Ο αγκυλωτός σταυρός κυμάτισε στον.... Περισσό !


Μέλη του ΠΑΜΕ με στολές των SS, ναζιστικές σημαίες και περιβραχιόνια μέσα στο «Σπίτι του Λαού» στον Περισσό; Είναι ποτέ δυνατόν; Κι όμως είναι! Όχι, μη βιαστείτε να τους…


 παρεξηγήσετε τους συντρόφους. Όλα τα παραπάνω ήταν σκηνικά για τη θεατρική παράσταση «Τρόμος και αθλιότητα του Γ΄ Ράιχ», βασισμένη στο θεατρικό έργο του αγαπημένου «διανοητή, δραματουργού, ποιητή και σκηνοθέτη» του Ιωσήφ Στάλιν αυτοπροσώπως, του σιωνιστή Μπέρτολτ Μπρεχτ.
Η παράσταση δόθηκε «στο πλαίσιο του επιστημονικού συνεδρίου του ΚΚΕ για τον κορυφαίο μαρξιστή δημιουργό», με τίτλο «Για τους σεισμούς που μέλλονται να ’ρθουν» (ελπίζουμε όχι… πραγματικούς), και η αίθουσα συνεδρίων της Κ. Ε. Του ΚΚΕ «ήταν κατάμεστη», όπως μας πληροφορούν τα προπαγανδιστικά φερέφωνα του ΚΚΕ. Η 23μελής θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ ερμήνευσε δύο μονόπρακτα: «Η ώρα του εργάτη» και «Η Εβραία» (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου πέφτει και σε πλακώνει, και χωρίς να γίνει… σεισμός)
Ιδού και η… υπόθεση του έργου:
«Το έργο βασίζεται σε μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων και σε δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής, που αφορούν πραγματικά περιστατικά της καθημερινής ζωής στη Γερμανία της περιόδου 1933 – 1938, όταν δηλαδή δεν είχε αποκαλυφθεί στο σύνολό του το μέγεθος της φρίκης της φασιστικής εξουσίας, αλλά ήταν ήδη εμφανής η επίδρασή του στη δημόσια και ιδιωτική ζωή, στις σχέσεις των ανθρώπων ακόμα και μέσα στην ίδια την οικογένεια. Όπου ο γιος κατέδιδε τον πατέρα, ο μαθητής το δάσκαλο, ο γείτονας το γείτονα. Όπου η καχυποψία δηλητηρίαζε τις σχέσεις τους και η υποκρισία και ο φόβος έδινε ανοχή στα εγκλήματα του ναζισμού».
Βρε μπας κι έκαναν λάθος στο έργο οι σύντροφοι κουκουέδες; Γιατί όλα τα παραπάνω συνέβαιναν στη Σοβιετική Ένωση του «πατερούλη» Στάλιν. Μήπως το έργο λεγόταν «Τρόμος και αθλιότητα στον σοσιαλιστικό παράδεισο» και δεν το πήραν χαμπάρι;
(ΥΓ): Η… επαγρύπνηση τι έκανε; Κοιμόταν;

 



ethnikismos.net