Φοβού τους Δαναούς... Αβάσταχτοι φόροι και αυτόματες κατασχέσεις μισθών μετά τις εκλογές!


Την ώρα που ο καταρρέων Σαμαράς ευαγγελίζεται την ανάπτυξη και το τέλος της κρίσης, ενεργοποιούνται οι μηχανισμοί για τις αυτόματες κατασχέσεις μισθών και συντάξεων.
Οι κατασχέσεις του κοινωνικού μερίσματος ήταν μόνο η αρχήΜε email κάθε μήνα θα ενημερώνει η εφορία και θα “αρπάζει” χρήματα από λογαριασμούς. Το σχέδιο καταστρώθηκε για την επόμενη τριετία. Από σήμερα και μέχρι το 2017 για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους ...

φορολογούμενους.
Στο πλαίσιο αυτό ένα μεγάλο "ηλεκτρονικό μάτι" ενεργοποιείται και θα ελέγχει τα πάντα. Πλέον με νέες τεχνικές ελέγχου με οn line πρόσβαση των ελεγκτών στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα υπάρχουν κατασχέσεις από όσους χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο έως 10.000. "Ξαφνικός" θάνατος μισθών, συντάξεων και καταθέσεων για οφειλές στο Δημόσιο. Ταυτόχρονα θα υπάρχει και διασύνδεση των ελεγκτικών υπηρεσιών με το κτηματολόγιο, το Δημοτολόγιο, το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΠΥ, τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία κ.λ.π.
Επιπλέον, έρχεται φοροεπιδρομή για όλους τους Έλληνες μετά τις εκλογές. Ο ένας στους τρεις φορολογούμενους πληρώνει 858 ευρώ φόρο. Μόνο το 20% των πολιτών που έκαναν δήλωση παίρνουν επιστροφή από την εφορία. Μηδενικές οι μισές φορολογικές δηλώσεις των πολιτών.
Ήδη από το υπουργείο έχουν εκκαθαριστεί 428.271 δηλώσεις και ο μέσος όρος στα ποσά όσων πληρώνουν δείχνει σαφή αύξηση των φόρων σε σχέση με πέρυσι. Φοροαπαλλαγές τέλος, οι περισσότερες δηλώσεις είναι χρεωστικές ή μηδενικές 858 πληρώνουν κατά μέσο όρο οι φορολογούμενοι, ενώ εφέτος η πλειοψηφία των δηλώσεων είναι μηδενικές. Οι φορολογούμενοι δηλαδή ούτε παίρνουν, ούτε πληρώνουν φόρο.
Αυτό καθώς κόπηκαν οι φοροαπαλλαγές και πλέον ελάχιστοι είναι εκείνοι που δικαιούνται επιστροφή. Για την ακρίβεια μόλις ο ένας στους πέντε παίρνει επιστροφή και αυτή δεν ξεπερνάει κατά μέσο όρο τα 200 ευρώ. Ακόμη χειρότερα, όσοι δεν προλάβουν την καταληκτική ημερομηνία -30 Ιουνίου- θα βρεθούν εκπρόθεσμοι και θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις.
Την ηχηρή απάντηση στους λήσταρχους του Μνημονίου θα δώσει ο ελληνικός Λαός στις 18 και 25 Μαΐου!