Εκδηλώσεις και δραστηριότητες της "Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων"

Την Παρασκευή 1η  Μαρτίου, πληθώρα εκδηλώσεων έλαβε χώρα στα γραφεία της Κίνησης Εθνικιστών Δικηγόρων, με αποτέλεσμα αυτά να είναι γεμάτα με κόσμο, ήδη από  τις 13.00 το μεσημέρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρόλο που η λήξη των εν λόγω εκδηλώσεων ήταν προγραμματισμένη για τις 3 το μεσημέρι, η συνεχής προσέλευση συναδέλφων και λοιπών φίλων είχε ως αποτέλεσμα να  παραμείνουν ανοιχτά τα γραφεία μας έως αργά το απόγευμα. ...

 
 
 
Ήταν μια ημέρα πραγματικά παραγωγική,ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις και αρκετοί συνάδελφοι είχαν την ευκαιρία να μας γνωρίσουν από κοντά (χωρίς εμπόδια αυτήν την φορά, εφόσον οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι..."δημοκράταροι" του ΔΣΘ δεν μας έκαναν την χάρη να ξαναέρθουν στην γωνία Φράγκων με Δωδεκανήσου για να προσφέρουν και πάλι μεσημεριανή διασκέδαση στους περίοικους...)

Ακολουθεί συνοπτική αναφορά στις εργασίες, αποφάσεις, ομιλίες και λοιπές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα:

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Κ.Ε.Δ
Μεταξύ άλλων :
  • Εισήλθε ως νέο μέλος στην Διοικούσα Επιτροπή ο συνάδελφος Χρήστος Πιτσάκης
  • Ορίστηκαν επικεφαλής-συντονιστές στις Επιτροπές  Εργασίας της Κ.Ε.Δ οι κάτωθι:
  Γιώργος Χασιώτης (Γραφείο Τύπου και Διαδικτύου),
  Παρασκευάς Τσαβδαρίδης και Χρήστος Πιτσάκης (Επιτροπή Εθνικών Θεμάτων)
  Θανάσης Χατζηβασιλείου και Γιώργος Παλάζης (Επιτροπή Δικηγορικών Θεμάτων)
 Απόστολος Τζαρός και Γ.Φ. (Επιτροπή Κοινοβουλευτικού Έργου)
  • Αποφασίστηκε η σύγκλιση σε εβδομαδιαία βάση (Κάθε Παρασκευή από 13.00 έως 15.00) των οργάνων της Κ.Ε.Δ
  • Αποφασίστηκε η διεξαγωγή συγκεκριμένων εκδηλώσεων και ομιλιών εντός του Μαρτίου, οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα κάθε Παρασκευή στις 15.00, αρχής γενομένης από την Παρασκευή 8 Μαρτίου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες

ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κ.Ε.Δ
          Από τους επικεφαλής-συντονιστές των επιτροπών εργασίας έγινε ενημέρωση στους παρευρισκόμενους συναδέλφους και αναλυτική  παρουσίαση του έργου που πρέπει να παράξουν  οι ως άνω επιτροπές. Αρκετοί από τους παριστάμενους έσπευσαν να στελεχώσουν την επιτροπή της προτίμησής τους. Ακολούθησαν επιμέρους συζητήσεις και συντονισμός μεταξύ του επικεφαλής   και των μελών της κάθε επιτροπής.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ  ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ - "ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ"
       Παρευρέθηκαν στελέχη των υπό ίδρυση συνδικαλιστικών κινήσεων της Χρυσής Αυγής στους επιστημονικούς κλάδους των Ιατρών, των Εκπαιδευτικών και των Μηχανικών. Ανακοινώσαμε στους συναγωνιστές μας ότι η Κ.Ε.Δ θα τους συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο, πλέον της αυτονόητης νομικής συνδρομής,στο ξεκίνημα των συνδικαλιστικών τους κινήσεων. Συζητήθηκαν επιπλέον θέματα συντονισμού και οργάνωσης και έγινε εκτενής αναφορά από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ Θανάση Χατζηβασιλείου και από τους εκπροσώπους της υπό ίδρυση Κίνησης  Εθνικιστών Εκπαιδευτικών στο ενδεχόμενο λειτουργίας ενός "Ανοιχτού Εθνικιστικού Πανεπιστημίου" με σκοπό την παρουσίαση τόσο στους επαγγελματικούς μας κλάδους όσο και στο ευρύ κοινό των Εθνικών ,πολιτικών και κοινωνικών θεμάτων που αφορούν όλους μας, μέσα από την Εθνικιστική θεώρηση. Στην ως άνω συζήτηση παρευρέθηκε, απηύθυνε χαιρετισμό και συμμετείχε ο βουλευτής Α'Θεσσαλονίκης, Συναγωνιστής Αντώνης Γρέγος
        Όπως όλοι οι εκπρόσωποι των υπό ίδρυση συνδικαλιστικών κινήσεων της Χρυσής Αυγής στους επιστημονικούς συλλόγους τόνισαν, ο καθένας  με τον δικό του τρόπο, η εποχή της τεσσαρακονταετούς σχεδόν  κυριαρχίας της κομμουνιστικής, διεθνιστικής και ανθελληνικής αριστεράς σε όλους σχεδόν τους τομείς του πνεύματος, της διανόησης, της εκπαίδευσης και των επιστημών, με την ανοχή της ψοφοδεούς και φοβικής ψευτο"δεξιάς", έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί! 
Η Χρυσή Αυγή ήλθε, αυτοί φεύγουν!

ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΜΙΚΗΣ ΜΑΝΤΑΚΑΣ: ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ"
   Ακολούθησε ομιλία του Συναγωνιστή Ιατρού Ιγνατίου Παπαδόπουλου με αφορμή την συμπλήρωση 38 ετών από τον θάνατο του Εθνικιστή Έλληνα φοιτητή Μίκη Μάντακα, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 28-02-1975 στην Ιταλία, από ακροαριστερούς τρομοκράτες. Ο Συναγωνιστής με τα λεγόμενά του συγκίνησε τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας,για μια ακόμη φορά, ότι οι άνθρωποι μπορεί να πεθαίνουν, οι Ιδέες όμως ποτέ!
"Αν δεν κάνεις θυσίες για τις Ιδέες σου, ή εσύ δεν αξίζεις,ή οι ιδέες σου!"...
Με την λήξη της ομιλίας και όπως είθισται πάντα στις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, οι παρευρισκόμενοι έψαλλαν σε στάση προσοχής τον Εθνικό μας Ύμνο.