Δολιότητα και σκοπιμότητα


Ο εξελισσόμενος μεθοδικός διωγμός σε βάρος της Χρυσής Αυγής όπως καταγράφουν οι Financial Times  πράγματι  παριστά «την μεγαλύτερη πολιτική δίωξη από την πτώση της Χούντας το 1974»: Η καλλιέργεια ενός κλίματος προπαρασκευής καταδίκης πριν καν την ανάκριση (όχι την ίδια την δίκη), η ανάμειξη των όποιων πραγματικών και κοινοποιήσιμων στοιχείων με νοσηρά ...
 
παραμύθια συκοφαντίας, η χυδαία και συστηματική εξύφανση μιας υφέρπουσας αίσθησης συλλογικής ευθύνης των Εθνικιστών, το αδιάκοπο ψεύδος που αναμιγνύεται ακατάπαυστα με τα ψήγματα αληθείας, η κλήση στον αφορισμό - εξορκισμό των «χρυσαυγίτικων τεράτων» και η δύσκολα συγκαλυπτόμενη λύσσα των κατ επάγγελμα αντιεθνικιστών, δεν επιτρέπουν ουδεμία στοιχειωδώς αξιοπρεπή λογική εκτίμηση και παραπέμπουν σε σταλινικές πρακτικές τριτοκοσμικών δικτατοριών.
Θα παραμείνει και θα κλιμακωθεί η καθημερινή λασπολογία, εκ μέρους των συντεταγμένων «αντιφασιστών»… διανοουμένων, πολιτικών, απλών «τυχαίων» πολιτών, δημοσιογράφων, καθώς και... τεχνοκρατών σε βάρος όλων των οπαδών  και φίλων της Χρυσής Αυγής, αλλά και σε βάρος των οποιωνδήποτε ανένταχτων ή ουδέτερων ανθρώπων  που τολμούν να διατυπώνουν αντιρρήσεις στην ξεκάθαρα διαφαινόμενη «προκάτ» καταδίκη του νομίμου και κοινοβουλευτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής.
Επιχειρείται κάτι που οι σούπερ δημοκράτες του κράτους και οι δήθεν εχθροί τους της κάθε «αριστεράς» καταδικάζουν τάχα ως «ναζιστικό», ενώ το εφαρμόζουν διαρκώς: η χάλκευση  συλλογικής ευθύνης του Αρχηγού, των βουλευτών, οπαδών, μελών και φίλων της Χρυσής Αυγής, για  την τραγική και αποτρόπαια δολοφονία του άτυχου Φύσσα. Διενεργείται επίσης κάτι εξ ίσου απίστευτο: με «κοπτοραπτική» αυθαίρετων νομοθετικών παρεμβάσεων «θωρακίζεται» και «ναρθηκώνεται» η μνημονιακή συγκυβέρνηση, ώστε να ανατραπεί το ενδεχόμενο εκλογών. Έτσι οι εξουσιαστές θα αποφύγουν να εισπράξουν και ν’ αποδώσουν την πρωταγωνιστική εγκατάσταση της Χρυσής Αυγής στην πολιτική σκηνή, απαντώντας με καταθέσεις αόρατων ψευδομαρτύρων  που καταθέτουν τερατώδη ψεύδη ώστε να παρουσιαστεί το νόμιμο κόμμα ως «εγκληματική οργάνωση».
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην γίνουν εκλογές και βάλλει εναντίον της Χρυσής Αυγής  «προληπτικά», με πορίσματα, εξαγγελίες δικών και νομοθετικές ρυθμίσεις  ώστε να θέσει εκτός μάχης την μόνη αληθινή λαϊκή- πατριωτική δύναμη κατά του μνημονίου. Διπλή εφαρμογή της φρικτής   «συλλογικής ευθύνης»:  όλοι οι Έλληνες είναι  συνένοχοι στην οικονομική καταστροφή της χώρας γιατί «όλοι μαζί τα φάγανε» και όλοι οι Χρυσαυγίτες- Έλληνες Εθνικιστές είναι… εγκληματίες, γιατί όλοι μαζί συμμετέχουν, στηρίζουν και ψηφίζουν την «εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής». Όπερ έδει δείξαι ! Δηλαδή κανείς να μην αντιστέκεται στα σχέδια των Ξένων Επικυριάρχων και των εντόπιων κυβερνητικών εκπροσώπων τους, αλλά κυρίως να μην ακολουθεί τους μόνους εξεγερμένους: τους Εθνικιστές. Οπότε όλοι οι έκφυλοι, οι καταχραστές, οι μειοδότες, οι ρεμουλαδόροι  θα κοιμούνται ήσυχοι, ακλόνητοι κι ευτυχισμένοι.    
Ο μέσος Έλληνας, είτε ως εργαζόμενος είτε ως πολίτης είτε απλά ως  Έλληνας, οφείλει να αναγνωρίσει την αλάνθαστη και σωτήρια μνημονιακή κυβέρνηση, την «αδιαμφισβήτητη» επιτυχία του σπουδαίου πρωθυπουργού Σαμαρά και του αντιπροέδρου Βενιζέλου και να υποταχθεί πλήρως και αμαχητί στην διεθνή και εγχώρια τοκογλυφία, (εκτός κι αν ενταχθεί στην επιτρεπτή εξεγερμένη κόκκινη ή ροζ αριστερά). Πρέπει να αποποιηθεί οποιαδήποτε μη υποταγμένη πολιτική ταυτότητα, όποια εθνικιστική ιδεολογία, την εθνική μας ταυτότητα και την ίδια την ελευθερία της γνώμης:  να εγκαταλειφθεί στην «φροντίδα» και στην «δικαιοσύνη» των εξουσιαστών,   να εκπροσωπείται αποκλειστικά από τους αριστεροδεξιούς εκπροσώπους της πολυπολιτισμικής αναγκαστικής θρησκείας (ακόμη και όταν αυτοί είναι διαπιστωμένα εθνοαποδομητές, ανάλγητοι εγωπαθείς, ολότελα ανίκανοι είτε και κοινοί κλέφτες), αλλά και να αποδεχθεί την διαρκή απειλή σε βάρος της ύπαρξής του και την σιωπηρή αυτοτιμωρία του, για το γεγονός ότι ζει πειθήνιος υποτακτικός της  άψογης ελληνικής «δημοκρατίας» των ραγιάδων.
Όποιος «εγκληματίας» Εθνικιστής θα θέλει να διαχωρίζεται από την θρησκευτική πίστη στην κυρίαρχη αντίληψη περί  πολυπολιτισμού, προβάλλοντας αντίθετη γνώμη λόγω ιδιοπροσωπίας εθνικών λόγων. θα είναι καταδικαστέος, επικίνδυνος, ηθικά ρυπαρός και θα απαγορεύεται να συμμετέχει στα κοινά διότι «μη συμμορφούμενος με τις υποδείξεις» των αφεντικών ….  επιδιώκει την καταστροφή της χώρας και των συμπολιτών του. Διότι εν τέλει θα συντάσσεται με το Κόμμα των Εθνικιστών, το οποίο ονοματίστηκε από τους καθεστωτικούς «εγκληματική οργάνωση» άρα ταυτίζεται με την Κόλαση.
Στο έδαφος της ισοπεδωτικής απαξίωσης, της δαιμονοποίησης  κάθε έννοιας αμφισβήτησης, κι εθνικής αντίστασης, οι καθεστωτικοί εθνοαποδομητές προσπαθούν να ενσπείρουν το πολιτικό «αντιφασιστικό» μίσος, την συλλογική καταδίκη των Χρυσαυγιτών, την συλλογική αυτοενοχοποίηση των Εθνικιστών, την καταβαράθρωση της εθνικής ανεξαρτησίας και τον απόλυτο εξευτελισμό της πολιτικής. Στο μεσομακροπρόθεσμο μέλλον το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών θα δρέψει πλουσιοπάροχα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, τους καρπούς της δόλιας σποράς τους.
Στην περίοδο της σημερινής βαθιάς κρίσης  που η ελληνική κοινωνία εξουθενώνεται, διαλύεται η κοινωνική συνοχή και το Σύστημα εξουσίας  αναζητεί την σχηματοποίηση της Χρυσής Αυγής σε ρόλο «αποδιοπομπαίου τράγου», επαφίεται στον καθένα μας η ασάλευτη Πίστη κι Εμμονή στα Ιδεώδη του Λαϊκού Εθνικισμού. Η ιστορία διδάσκει με το δικό της ψυχρό τρόπο: Τα εδώλια είναι πάντα τα ίδια, αλλάζουν απλά οι κατηγορούμενοι ανάλογα με το ιστορικό και κοινωνικό γίγνεσθαι. Όμως δεν μπορεί να υπάρχει Δικαιοσύνη στηριγμένη στο Ψεύδος. Άλλοτε το φάντασμα λεγόταν κομμουνισμός, άλλοτε τρομοκρατία, τώρα είναι ο Εθνικισμός. Στο όνομα αυτών των εκάστοτε «φαντασμάτων», οι εξουσιαστές αυταπατώμενοι πιστεύουν πως νομιμοποιούνται προετοιμάζοντας δαιμονοποίηση και οργανώνοντας μαζικούς διωγμούς, με την αδίστακτη και άτιμη λογική της χαλκευμένης συλλογικής ευθύνης.

Παύλος Γκάστης