Το παραδέχονται και οι δανειστές: Εκλογές μέσα στο 2014, άνοδος για την Χρυσή Αυγή!


Η JP Morgan προεξόφλησε την κατάρρευση της χούντας Σαμαρά και την επέλαση των Ελλήνων Εθνικιστών
Εκτιμήσεις γύρω από την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα εξέδωσε η γνωστή εταιρία διακίνησης τραπεζικών προϊόντων JP Morgan. Στις εκτιμήσεις της εν λόγω εταιρίας που έχει παίξει ...

πρωταγωνιστικό ρόλο στην κρίση, διαψεύδονται όλες οι αιτιάσεις και οι μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης του μνημονίου, ξεκινώντας από τις μεθοδεύσεις εναντίον της Χρυσής Αυγής και φτάνοντας μέχρι τις προσπάθειες της συγκυβέρνησης για αυτοδιάσωση.
Οι εκτιμήσεις της εταιρίας κάνουν λόγο για πολύ πρόωρες εκλογές, ως αποτέλεσμα του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και της κατάρρευσης της συγκυβερνήσεως. Συγκεκριμένα για το ζήτημα των εκλογών δίνει 70% πιθανότητες να υπάρξει εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα πριν από το πρώτο τρίμηνο του 2015 και βασικό της σενάριο είναι πως η προσφυγή στις κάλπες θα γίνει το β΄τρίμηνο του 2014 ή το αργότερο πριν τελειώσει το γ΄τρίμηνο του έτους, ως συνέπεια της παταγώδους εκλογικής ήττας.
Στην εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα των βέβαιων πρόωρων εθνικών εκλογών, υπάρχει βεβαίως μία απόκλιση από την πραγματικότητα, που οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη ενημέρωσης εκ μέρους της αμερικανικής εταιρίας, αλλά και στις πιέσεις που ασκούν σε αυτήν οι συριζαίοι μέτοχοι της. Έτσι υιοθετείται πλήρως η προπαγάνδα των φανερών δημοσκοπήσεων, όπου πέφτει φανερό «ψαλίδι» στην Χρυσή Αυγή. Παρόλα αυτά ακόμα και σε αυτή την εκτίμηση γίνεται προφανές ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν πιστεύουν ότι το απίθανο σενάρια σχηματισμού κατοχικής κυβέρνησης, διαμέσου «συντακτικής πράξεως» ή άλλων αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων θα δώσει καρπούς και έτσι αναγκάζονται να παραδεχτούν ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτη πολιτική δύναμη στις επερχόμενες εκλογές, αν υπάρχει ακόμα ΝΔ...
Η JP Morgan λοιπόν λέει ότι η κατανομή των εδρών στις επόμενες εκλογές θα είναι ως εξής: «139 ο ΣΥΡΙΖΑ, 88 η ΝΔ, 24 η Χρυσή Αυγή, 14 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, 13 το ΠΑΣΟΚ, 12 το ΚΚΕ και 10 η ΔΗΜΑΡ». Βεβαίως θα διαψευστούν αφού η Χρυσή Αυγή θα πάρει πολύ πάνω από 8%, ενώ η ΔΗΜΑΡ θα είναι εκτός βουλής, όπως και το ΠΑΣΟΚ. Όμως αυτό δεν έχει σημασία, αφού το βασικό συμπέρασμα για ανάγκη δημιουργίας συγκυβέρνησης ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ξεκάθαρα και από αυτό το αποτέλεσμα.
Έτσι αναγκαστικά γίνεται συζήτηση για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπου η εταιρία εκφράζει την ικανοποίηση της για την μνημονιακή στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τονίζει τις δυσκολίες που θα συναντήσει το κόμμα της Κουμουνδούρου από αυτή τη στροφή, αφού θα έρθει σε ρήξη με την βάση του, η οποία δεν επιθυμεί την μνημονιακή σύμπλευση.
Αυτό που δεν αναφέρει η έκθεση της JP Morgan, ίσως και πάλι κατ' εντολή των συριζαίων μετόχων της, είναι ότι η συγκεκριμένη μνημονιακή στροφή θα γίνει αναγκαστικά και δεν θα μπορέσει ποτέ να δικαιολογηθεί στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι πλέον θα αντιληφθούν την αλήθεια για τον γεωγραφικό χάρτη του πολιτικού συστήματος, ο οποίος είναι εξαιρετικά απλός, αφού στην πραγματικότητα περιγράφεται πλήρως με την φράση «Χρυσή Αυγή ενάντια στην κλεπτοκρατία»