Εμπλοκή της ΕΥΠ στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSnLwdPNIb3JSgizoLsHGR_g4WHf5hC1UhpanFil1gca7eQURu3
Σαν είδε ο πρώην ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης πως πάνε να τον φορτώσουν με διάφορα, έκανε μια θεαματικότατη πιρουέτα και τους άδειασε κανονικά! 
Ο Ιωάννης Διώτης, αλλάζοντας την έως τώρα υπερασπιστική του γραμμή είπε πλέον τα εξής: 
 

  • Το στικάκι του το έδωσε τον Ιούλιο του 2011 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αφού είχε φύγει από το Υπουργείο Οικονομικών και όχι τον Ιούνιο που ήταν ακόμα στο Υπουργείο όπως είχε αρχικά ειπωθεί.
  • Ενήμερος για το θέμα της Λίστας ήταν και ο τότε διοικητής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας (ο οποίος σε παλαιότερη κατάθεσή του το είχε αρνηθεί), αλλά και ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επίσης είχε ενημερωθεί από τον αρχηγό της ΕΥΠ.
Χαρακτηριστικός είναι δε και ο διάλογος που αναφέρεται στην νέα κατάθεση Διώτη:
Παπακωνσταντίνου: Πήρες το στικάκι που σου έστειλα; 
Διώτης: Ναι το έλαβα, αλλά δεν έχω προλάβει να κάνω αναγνώριση του περιεχομένου. Δεν είμαι δα και ο καλύτερος σ' αυτά! Ηδη έχουμε συζητήσεις (με τον Κώστα) για να προχωρήσουμε στη διερεύνηση και περαιτέρω επεξεργασία. Εχει γίνει καμιά επεξεργασία; 
Παπακωνσταντίνου: Ποιον Κώστα; Ναι είχα δώσει στον Γιάννη Καπ(ελέρη) να ψάξει καμιά τριανταριά.
Διώτης: Τον Μπίκα, μου είπε ότι μιλήσατε και μίλησε και με τον πρωθυπουργό. Αύριο θα δω τον Κώστα.
Παπακωνσταντίνου: Ναι μιλήσαμε. Του είπα ότι έχεις τα στοιχεία.
Οι βουλευτές που συμμετέχουν στην προανακριτική έμειναν ενεοί αφού μέχρι τώρα ο Διώτης αλλά και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι αρνούνταν την εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών. Μάλιστα το ακόμα πιο περίεργο είναι πως ο Ιωάννης Διώτης τα δήλωσε όλα αυτά αυτοβούλως και χωρίς να πιεστεί από την Επιτροπή.
 
 
 
 
taxalia.blogspot.com