Συνεχίζει τα ασύστολα ψεύδη ο Στουρνάρας


Για να είναι κάποιος πολιτικός, με την έννοια που έχουν δώσει στην πολιτική οι πολιτικάντηδες και οι εγκάθετοι τους της καθεστωτικής δημοσιογραφίας, θα πρέπει να είναι, απαραιτήτως, ικανός και συνειδητός ψεύτης. Ο Στουρνάρας μπήκε στην θέση του υπουργού οικονομικών ως ένας ...

τεχνοκράτης – μη πολιτικός, όμως η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος μπήκε απευθείας στο «πετσί του ρόλου» ή αν μη τι άλλο προσπαθεί εντόνως και φιλοτίμως. Δεν μπορούν να ερμηνευτούν αλλιώς οι δηλώσεις του στην γερμανική Bild, οι οποίες προκαλούν το κοινό αίσθημα.
Ο Στουρνάρας ξεκινάει λέγοντας ότι «σε καμμία περίπτωση δεν θα πουλήσουμε νησιά». Δεν ξέρουμε πότε έγιναν οι εν λόγω δηλώσεις του υπουργού οικονομικών, αλλά οι δηλώσεις αυτές σήμερα, ενώ έχουν ήδη δημοσιευτεί τα νέα για αγορά 6 νησιών από τον σεΐχη του Κατάρ, έναντι πολύ μικρού αντιτίμου, προκαλούν πραγματικά οργή και δημιουργούν απορίες. Αν οι δηλώσεις Στουρνάρα έγιναν πρόσφατα τότε ο άνθρωπος πέρα από ψεύτης είναι και πολύ θρασύς, για να λέει ότι δεν θα πουληθούν νησιά την στιγμή που αυτό είχε ήδη αποφασιστεί. Αν οι δηλώσεις αυτές έγιναν πριν από καιρό, έχουμε μια ακόμα ηχηρή διάψευση στελέχους της συγκυβέρνησης από την ίδια την πραγματικότητα.
Ο ΥΠΟΙΚ, Στουρνάρας, συνέχισε βέβαια μιλώντας για τις «επιτυχίες» της συγκυβέρνησης και τέλος κατέληξε λέγοντας: "Όποιος γίνεται στην Ελλάδα υπουργός Οικονομικών, γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει. Δεν φοβάμαι αυτή την στιγμή, αλλά είναι αλήθεια ότι τα μέτρα ασφαλείας μου αυξήθηκαν. Δεν τολμώ πλέον να βγω μόνος μου από την πόρτα του σπιτιού μου, δεν είναι πια δυνατόν να κάνω σπορ ή να βγω με φίλους".
Αλήθεια, όμως, ο κ. Στουρνάρας εφόσον φοβάται να βγει μόνος του να «πάει για σπορ», ρώτησε τους Έλληνες για το πώς καταφέρνουν και επιβιώνουν; Τους ρώτησε για να αρχίσει να πουλάει νησιά στον σεΐχη, γινόμενος πολιτικός κλόουν με την άρνηση της πώλησης ενώπιον των ΜΜΕ; Ρώτησε τους χιλιάδες νεκρούς του μνημονίου, αν «πάνε για σπορ»; Λίγη τσίπα, κ. Στουρνάρα, πραγματικά δεν βλάπτει. Όπως δεν βλάπτει και το να σκέφτεται κάποιος πριν μιλήσει. Έτσι γλιτώνει την διάψευση και το ρεζίλεμα.