Μαύροι οι οιωνοί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις


Έκθεση κόλαφο έστειλε η ΕΣΕΕ προς τα αρμόδια υπουργεία της τρικομματικής συγκυβέρνησης σχετικά με το μέλλον που επιφυλάσσει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η εφαρμογή του μνημονίου και γενικότερα των επιταγών των παγκόσμιων επικυρίαρχων της παγκοσμιοποίησης. Σύμφωνα, ...



λοιπόν, με την έκθεση ο τζίρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα είναι πεσμένος το 2013 κατά 15% σε σχέση με το 2012, ενώ η μείωση σε σχέση με το 2009 φτάνει μέχρι και το 37%. Παράλληλα με αυτή την μεγάλη και ομολογουμένως δυσβάσταχτη μείωση στον κύκλο εργασιών τους οι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν να αντιμετωπίσουν και την φορολαίλαπα που συνεχώς επεκτείνει η μνημονιακή συγκυβέρνηση.  
Τα στοιχεία όταν επικεντρώνονται στο λιανικό εμπόριο δείχνουν ακόμα πιο γλαφυρά και μαύρα την κατάσταση που έχει επικρατήσει στον χώρο του εμπορίου. Ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο έχει πέσει κατά 54,6% σε σχέση με το 2009, ενώ η κερδοφορία για τον κλάδο του εμπορίου παρουσιάζει μείωση 85,6% σε σχέση με το 2009.
Αυτά τα στοιχεία είναι ουσιαστικά ο προάγγελος του θανάτου της μεσαίας τάξης και της ραγδαίας «κινεζοποίησης» - προλεταριοποίηση του Λαού μας. Όλα αυτά ως συνέπεια της φοροαρπακτικής πολιτικής του μνημονίου, της «αντιρατσιστικής» φρενίτιδας που έχει επικρατήσει σε συγκυβέρνηση και «αντιπολίτευση».