Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ανάλυση του περιοδικού "Επίκαιρα" που αποκαλύπτει τις ξεκάθαρες πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τις παράνομες διώξεις κατά του Αρχηγού και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. ...
«Στις εκλογές ή εμείς ή αυτοί». Η φράση ανήκει σε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος και προσδιορίζει τη διλημματικού περιεχομένου στρατηγική που σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμου με στόχο την περαιτέρω περιθωριοποίηση της Χρυσής Αυγής και, ει δυνατόν, την έξοδό της από το Κοινοβούλιο πριν από νέα προσφυγή στις κάλπες. Στην κυβέρνηση, μάλιστα, φαίνεται να αναζητείται τρόπος που να απαγορεύει στη Χρυσή Αυγή να κατέλθει στις εκλογές - «με κανέναν τρόπο, κανένα όνομα, καμία μορφή», όπως λέει χαρακτηριστικά κοινοβουλευτικός παράγοντας. Τα σενάρια που ήδη συζητούνται στο πρωθυπουργικό περιβάλλον κι έχουν στόχο τον «πολιτικό ακρωτηριασμό των στελεχών της Χρυσής Αυγής» επικεντρώνονται στις μαρτυρικές καταθέσεις πρώην μελών της, μέσω των οποίων τους καταλογίζονται και «προπαρασκευαστικές ενέργειες για ανατροπή του πολιτεύματος», όπως εκτιμούν δικαστικοί κύκλοι και υιοθετούν κυβερνητικές πηγές, που ήδη κάνουν λόγο για σχεδιαζόμενη «έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα όλων των κοινοβουλευτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής».
Άλλωστε, ήδη στη Βουλή διαβιβάστηκε έγγραφο από τις ανακριτικές Αρχές που ζητά την άρση της ασυλίας των βουλευτών Γερμενή, Ηλιόπουλου και Μπούκουρα στη βάση αυτής ακριβώς της κατηγορίας, για «κατάλυση του πολιτεύματος». Σύμφωνα με πληροφορίες των «Επικαίρων», με την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ και την επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ τέθηκε σε εφαρμογή «Σχέδιο Β» για την αντιμετώπιση του νεοναζιστικού σχήματος, καθώς τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων εμφανίζουν εξαιρετικά ανθεκτικό το σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής. Αυτές οι δημοσκοπικές καταγραφές - έρευνες GPO και MRB - αιφνιδίασαν δυσάρεστα το κυβερνητικό επιτελείο, καθώς κατέδειξαν ότι «η καταιγίδα των αποκαλύψεων» για τη δράση της οργάνωσης δεν βρήκε ευήκοα ώτα σε σημαντικό ποσοστό των συμμετεχόντων στις έρευνες της κοινής γνώμης. Ποσοστό που προσεγγίζει, αν δεν υπερβαίνει, την εκλογική δύναμη της Χρυσής Αυγής στην αναμέτρηση του 2012.
Άνοιγμα της «βεντάλιας»
Σύμφωνα με πληροφορίες όμως, όλα τα παραπάνω αποτελούν το πρώτο επίπεδο στο άνοιγμα της «βεντάλιας» σειράς επιθετικών πολιτικών κινήσεων που συζητούνται, με τελικό ζητούμενο την εκπαραθύρωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής. Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης καταγράφονται και οι πρώτες διαφωνίες για τις πολιτικές κινήσεις που σχεδιάζονται, καθώς αρκετές εξ αυτών, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές, κινούνται στο όριο του νομικού ακροβατισμού. Κορυφαίος κοινοβουλευτικός παράγοντας της ΝΔ, που μετέχει στη νομική επεξεργασία για την αποπομπή της Χρυσής Αυγής από το Κοινοβούλιο, υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να υπάρχει «διάσταση μεταξύ Δικαιοσύνης και Βουλής, εφόσον οι δικαστές θεωρούν τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και η Βουλή ως κόμμα». Όμως και εντός του πρωθυπουργικού επιτελείου διατυπώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρές αντιδράσεις για την παραπάνω νομική επεξεργασία που είχε ζητούμενο να χαρακτηριστεί με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας η Χρυσή Αυγή ως «εγκληματική οργάνωση» στο σύνολό της. Κι αυτί γιατί, όπως τόνιζαν έγκυροι πολιτικοί κύκλοι, στο πόρισμα του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης χρησιμοποιεί τον όρο «εγκληματική οργάνωση» για να περιγράψει την έκνομη δραστηριότητα στελεχών της Χρυσής Αυγής και όχι συνολικά το κόμμα.
Η «οδός διαφυγής» για την αποπομπή σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή φαίνεται ότι αναζητείται πλέον σε κατάθεση μάρτυρα - πρώην στελέχους της, που περιγράφει απόψεις ότι πρέπει «να μπούμε με τανκς στη Βουλή», όπως υποστηρίζει. Σύμφωνα με έγκυρες κοινοβουλευτικές πηγές, αυτές ακριβώς οι αναφορές παρέχουν τη δυνατότητα για να ζητηθεί άρση ασυλίας των βουλευτών με βάση τα άρθρα 187, 133 και 135 του Ποινικού Κώδικα «για προπαρασκευαστικές ενέργειες κατάλυσης του πολιτεύματος». Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνησης επιθυμεί την ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική συναίνεση για να προχωρήσει σε σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν φαίνεται προς το παρόν διατεθειμένη να παράσχει σύμφωνη γνώμη «σε σκοπιμότητες με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.