Πανθρησκεία και παγκοσμιοποίηση


Είδαμε ήδη τα γεγονότα πέριξ της ενθρονίσεως νέου Πάπα στην Ρώμη ύστερα από την παραίτηση του Βενέδικτου ΙΣΤ’. Πριν την εκλογή του νέου ποντίφικα είχε αρχίσει, όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, η συνωμοσιολογία περί προφητειών που θα εκπληρωθούν και για το «τέλος του κόσμου» που πρόκειται να έρθει.
Εν τέλει τα σενάρια διαψεύστηκαν και η ζωή συνεχίζεται με τους γνωστούς «εμπόρους» ...



καταστροφολογίας να έχουν πέσει ήδη με τα μούτρα στην μελέτη για την εύρεση του νέου σεναρίου καταστροφής, που περιοδικά ταλανίζει την ανθρωπότητα και την κοινή λογική, έχοντας μερικές φορές και καταστροφικά αποτελέσματα. Εν τέλει, όμως, όλες οι συνωμοσιολογίες κατέπεσαν, εκλέχτηκε πολύ γρήγορα ο νέος Πάπας και έγινε και η τελετή ενθρόνισης του.
Όμως υπάρχει «ζουμί» για δημιουργική ενασχόληση στην εν λόγω ορκωμοσία, αφού πέραν των εθιμοτυπικών συγχαρητήριων επιστολών από όλο τον κόσμο, είχαμε και μετά από χίλια χρόνια την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίου, μεταξύ άλλων επισήμων. Βέβαια, η Χρυσή Αυγή δεν είναι θρησκευτικό Κίνημα, αλλά πολιτικό, γεγονός που το έχουν πολλάκις διατρανώσει, μαζί με τις θέσεις μας για το ζήτημα, τις οποίες και παραθέτουμε προς άρση κάθε πιθανής παρεξηγήσεως, πριν το σχολιασμό του γεγονότος:
Η Χρυσή Αυγή αντιτίθεται στον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. Επιδιώκει την αποκατάσταση του κύρους της Εκκλησίας και την άμεση κάθαρση του κλήρου από κάθε παρακμιακό και διεθνιστικό στοιχείο. Ανεξιθρησκεία μόνο για τα δόγματα που δεν θίγουν την Ελληνική Παράδοση και Ιστορία και δεν φθείρουν την δύναμη του Έθνους. Η Ορθοδοξία αναγεννημένη και Ελληνική ξανά πρωτοπόρος στους αγώνες του Έθνους.
Πάμε τώρα να δούμε μια «περίεργη σύμπτωση», που φυσικά ούτε περίεργη είναι, ούτε σύμπτωση. Πάμε, δηλαδή, να δούμε ποια είναι τα κοινά σημεία των δύο θρησκευτικών ηγετών, που τους οδήγησαν στην μετά από χίλια χρόνια παρουσία του ενός στην ενθρόνιση του άλλου. Πρώτα απ’ όλα, δίνοντας «βήμα» στον ενθρονισθέντα, θα πρέπει να δούμε το άρθρο της “Jewish Daily Forward”, η οποία προφανώς δεν είναι «ναζιστική» ή «φασιστική» πηγή, η οποία λέει τα εξής:
“Ως καρδινάλιος κήρυξε δύο φορές εντός συναγωγής, έχει μιλήσει σε μνημόσυνα για το Ολοκαύτωμα και έχει επισκεφτεί το Ισραήλ. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν έχει προσέξει κανείς ότι το μόνο βιβλίο που έχει γραφτεί από τον Πάπα και κυκλοφορεί είναι ένας διάλογος στα Ισπανικά που είχε ο – τότε – καρδινάλιος Μπεργκόλιο με έναν ραβίνο.”
“Σατανική” θα έλεγε κανείς η “σύμπτωση”, αφού και ο Βαρθολομαίος έχει κάνει κήρυγμα σε συναγωγή, ενώ έχει ευθαρσώς δηλώσει ότι εβραίοι και Χριστιανοί έχουν την ίδια θρησκεία. Είχε επίσης μιλήσει για «συνεργασία» των εκκλησιών, δηλαδή για την περίφημη «πανθρησκεία» που προωθούν με όλες τους τις δυνάμεις οι ταγοί της παγκοσμιοποίησης, ενάντια φυσικά στον «ρατσισμό» που είχε καταλάβει μεγάλο μέρος της ομιλίας του Πατριάρχη στην τελευταία επίσκεψη του σε συναγωγή.
Θα πει, βέβαια, κάποιος ότι οφείλουμε να χαιρόμαστε για την «προσέγγιση των εκκλησιών» που μας τοποθετεί ένα βήμα πιο μακριά από τον «φονταμενταλισμό». Βέβαια, αυτός ο «αντιρατσιστής» που θα το πει αυτό, προφανώς θα αγνοεί ότι ο μοναδικός φονταμενταλισμός που υφίσταται αυτή τη στιγμή είναι ο ισλαμικός, αλλά ας το παραβλέψουμε χάριν του «πλουραλισμού» των απόψεων. Θα έπρεπε, λοιπόν, να χαιρόμαστε για την προσέγγιση των εκκλησιών; Αν αυτή γινόταν προς το συμφέρον του Λαού μας και της Πατρίδος μας, πιθανόν. Όμως από την στιγμή που γίνεται με φόντο τις ιδεολογικές επιταγές της εθνοκτόνου παγκοσμιοποίησης που επιβάλλει τον θάνατο του Ελληνικού Έθνους, τότε μόνο να καταγγείλουμε την εν λόγω «προσέγγιση» μπορούμε.