατομμύρια ευρώ.
Ο σημερινός φόρος αίματος
Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, οι άρπαγες της περιουσίας του ελληνικού λαού παρέα με τους «εταίρους» τους  ζητούν από τους Έλληνες να πληρώσουν με φόρο αίματος για τα χρήματα που καταχράστηκαν αυτοί.
Στο βωμό μιας δήθεν εθνικής ανάπτυξης, κερδισμένοι για ακόμη μια φορά βγαίνουν οι πολυεθνικές και οι γνωστοί μεγαλο-καναλάρχες με τις εκατοντάδες θυγατρικές εταιρείες τους. Μια ανάπτυξη, όχι εθνική, μια ανάπτυξη εκμετάλλευσης που θα καταληστεύσει την Πατρίδα μας και τον λαό μας.
Όπως άλλωστε καταδεικνύει τόσο η Γεωργική Στατιστική όσο και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το υποέργο των Σκουριών θέτει σε άμεσο κίνδυνο δύο χιλιάδες και πλέον γεωγραφικές και κτηνοτροφικές εκτάσεις, ενώ το 90% της έκτασης που παραχωρείται για μεταλλευτική δραστηριότητα αποτελεί προστατευόμενη περιοχή της NATURA 2000.
Πρόσφατα, η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης πιστοποίησε πως από τις συνολικά τριάντατρείς παραλίες της Χαλκιδική, οι δεκατέσσερις που έλαβαν την τιμητική διάκριση με γαλάζιες σημαίες ανήκουν στον Δήμο Αριστοτέλη.
Πρέπει επιτέλους, σήμερα, να μπει ένα φρένο στις πολιτικές σκοπιμότητες και στην ψηφοθηρία της αριστεράς και των ξεπουλημένων της κυβέρνησης.
Ο πλούτος οποιασδήποτε χώρας, είναι η κληρονομιά του λαού της και ανήκει μόνο στο λαό της προκειμένου να επιβιώσει απέναντι στο ανταγωνιστικό  οικονομικό μοντέλο που επικρατεί ανά την υφήλιο. Σήμερα οι εισπράξεις του κράτους, από τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του μεταλλείου χρυσού είναι ΜΗΔΑΜΙΝΕΣ, οπότε οποιαδήποτε επιχειρηματολογία για μια δήθεν ανάπτυξη είναι ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ.
Σαφέστατα, η αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου αποτελεί την νο1 λύση για την αναίμακτη έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Όμως με τι κόστος;
Δεν υπάρχει κανένας λόγος, αν στο όνομα του κέρδους και όχι του ελληνικού Έθνους να προχωρήσει το υποέργο των Σκουριών αν οι επόμενες γενιές Ελλήνων θα πληγούν ανεπανόρθωτα ή δεν θα υπάρξουν λόγω της τεράστιας ζημίας που θα προκαλέσει η εξόρυξη του χρυσού στην υγεία των κατοίκων.
Η Χρυσή Αυγή, απαιτεί την πλήρη εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για εκπόνηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών επιπτώσεων από ανεξάρτητη αρχή και όχι από τις γνωστές διασυνδέσεις κυβερνητικών και συστημικών προσώπων. Αξίζει να σημειωθεί πως ΟΥΔΕΠΟΤΕ ζητήθηκε ολοκληρωμένη επιστημονική άποψη για τις επιπτώσεις του υποέργου στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Για το υποέργο των Σκουριών ο μόνος κερδισμένος σήμερα και τις επόμενες γενιές θα πρέπει να είναι ο ελληνικός λαός και ΟΧΙ η Eldorado Gold, o Τζ. Σόρος, ο Μπόμπολας και οι παρατρεχάμενοι τους.
Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση εθνικοποίηση των Μεταλλείων Χρυσού, που ανήκουν στον ελληνικό λαό καθώς και την πλήρη και ειλικρινή ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το έργο και την επίδρασή του στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και οι πολιτικές σκοπιμότητες θα πρέπει να πάψουν μια για πάντα. Οι ψηφοθηρίες της αριστεράς και του αντισυνταγματικού τόξου θα πρέπει να λάβουν ένα τέλος.  Το συμφέρον του Έθνους μας είναι ανώτερο από οποιαδήποτε προσωπικό συμφέρον