Οι ομογενείς των ΗΠΑ κράζουν Βενιζέλο για την απάθεια του στις προκλήσεις σκοπιανού Βουλευτή


Γράφει ο Γιώργος Μάστορας
Τα ρεζιλίκια του Βενιζέλου, ο οποίος άκουσε ατάραχος σκοπιανό Βουλευτή να ομιλεί περί « Δημοκρατία της Μακεδονίας» μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, έγιναν γνωστά και στην Αμερική, καθώς η Παμμακεδονική Ένωση (Π.Ε) , μία οργάνωση  Ελλήνων ομογενών που εδρεύει στις ΗΠΑ, εξέφρασε με ανακοίνωση της την δυσαρέσκεια της  για την «μουγκαμάρα» του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στην θρασύτατη αυτή πρόκληση. Ταυτόχρονα, μαζί με τον ...

«Ντούτσε» του ΠΑΣΟΚ, η Π.Ε. «κράζει» και τον αντιπρόεδρο της Βουλής Ιωάννη Τραγάκη για την ίδια απαράδεκτη στάση που κράτησε.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Π.Ε. διατυπώνεται η άποψη ότι «η απάθεια των δύο πολιτικών ανδρών στην πρωτοφανή αυτή πρόκληση του Σκοπιανού Βουλευτή προκαλεί έντονο προβληματισμό στους κόλπους της Παμμακεδονικής ΗΠΑ, αλλά και ευρύτερα στην ομογένεια», ενώ συνεχίζοντας υποστηρίζεται ότι «η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει καμία έκπτωση στα εθνικά μας θέματα και ανοχή στις ανιστόρητες, παράλογες και επικίνδυνες διεκδικήσεις των Σκοπίων».
Η Π.Ε. αρνούμενη πλήρως την άποψη του ως αρχικαρεκλάρχη του ΠΑΣΟΚ για συμβιβαστική λύση με το σύνθετο όνομα, θεωρεί ότι η δική της θέση «εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνισμού στο εξωτερικό, ότι δεν θα αποδεχθεί την ύπαρξη του όρου «Μακεδονία» στο τελικό όνομα της ΠΓΜΔ», συμπληρώνοντας ότι «κάθε σύνθετη ονομασία με συμπερίληψη του όρου «Μακεδονία» θα δώσει λαβή σε παρερμηνείες και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις αποσταθεροποίησης  της περιοχής στο μέλλον».
Όλα αυτά, βεβαίως, τα οποία εκφράζουν την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού αποτελούν «ψιλά γράμματα» για τον Βενιζέλο και τους υπόλοιπους υποτελείς των ξένων κέντρων αποφάσεων. Ο τόσο λαλίστατος  στο θέμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Βενιζέλος, σιωπεί όταν μέσα στο Κοινοβούλιο και μπροστά του κάποιος σκοπιανός προσβάλλει την Ελλάδα. Φαίνεται ότι οι όποιες «ευαισθησίες»  του εμπλεκόμενου σε ιστορίες, όπως η λίστα Λαγκάρντ και το σκάνδαλο των υποβρυχίων, Βενιζέλου εξαντλούνται στο να δείξει πόσο μανία έχει κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Τα μειωμένα εθνικά αντανακλαστικά του (και) σ’ αυτήν την περίπτωση αποδεικνύουν για ποιους λόγους επιτίθεται ανέντιμα και παράνομα Εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Γιώργος Μάστορας