Τους κάρφωσαν τα "Παραπολιτικά": Στα σκαριά η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ - Σύριζα


Γράφει ο Γιώργος Μάστορας
"Μια «μεγάλη συμμαχία» θα γινόταν ευμενώς δεκτή και από το Βερολίνο" σχολιάζει χαρακτηριστικά η εφημερίδα:


Άλλη μια τρανή απόδειξη της επικείμενης συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτει η σφόδρα προσκείμενη στη ΝΔ εφημερίδα «Παραπολιτικά». Κάτω από τον τίτλο «Ζητείται “επαφή” με τον ΣΥΡΙΖΑ» και υπότιτλο «Προβληματισμός στη ΝΔ για τις άσκοπες μετωπικές συγκρούσεις» η εφημερίδα δείχνει την κοροϊδία σε βάρος του Ελληνικού Λαού, η οποία παίζεται κάτω από το τραπέζι από τους δήθεν «ορκισμένους» εχθρούς.
Παραθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος του δημοσιεύματος: «Όμως, παράλληλα με αυτά, ένας ακόμα προβληματισμός αναπτύσσεται τώρα στους κόλπους της Ν.Δ. και αφορά ένα άλλο –εξαιρετικά ενδιαφέρον- ζήτημα: τη στάση του κόμματος απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, τον μεγάλο και «μισητό» αντίπαλο, που φαίνεται να διεκδικεί με αξιώσεις, πλέον, μια εκλογική πρωτιά σε επόμενη εκλογική μάχη. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από «γαλάζιες» πηγές, μία μερίδα στελεχών της ΝΔ που δεν ανήκουν στον «σκληρό πυρήνα» των «σαμαρικών» συμφωνεί με τους «καραμανλικούς» σε ένα σημείο: ότι δεν έχει, επί της ουσίας, πολιτική αξία και δεν πρόκειται να φέρουν θετικά αποτελέσματα για τη Ν.Δ. – σε ένα ορατό (εκλογικό) μέλλον – η διαρκής και εντονότατη «καταγγελία» των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ και η τροφοδότηση «μετωπικών» συγκρούσεων μαζί του.
Η λογική αυτής της εκτίμησης των «γαλάζιων» στελεχών βασίζεται στο ότι προέχει για τη Ν.Δ., τώρα, η προσπάθεια για συσπείρωση γύρω της των αστικών πολιτικών δυνάμεων που έχουν τάσεις φυγής προς διάφορες κατευθύνσεις και όχι το μεγάλο ξόδεμα πολιτικών πυρομαχικών με τη συνέχιση μιας «άγριας» κόντρας με τον Αλέξη Τσίπρα (στην οποία έχει, βεβαίως, πρωταγωνιστικό ρόλο και ο έξαλλος συνέταιρος» κ. Βενιζέλος). Τα επιχειρήματα αυτής της άποψης είναι α) ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως μετεκλογικά δεν θα υπάρχει αυτοδυναμία για τον νικητή της μάχης και β) ότι ένα κόμμα με πείρα διακυβέρνησης, όπως η Ν.Δ., δεν μπορεί να αποκλείει κατηγορηματικά, εκ των προτέρων, με τη στάση της συνεργασία και «συνεννόηση» με αντίπαλο κόμμα ενός σημαντικού εκλογικού μεγέθους, αν και όποτε οι εξελίξεις οδηγήσουν στην ανάγκη ενός τέτοιου ενδεχόμενου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναμφισβήτητα πολιτικός αντίπαλος, λένε αυτά τα στελέχη, αλλά αυτό δεν σημαίνει, προσθέτουν, ότι πρέπει «από τώρα να του κλείνει την πόρτα κατάμουτρα» η Ν.Δ. και να τον προκαλεί καθημερινά να ανταποδίδει τα «ανάλογα». Η κατασκευή και η διατήρηση διχαστικού κλίματος, τονίζουν, είναι «ό,τι χειρότερο για τη συνέχεια»…
Ο προβληματισμός αυτός, που σίγουρα θίγει ευαίσθητες πολιτικές πτυχές, δεν έρχεται «εξ ουρανού» στους κόλπους της ΝΔ. Οφείλεται στο ότι και στο εσωτερικό πολιτικο-οικονομικό μέτωπο, αλλά και στην ευρωζωνική Ε.Ε. η προοπτική αδυναμίας σχηματισμού βιώσιμων κυβερνήσεων, με εξουθενωμένη την «Κεντροαριστερά», σε συνδυασμό και με εκλογική ενδυνάμωση της νεοναζιστικής Ακροδεξιάς, προκαλεί εντονότατη ανησυχία και γεννάει άσχημες σκέψεις για την περαιτέρω πορεία της χώρας, καθώς, μάλιστα, όλα δείχνουν ότι και το 2014 θα είναι μία ακόμη πολύ δύσκολη χρονιά. Και στην Αθήνα δεν λείπουν οι πολιτικοί παράγοντες που γνωρίζουν ότι μια «μεγάλη συμμαχία» θα γινόταν ευμενώς δεκτή και από το Βερολίνο.
Βέβαια, επισημαίνεται από τους κύκλους αυτού του νέου προβληματισμού στη Ν.Δ. ότι κάτι τέτοιο προϋποθέτει μία ευρωπαϊκού τύπου «Κεντροδεξιά» Νέα Δημοκρατία ως «ήρεμη δύναμη» και έναν ΣΥΡΙΖΑ πιο «ώριμο» απ΄ότι σήμερα, που δεν θα εννοεί τον «ριζοσπαστισμό» τους ως πανδοχέα ακραίων μειοψηφικών απόψεων και αντιευρωπαϊκών θέσεων. Ας σημειωθεί ότι στη Ν.Δ. οι «καραμανλικοί» καλούν τα στελέχη του κόμματος να λάβουν υπόψη τους (αλλά και θυμίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ) ότι η αρχική κριτική ανάλυση του Αντώνη Σαμαρά –απολύτως απορριπτική για το Μνημόνιο- την άνοιξη του 2010 στη Βουλή δεν διαφέρει από αυτήν που προβάλλει ακόμη και σήμερα το κόμμα του κ. Τσίπρα. Ο ίδιος κύκλος θυμίζει στα «γαλάζια» παρασκήνια ότι το 2010 προσωπικά ο Κώστας Καραμανλής συμφώνησε απολύτως με το «όχι» του Αντ. Σαμαρά στο μνημόνιο, τονίζοντας σε όλους τους τότε συνομιλητές του πως ο αρχηγός της Ν.Δ. είχε πάρει τη σωστή θέση και ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα κατέστρεφε την κοινωνική βάση του κόμματος».
Πιο ξεκάθαρο μήνυμα δεν θα μπορούσε να υπάρξει μέσα από αυτό το άρθρο: οι τόνοι της (δήθεν) αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πέσουν το συντομότερο δυνατόν, γιατί είναι αναγκασμένα τα δύο κόμματα, εκ των πραγμάτων, να συνεργαστούν μετεκλογικά προκειμένου να μην υπάρχει ακυβερνησία. Η νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση, λοιπόν, είναι προ των πυλών.
Η κάθετη πτώση της ΝΔ σε συνδυασμό με το «νερό στο κρασί» που καθημερινά βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στον υποτιθέμενο αντιμνημονιακό ρόλο του, αποδεικνύοντας τον αληθινά συστημικό του χαρακτήρα, οδηγούν σ΄έναν μονόδρομο συνεργασίας ανάμεσά τους. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, από την στιγμή που βλέπουν την εκρηκτική άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ («εκλογική ενδυνάμωση της νεοναζιστικής Ακροδεξιάς» γράφουν χαρακτηριστικά) και την ολοένα και μεγαλύτερη απήχησή της στον Ελληνικό Λαό.
Καταλαβαίνει, λοιπόν, ο οποιοσδήποτε γιατί όλες οι πτυχές του ψευδεπίγραφου «συνταγματικού τόξου» πολεμούν ανέντιμα, ανήθικα και παράνομα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Γιατί τα «αποκαλυπτήρια» της νέας πολιτικής τερατογένεσης μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , το ξεγύμνωμά τους στις εντολές των διεθνών τοκογλύφων, θα καθιστούσε αυτόματα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κεντρικό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, ως την μόνη Ελληνικών συμφερόντων και γνήσια αντιμνημονιακή φωνή, η οποία θα ήταν θέμα χρόνου πλέον να λάβει Λαϊκή εντολή για την διακυβέρνηση της Χώρας, με ό,τι θα συνεπαγόταν κάτι τέτοιο για όλους όσοι έφεραν την Χώρα μας στις δαγκάνες του Μνημονίου και το χείλος της καταστροφής.
Γι΄αυτό, άλλωστε, οι πρόθυμοι συνεργάτες των ξένων δυνάμεων κατοχής της Χώρας απεργάζονται διάφορες αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές παράνομες μεθόδους, ακριβώς για να μην δουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Πρώτο Κόμμα, Αυτοδύναμη Κυβέρνηση, με την ψήφο του Ελληνικού Λαού!

Γιώργος Μάστορας