Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο - Σε φάση ετοιμότητας οι Ένοπλες Δυνάμεις, σε αφασία ο Σαμαράς


Με μια απίστευτου θράσους συμβολική κίνηση υποδέχθηκε η Τουρκία τον κυβερνητικό θίασο του Σαμαρά, που πήγε εκεί για την συνεδρίαση του «ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας». Έβγαλε όλο σχεδόν τον στόλο της στο Αιγαίο, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πώς εννοούν την συνεργασία! ...




Μάταια όμως, γιατί ούτε το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε κάποια σημασία στις ΝΟΤΑΜ για δέσμευση ολοκλήρου του Αιγαίου από την Αλεξανδρούπολη έως το Καστελλόριζο με αποτέλεσμα οι ναυτικές δυνάμεις με πάνω από τριάντα σκάφη, τα οποία πιθανόν να ενισχυθούν άρχισαν ασκήσεις και μάλιστα στον 25ο Μεσημβρινό, ‘’διχοτομώντας έτσι την ηπειρωτική από την νησιωτική χώρα και υπενθυμίζοντας μια βασική τους επιδίωξη, οι δε ασκήσεις τους πάνω στον ναυτικό αποκλεισμό θαλασσίων περιοχών και νήσων, μαζί με τις εκατοντάδες παραβάσεις και παραβιάσεις του FIR Αθηνών δείχνουν ξεκάθαρα τις προθέσεις τους.
Φυσικά όλα αυτά για να ζητήσει ο Ερντογάν κοινή εκμετάλλευση της Ελληνικής ΑΟΖ και των υδρογονανθράκων που υπάρχουν σε αυτήν. Το θράσος του βέβαια δεν σταμάτησε εκεί, αλλά έφτασε και στην Κυπριακή ΑΟΖ, λέγοντας ότι και το ψευδοκράτος δικαιούται μερίδιο των υδρογονανθράκων.
Μοιραία όλα αυτά θυμίζουν τα λόγια του αείμνηστου καθηγητού Παναγιώτη Κονδύλη στο βιβλίο του «Θεωρία του Πολέμου»: « Στο βαθμό που η Ελλάδα θα καθίσταται ανεπαίσθητα γεωπολιτικός δορυφόρος της Τουρκίας, ο κίνδυνος πολέμου θα απομακρύνεται, οι ψευδαισθήσεις θα αβγατίζουν και η παράλυση θα γίνεται ακόμη ηδονικότερη, εφ’ όσον η υποχωρητικότητα θα αμείβεται με αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς επαίνους, που τους χρειάζεται κατεπειγόντως ο εκσυγχρονιζόμενος Βαλκάνιος και επίσης με δάνεια και δώρα για να χρηματοδοτείται ο παρασιτικός καταναλωτισμός. Υπό αυτές τις συνθήκες ότι στην πραγματικότητα θα συνιστά κάμψη της ελληνικής αντίστασης κάτω από την πίεση του υπέρτερου τουρκικού δυναμισμού, οι Έλληνες θα συνηθίσουν σιγά - σιγά να το ονομάζουν «πολιτισμένη συμπεριφορά» , «υπέρβαση του εθνικισμού» και «εξευρωπαϊσμό».
Σήμερα όλα αυτά τα ακούμε καθημερινά στα ΜΜΕ της διαπλοκής με τα αφεντικά τους να ετοιμάζονται για μπίζνες με τη "φίλη" και γείτονα. Με μια διαφορά ότι δεν έχει πια δωράκια για ύπνωση και οι τοκογλύφοι έστειλαν το λογαριασμό και ζητάνε πίσω τα δανεικά και μάλιστα με πολύ βίαιο τρόπο. Στόχος και δόγμα της Χρυσής  Αυγής είναι η Εθνική Ανεξαρτησία. Και αυτό μπορεί να γίνει πράξη με την οριοθέτηση της ΑΟΖ και την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, έτσι ώστε να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε το πλούσιο υπέδαφος σε υδρογονάνθρακες που υπάρχει και η Ελλάδα να γίνει κράτος ισχυρό και αυτάρκες.