Δυσαρέσκια στην Guardian για την στήριξη του ευρωβουλευτή Νικ Γκρίφιν στην Χρυσή Αυγή - Αναπαραγωγή συκοφαντιών και ψεμάτων


Μπορεί τα εγχώρια ΜΜΕ των μεγαλοεργολάβων να μην ασχολήθηκαν –για προφανείς λόγους-με την στήριξη στην Χρυσή Αυγή του Βρετανού φιλέλληνα και ευρωβουλευτή, Νικ Γκρίφιν ασχολήθηκε όμως η γνωστή εφημερίδα «The Guardian» και μάλλον δεν της άρεσε καθόλου η συμπαράσταση του Γκρίφιν στους Έλληνες Εθνικιστές, καθώς και η ανάδειξη στο ευρωκοινοβούλιο των παράνομων και αντισυνταγματικών διώξεων από την κυβέρνηση ...
 
-μαριονέττα των Σαμαροβενιζέλων, αφού φιλοξενεί δηλώσεις εναντίον του Γκρίφιν γνωστού αντιεθνικιστή καθηγητή πανεπιστημίου.
Να επισημάνουμε ακόμη ότι η ίδια εφημερίδα φιλοξενεί σε άλλη πρόσφατη δημοσίευσή της δηλώσεις του Δημήτρη Ψαρρά του «Ιού» στις οποίες φυσικά και αποφαίνεται ότι  «η Χρυσή Αυγή, χωρίς καμία αμφιβολία μετά και τις πρόσφατες φωτογραφίες, δεν είναι μόνο μια ομάδα νεοναζί, αλλά και μια εγκληματική οργάνωση με παραστρατιωτική δομή».
Παράλληλα η βρετανική εφημερίδα παρουσιάζει φωτογραφίες με τα «όπλα» αιρσοφτ τα οποία και ονομάζει ως «στρατιωτικά πολεμικά τυφέκια». Παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα της εφημερίδας, που αναδεικνύουν την ανησυχία του κατεστημένου των διεθνών τοκογλύφων και των τραπεζιτών για την Χρυσή Αυγή, αλλά και για την προοπτική δημιουργίας μιας Ευρώπης των Εθνών.
«…”Η υποστήριξη του Γκρίφιν στην Χρυσή Αυγή και η εμφάνισή του σε κοινή συνέντευξη τύπου με βουλευτές του κόμματος είναι μια ακόμη ένδειξη ότι ο ίδιος και το ΒΝΡ εγκαταλείπουν την όποια προσπάθεια να παρουσιαστούν ως ένα πιο μετριοπαθές και ελκυστικό πολιτικό κόμμα”», αναφέρει ο Μάθιου Γκούντγουιν, ειδικός στα ακροδεξιά κόμματα και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ. “Αντ’ αυτού ο Γκρίφιν και το κόμμα του έχουν επιδοθεί σε ανοικτό θαυμασμό ενός νεοναζιστικού κόμματος που έχει συνδεθεί με δολοφονία και βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών” αναφέρει ο Γκούντγουιν.
«Ο Γκρίφιν, ο οποίος και θα είναι ξανά υποψήφιος για το ευρωκοινοβούλιο, εξέφρασε “την πλήρη αλληλεγγύη του στους Έλληνες πατριώτες οι οποίοι και διώκονται από το Σύστημα, καθώς αποκτούν με ραγδαίους ρυθμούς όλο και μεγαλύτερη επιρροή μεταξύ των απλών Ελλήνων”. Στην συνέντευξη τύπου στην Αθήνα δήλωσε ότι “ ο παρών ψευτονομικός πόλεμος της κυβέρνησης εναντίον της Χρυσής Αυγής είναι εντελώς  παράνομος” ενώ πρόσθεσε “Ζήτω η Ελευθερία, Νίκη για την Χρυσή Αυγή, η ώρα μας θα έρθει”.»
Ο καθηγητής Γκούντγουιν επισημαίνει ότι με αυτές τις δηλώσεις ο Γκρίφιν «αποστασιοποιείται από την πολιτική πραγματικότητα. Αντί να ανοικοδομήσει το κόμμα του για τις επικείμενες τοπικές και ευρωπαϊκές εκλογές, ο ίδιος επέλεξε να οικοδομήσει δεσμούς με τους νεοναζί… Όλο και περισσότερο πλέον γίνεται μια κωμική παρά απειλητική φιγούρα για την βρετανική πολιτική σκηνή».
Περαστικά σας και εις το Σίτυ….