Ομολογία της ιστοσελίδας του Ευαγγελάτου: Φυλακίζουν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να περνάνε νέα μέτρα


Παραθέτουμε αυτούσιο ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο ιστολόγιο του Ευαγγελάτου το οποίο ομολογεί ότι η φυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής βοηθάει την συγκυβέρνηση να περάσει τα νέα αιματηρά μνημονιακά μέτρα.  
Η άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής ''βοηθάει'' την ψήφιση των νέων μέτρων ...


Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, απολύσεις στο δημόσιο, φορολογικό και οι μεταρρυθμίσεις του ΟΟΣΑ είναι τα μεγάλα αγκάθια για την ψήφιση των μέτρων μετά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ενώ κομβικό ρόλο θα παίξουν τυχόν αντάρτες από το ΠΑΣΟΚ αλλά και η άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Ένα, δύο, τρία νομοσχέδια ή.. "σκούπα"; ...Η κοινοβουλευτική διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τη ψήφιση των νομοσχεδίων και η οποία να σημειωθεί ότι αποτελεί ένα από τα θέματα που συζητούνται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, "πονοκεφαλιάζει" την κυβέρνηση Σαμαρά λόγω των αντιδράσεων που υπάρχουν στους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως κυριαρχεί η άποψη για ένα νομοσχέδιο-"σκούπα" με ένα άρθρο ώστε η κυβέρνηση να ξεμπερδεύει μια ώρα γρηγορότερα με το όποιο κόστος και μετά να έχει τον απαραίτητο χρόνο να αφοσιωθεί στις εκλογές του Μαΐου. Υπάρχουν ωστόσο και διαφορετικές προσεγγίσεις που κάνουν λόγο για τμηματική και θεματική νομοθέτηση διαδικασία που εμπεριέχει τον κίνδυνο να δώσει τη ευκαιρία στους βουλευτές της πλειοψηφίας να καταψηφίσουν μέρος των συμφωνηθέντων με την τρόικα, αλλά θα συμβάλει στην εκτόνωσή τους αν δεν είναι μάλιστα κάτι μείζον.
Στόχος του Μαξίμου σύμφωνα με συνεργάτη του Πρωθυπουργού είναι, ει δυνατόν, την ερχόμενη εβδομάδα - η ημερομηνία αναζητείται - να περάσουν από τη Βουλή τα νέα μέτρα που θα περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, εργασιακά στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και φορολογικό αναμένεται να είναι τα μεγάλα αγκάθια και ως ένα βαθμό οι μεταρρυθμίσεις που θέλει ο ΟΟΣΑ καθώς θίγουν "συμφέροντα"
Πάντως από το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι παρά τις αντιδράσεις η ΚΟ της ΝΔ θα κινηθεί συντεταγμένα, εν αντιθέσει με την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ από την οποία πιθανολογείται ότι μπορεί να υπάρξουν "αντάρτες".
Η πορεία όμως προς τις εκλογές αλλά και το γεγονός ότι η σημερινή πλειοψηφία στη Βουλή είναι 148 συν 1 και δεν αποκλείεται μετά την άρση της ασυλίας και των υπολοίπων τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής να πέσει και στους 146 συν 1 μπορεί να υποβοηθήσουν τους κυβερνητικούς χειρισμούς.
Πάντως όλα τα διαδικαστικά ζητήματα για την ψήφιση των νέων μέτρων αναμένεται να οριστικοποιηθούν με την επιστροφή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου από το Ιράν και αναλόγως του περιεχομένου των τελικών συμφωνιών με την τρόικα.