Η παρακμή κι αν αλλάζει ονόματα, παραμένει παρακμή! - Τι Ρέμος, τι Κιάμος... ίδιος ο κατήφορος μας...


Στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, η διαπίστωση του τίτλου “ΠΑΡΑΚΜΗ” πέρασε από την «καλλιτεχνική» της έννοια στην πραγματική το βράδυ της Παρασκευής 2-8-2013. Και το συμπέρασμα δεν ήταν καθόλου ικανοποιητικό για όλους μας…


Το ΣΔΟΕ σε έλεγχο που διενήργησε νομίμως το βράδυ της Παρασκευής, διαπίστωσε πως μέσα σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης (πολιτιστικό κέντρο κατά το ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ), διασκέδαζαν με την «καλλιτεχνική συνδρομή» του κ. Κιάμου, γνωστού αοιδού της νύχτας, περί τους 500 («λιπαροί» κατά τεκμήριο) πελάτες. Πλην όμως, ο ιδιοκτήτης του «μαγαζιού» είχε απαξιώσει να κόψει έστω και ΜΙΑ απόδειξη για τα μάτια του κόσμου. Κατόπιν τούτου, το ΣΔΟΕ σφράγισε το «κατάστημα» για 48 ώρες (μόνο;).
Φευ, ούτε αυτό το ελάχιστο διάστημα «τιμωρίας» έμελλε να τηρηθεί από τον «μάγκα» ιδιοκτήτη. Όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει (!!!) από το Facebook, το μαγαζί επρόκειτο να λειτουργήσει κανονικά το βράδυ του Σαββάτου! Έτσι και έγινε. Ο ιδιοκτήτης «ξεσφράγισε» με δική του ευθύνη το «πολιτιστικό κέντρο» του και σαν να μην έτρεχε τίποτε και χωρίς καμιά προληπτική ενόχληση από την αστυνομία το λειτούργησε πανηγυρικά και μάλιστα φίσκα στον κόσμο που έσπευσε φαίνεται να πνίξει την φτώχια και την αγανάκτησή του από τα μνημόνια και τους τροϊκανούς της Μέρκελ, στη σαμπάνια και τις πενιές του λαϊκού βάρδου, ένα πράμα σαν την επανάσταση του Ρέμου στην Ψαρού της Μυκόνου.
Το ΣΔΟΕ, λαμβάνοντας γνώση του συμβάντος, ζήτησε από την αστυνομία της περιοχής να επιληφθεί του θέματος. Πράγματι, η αστυνομία «επισκέφτηκε» δύο φορές το εν λόγω κέντρο διασκέδασης την νύχτα του Σαββάτου. Κατά την πρώτη συνέλαβε τον «αυτοφωράκια» του μαγαζιού για τα περαιτέρω, ενώ κατά την δεύτερη, την … κόρη του ιδιοκτήτη! Κατά τα άλλα, το μαγαζί λειτούργησε κανονικότατα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, χωρίς οι όλβιοι θαμώνες του να «νιώσουν» το παραμικρό.
Επειδή εμείς οι υπόλοιποι όμως, «νιώθουμε» και κυρίως επειδή κάτι τέτοια μας κάνουν ακριβώς να τα «παίρνουμε στο κρανίο» κατά το κοινώς λεγόμενο, θα θέλαμε να ψιθυρίσουμε δυο «φωνήεντα» σύμφωνα με τους νόμους και την ηθική της νύχτας, τόσο σε  όλους τους αρμοδίους, από τον Υπουργό, και τον διευθυντή του ΣΔΟΕ μέχρι τον αρχηγό της ΕΛΑΣ και τον τελευταίο αστυφύλακα της περιοχής, όσο και στους μακάριους συνέλληνες που διασκέδαζαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό μέχρι τα χαράματα μέσα σε ένα μαγαζί που γνώριζαν όλοι τους πως κανονικά θα έπρεπε να ήταν σφραγισμένο για 48 ώρες, του καλλιτέχνη συμπεριλαμβανομένου! Και δικαιολογίες “περί τήρησης συμβολαίου” κλπ είναι αστεία! Γιατί αν είμαστε τελικά σοβαροί σαν χώρα, πολύ απλά θα έπρεπε να ελεγχθούν οι δηλώσεις του καλλιτέχνη, και να προσαχθούν με βάση τους λογαριασμούς που είχαν κάνει στο τέλος της βραδιάς και οι πελάτες “των πρώτων τραπεζιών”… Να δούμε!! Τα πανάκριβα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ έχουν πληρώσει δασμούς και φόρους; Έχουν πληρώσει τέλη; Οι ιδιοκτήτες τους είναι ενήμεροι στα φορολογικά τους και στα ασφαλιστικά τους… ή χρωστάνε κάποια εκατομμύρια από ΦΠΑ που δεν έχουν αποδώσει, αλλά διαθέτουν ένα σκασμό χρήματα μόνο για το θεαθήναι; Ε;
Αγαπητοί συμπατριώτες, οι μεν κρατικοί λειτουργοί οι δε θαμώνες – γλεντοκόποι ως τα χαράματα στο παράνομα από- σφραγισμένο μπουζουξίδικο της Κασσάνδρας. Ο κάθε θρασύς και «τσαμπουκαλεμένος» «επιχειρηματίας», που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται ευθύς εξ’ αρχής στην «μπουζού» και κατόπιν αντιμέτωπος στο αυτόφωρο με τον φυσικό δικαστή του, μπορεί να μας ξεφτιλίζει ως κοινωνία και ως κράτος αλλά και ως ανθρώπινες οντότητες με την έννοια του κρατικού λειτουργού, χωρίς καμία συνέπεια; Μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τον μισό ελληνικό λαό που υποφέρει φρικτά τα τελευταία τρία χρόνια, ο κάθε φαντασμένος αμοραλιστής φοροφυγάς της νύχτας και εμείς να του κρατάμε το «ίσο» είτε ως εντεταλμένοι κρατικοί λειτουργοί είτε ως ανέμελοι και ξέγνοιαστοι πελάτες;
Αυτή η εθνική ξεφτίλα, αυτή η κρατική αβελτηρία, αυτή η παράταιρη επίδειξη αναισθησίας από τους «λιπαρούς» συνέλληνες, μπορεί αν γενικευτεί να οδηγήσει σε τρομερό διχασμό τον λαό μας και πρέπει το γρηγορότερο να  πάρει τέλος. Αν δεν συνέλθουμε πρώτα ως άτομα και κατόπιν ως κοινωνία, το τέλος που μας περιμένει θα είναι  ελεεινό και τρισάθλιο. Και τελικά δεν θα γλυτώσει κανείς από αυτό το αισχρό τέλος, ακόμη και αυτοί που μπορούν να ξενυχτάνε μέχρι τα χαράματα παρέα με τους «επαναστάτες» λαϊκούς βάρδους, καταναλώνοντας λουλούδια και σαμπάνιες των 25.000 ευρώ και συνωστιζόμενοι σε «πολιτιστικά κέντρα» που κανονικά θα έπρεπε να σφραγιστούν άπαξ και δια παντός!