O Ηλίας Παναγιώταρος καταγγέλει την κυβέρνηση για ξεπούλημα των εθνικών υποδομών της Χώρας - ΒΙΝΤΕΟ


Οι Συναγωνιστές Ηλίας Παναγιώταρος και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος τοποθετήθηκαν επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.».
Συγκεκριμένα, ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος μίλησε για τον ΑΔΜΗΕ και εξήγησε ότι πρόκειται για μία θυγατρική της ΔΕΗ που συστήθηκε το 2012 βάσει του ν. 4011/2011, ο οποίος ...

αναφέρεται σε απελευθέρωση των αγορών.Ο ΑΔΜΗΕ είναι η ραχοκοκαλιά της ηλεκτρικής βιομηχανίας της χώρας, καθώς συνδέει τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με τους σταθμούς διανομής, τον τελικό καταναλωτή και τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς. Ταυτόχρονα, διαχειρίζεται το σύνολο σχεδόν των μηχανισμών χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας ενώ είναι υπεύθυνος για τη διενέργεια του διασυνοριακού εμπορίου.
Είναι μία βασική στρατηγική εθνική υποδομή, θεμέλιο για την εθνική άμυνα και την ασφάλεια της πατρίδος μας. Είναι μία εθνική στρατηγική υποδομή για την οικονομική και παραγωγική ανάπτυξή της. Είναι μία εθνική στρατηγική υποδομή χτισμένη εδώ και εξήντα χρόνια από τον ελληνικό λαό που με πάρα πολύ κόπο και πάρα πολλά χρήματα έφτιαξε αυτό το μνημειώδες έργο προκειμένου να διασφαλίζει την ηλεκτροδότησή του, όρος για την κοινωνική ευημερία του και τη συμμετοχή του στα αγαθά του σύγχρονου πολιτισμού. Αυτή την εθνική υποδομή, περιουσία του ελληνικού λαού, η συγκυβέρνηση επιδιώκει να την εκποιήσει για ένα τίμημα γύρω στα 400 με 500 εκατομμύρια ευρώ.
Μετέπειτα, επισήμανε ότι η πώληση του ΑΔΜΗΕ θα στερήσει την εθνική οικονομία από μία σταθερή και σημαντικού μεγέθους δημόσια επένδυση και το ελληνικό δημόσιο από ένα σταθερό και σίγουρα έσοδο. Τέλος, όταν ο Η. Παναγιώταρος έθιξε το ζήτημα Γιακουμάτου αλλά και την παραδοχή Αθανασίου ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα χειραγωγείται από την κυβέρνηση, το προεδρείο έσπευσε να τον διακόψει για να μην ειπωθούν περισσότερες αλήθειες στο κοινοβούλιο.

Τοποθέτηση Συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου


Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο Συναγωνιστής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, ο οποίος επισήμανε το μεγάλο κόστος των υλικών που χρησιμοποιούνται, όπως και τις άσχημες καιρικές συνθήκες κάτω από τις οποίες αναγκάζονται να δουλεύουν οι εργαζόμενοι όταν πέφτει το δίκτυο ή όταν αντιμετωπίζει διαφόρων ειδών προβλήματα. Σίγουρα, λοιπόν, ολόκληρη αυτή η υποδομή δεν αξίζει  300-400 εκατομμύρια που θέλει η Κυβέρνηση να ξεπουληθεί, αξίζει πολύ περισσότερο.
Τέλος, ανέφερε πως η Χρυσή Αυγή θα καταψηφίσει και το παρόν νομοσχέδιο και οποιοδήποτε άλλο νομοσχέδιο έρχεται με τέτοιες ανθελληνικές ιδέες.

Τοποθέτηση Συναγωνιστή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου