Η "ανεξάρτητη" ΕΣΗΕΑ οργανώνει ημερίδα εναντίον της Χρυσής Αυγής


Γράφει ο Γιώργος Μάστορας
Πού την βρίσκουμε, πού την χάνουμε την ΕΣΗΕΑ, πυκνά-συχνά την βλέπουμε να ασχολείται με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Έτσι, η νέα ενασχόλησή της με Εμάς έχει να κάνει με μια ημερίδα, την οποία διοργανώνει το (παρα)Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ, την ερχόμενη Τετάρτη με τίτλο: «Τα ΜΜΕ και το φαινόμενο του νεοναζισμού». ...


Η ημερίδα αυτή χωρίζεται σε δυο εισηγήσεις. Η πρώτη με θέμα «Πώς φτάσαμε ως εδώ» με ομιλητές τους Λιάνα Κανέλλη, Στέλιο Κούλογλου, Τάσο Κωστόπουλο, Στρατή Μπουρνάζο και Τάσο Τέλογλου. Η δεύτερη, με θέμα «Τι πρέπει να κάνουμε; Δημοσιογράφοι και ΜΜΕ απέναντι στη νεοναζιστική πρόκληση» με ομιλητές, μεταξύ άλλων, τους Παύλο Τσίμα και Γιάννη Τριάντη. Πληροφορούμαστε, μάλιστα, ότι μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει διάλογος… Εμείς, με την σειρά μας, θα επισημάνουμε ορισμένα πράγματα στους προβληματισμένους (ή μήπως προβληματικούς;) αυτούς τύπους.
Τα ΜΜΕ, στα οποία ανήκουν και υπηρετούν οι λαλίστατοι αυτοί κονδυλοφόροι, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε το "Ε", στα αρχικά, να μην σημαίνει Ενημέρωση αλλά Εξαπάτηση του αναγνωστικού κοινού και Εξαχρείωση της αλήθειας. Στα πλαίσια αυτά, τα ΜΜΕ δεν είχαν κανένα δημοσιογραφικό και, πάνω απ’ όλα, ηθικό ενδοιασμό, τόσα χρόνια, να λασπολογούν ασύστολα την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, κονιορτοποιώντας κάθε έννοια αξιόπιστης και αντικειμενικής ενημέρωσης. Έχουν το θράσος και την αναίδεια, μάλιστα, να ’’αναρωτιούνται’’ τι πρέπει να κάνουν για την αντιμετώπιση της ’’νεοναζιστικής πρόκλησης’’. Αλήθεια, τι θα κάνουν; Θα εντατικοποιήσουν την πολεμική τους εναντίον μας, πολλαπλασιάζοντας τις δόσεις της ρυπαρογραφίας, της συκοφαντίας και της άκρατης λασπολογίας; Επειδή η μόνη πρόκληση, χωρίς εισαγωγικά, η οποία υπάρχει είναι η κατακρεούργηση κάθε έννοιας αντικειμενικότητας και ουσιαστικού διαλόγου, καθώς η όλη διαδικασία αποτελεί χειρότερη περίπτωση και απ’ αυτές των αλήστου μνήμης ’’λαϊκών δικαστηρίων’’ του ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ. Η αποκορύφωση της ’’δημοκρατικότητας’’ και της… ισότιμης ανταλλαγής απόψεων βρίσκεται στο ότι μετά το τέλος του αντιχρυσαυγίτικου μονολόγου τους θα επακολουθήσει και… διάλογος. Σ’ αυτόν, εννοείται, θα απουσιάζει κάθε έννοια αντιλόγου και υπεράσπισης του ’’κατηγορουμένου’’, που ονομάζεται ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Οι άνθρωποι ζηλεύουν την δόξα των σταλινικών εισαγγελέων και δεν το κρύβουν. Βέβαια, από κοινωνική άποψη, το τι θα υποστηρίξουν η Κανέλλη, ο Κούλογλου, ο Κωστόπουλος (από τον αλήστου μνήμης ’’Ιό’’) και ο Τσίμας είναι παντελώς αδιάφορο.
Πρόκειται για έναν θλιβερό εσμό ετερόκλητων, υποτίθεται, στοιχείων που τους ενώνει αναμφισβήτητα το μίσος για την Ελλάδα και την Ιδεολογικοπολιτική της έκφραση, την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Ας κάνουν, όσες ημερίδες, εισηγήσεις, ’’διαλόγους’’, θέλουν. Οι απόψεις τους είναι από λαομίσητες έως αδιάφορες στην κοινωνική συνείδηση και το μόνο που καταφέρνουν είναι να δικαιώνουν ακόμη περισσότερο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, καθώς βρισκόμαστε σε πλήρη αντιδιαστολή μαζί τους. Εμείς αγωνιζόμαστε για την Πατρίδα και τον Λαό, ενώ αυτοί για τις εξυπηρετήσεις του συστήματος, στο οποίο ανήκουν με δουλοπρεπή συνέπεια.
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ