Η αιώνια ιστορία των "πατριωτών" της ψευτοδεξιάς: Λούφα και παραλλαγή!


Γράφει ο Γιώργος Μάστορας

Ένα από τα πράγματα που χαρακτηρίζουν διαχρονικά, ως «σταθερή αξία», τη ΝΔ και τη «μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη» είναι η απαξίωση των διάφορων στελεχών της απέναντι στην Ιερή, για Εμάς τους Εθνικιστές, έννοια του Στρατού.
Πριν αναφερθούμε στην πιο πρόσφατη περίπτωση, μπορούμε να δούμε ορισμένες μόνο περιπτώσεις «αστέρων» του εν λόγω κόμματος....





Πρώτος (και καλύτερος) διδάξας, ο ιδρυτής του κόμματος και ιερό «τοτέμ» κάθε φιλελεύθερου (και όχι μόνο) στοιχείου, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος δεν υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία, καθώς απηλλάγη «λόγω κώφωσης». Ο σημερινός πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υπηρέτησε λίγους μήνες και εξαγόρασε την υπόλοιπη θητεία του, ενώ θέμα υπήρξε και με τον «ό,τι  είναι νόμιμο είναι και ηθικό» Γιώργο Βουλγαράκη, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 σχετικά με την στρατιωτική του θητεία, την οποία δεν είχε μέχρι τότε υπηρετήσει. Επειδή, λοιπόν, "το μήλο πέφτει κάτω από τη μηλιά", η τακτική αυτή, έστω και σε πιο ήπια μορφή, συνεχίζεται. «Άξιος» συνεχιστής των προηγούμενων ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης. Για να είμαστε ειλικρινείς ο συγκεκριμένος οννεδίτης ούτε απηλλάγη εξαιτίας κάποιας αναπηρίας, ούτε εξαγόρασε τη θητεία του, ούτε υπήρξε φυγόστρατος με οποιοδήποτε τρόπο. «Απλώς», ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, «λουφάρει» χαρακτηριστικά, καθώς αν και θα έπρεπε να βρίσκεται στο Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), εκεί όπου τοποθετήθηκε προκειμένου να υπηρετήσει εύκολα και ανέμελα τη θητεία του, εκείνος , απών από την υπηρεσία του, συνεχίζει απερίσπαστος το κυνήγι των ψήφων του, αφήνοντας τον Στρατό για «τα κορόιδα» του Λαού. Προκλητικός ο Ιωαννίδης.
Όχι μόνο πήρε ευνοϊκή μετάθεση στο ΓΕΣ, αλλά δεν έμεινε στο πόστο του ούτε για μία ημέρα! Την ίδια ώρα που τα μη προνομιούχα Ελληνόπουλα πιστοί στον Ανδρισμό τους και έχοντας Φιλότιμο υπηρετούν τη θητεία τους εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους, ο Ιωαννίδης αποδεικνύεται σε διακεκριμένο «βυσματία», αφού κάνει κανονική περιοδεία στην επαρχία προς άγραν ψήφων για τον προεκλογικό του αγώνα. Αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που τα απλά Ελληνόπουλα χτυπάνε «γερμανικές» σκοπιές, 2-4 το πρωί, στα λασπωμένα νερά του Έβρου και τα ξερονήσια του Αιγαίου. Το χειρότερο είναι ότι η «λούφα» αυτή του Ιωαννίδη έχει ουσιαστικά και την έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης (ΥΕΘΑ), καθώς ο διευθυντής ενημέρωσης του ΥΕΘΑ αναφερόμενος στην περίπτωση του Ιωαννίδη είπε τα εξής απίστευτα:  «Ο συγκεκριμένος στρατιώτης δεν έρχεται στην υπηρεσία του. Έχει ικανοποιηθεί το αίτημα του λόγω των υποχρεώσεων του».
Είναι, μάλιστα, τέτοια η άνεση με την οποία κανονίζει ο Ιωαννίδης τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις που δεν χρειάστηκε να λάβει ούτε μία ημέρα της κανονικής του άδειας καθώς, όπως δυστυχώς επιβεβαιώνει και ο διευθυντής Ενημέρωσης του ΥΕΘΑ, έχει συνεννοηθεί να έρχεται στην υπηρεσία του όποτε θέλει και μπορεί εκείνος! Ντροπή και αίσχος όχι μόνο για τον λουφαδόρο της ΟΝΝΕΔ, αλλά πολύ περισσότερο για τους απόλεμους και άκαπνους χαρτογιακάδες του ΥΕΘΑ, οι οποίοι θεωρούν ότι οι ατομικές «υποχρεώσεις» κάποιου εκκολαπτόμενου πολιτικάντη βρίσκονται πάνω από τις πραγματικές υποχρεώσεις που πρέπει να έχει κάθε πολίτης απέναντι στην Πολιτεία, ως Ένοπλος Φρουρός της. Συν τοις άλλοις, αποτελεί ξευτίλα το γεγονός ότι ένα ολόκληρο υπουργείο «κάθεται κλαρίνο» στις απαιτήσεις ενός χαϊδεμένου από το σύστημα ανθρώπου, ενώ την ίδια στιγμή οι «μη προνομιούχοι» Στρατιώτες των λαϊκών οικογενειών μπορούν να δουν τα σπίτια τους με άδεια μετά από αρκετό καιρό, αν φυσικά τους το επιτρέπουν τα οικονομικά τους. Η ρήση του Όργουελ, από τη «Φάρμα των ζώων», ότι «όλα τα ζώα είναι ίσα, ορισμένα όμως ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα» βρίσκει εδώ δυστυχώς την δικαίωση του…
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ