Οι Άγγλοι εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια: Παρουσιάζουν τον Μέγα Αλέξανδρο ανώμαλο


Ότι πολλοί Ευρωπαίοι είναι ανιστόρητοι το γνωρίζουμε… ότι πολλοί αισθάνονται μειονεκτικά, καθώς δεν έχουν οι ίδιοι Ιστορία και Πολιτισμό το γνωρίζουμε επίσης… Το χειρότερο όμως είναι να δίνεις διαλέξεις για εντελώς απαράδεκτες «αμπελοφιλοσοφίες» που σύμφωνα με τους Βρετανούς έχουν βάση. ...




 Συγκεκριμένα, ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Νιούκαστλ Tony Spawforth προγραμμάτισε ομιλία στο Βρετανικό μουσείο του Λονδίνου με θέμα «Μέγας Αλέξανδρος: Ο κατακτητής του κόσμου φορούσε φουστάνια;». Κατ’ αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με τα λεγόμενα των Βρετανών, ο καθηγητής θα έδινε απαντήσεις στο ερώτημα που «σέρνεται» από το 2004, όταν ο Όλιβερ Στόουν στην ταινία του «Alexander» περιέγραφε το Μακεδόνα βασιλιά και κατακτητή του κόσμου σαν... bisexual! Η συγκεκριμένη «διάλεξη» διαφημίστηκε και από την ιστοσελίδα του Βρετανικού μουσείου, τόσο που τα εισιτήρια είχαν πουληθεί εδώ και καιρό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο  Spawforth «χρησιμοποιώντας στοιχεία από τη συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, θα φτάσει σε συναρπαστικά συμπεράσματα για τη βασιλεία του Αλεξάνδρου και την ελεγχόμενη εσφαλμένη ανάγνωση της εικόνας του από σύγχρονους (του Μεγάλου Αλεξάνδρου) εχθρούς του».
Αυτές δεν είναι και οι μόνες κατηγορίες που σπιλώνουν την μνήμη του Μεγάλου Στρατηγού της Ελλάδος αλλά ακόμα και στο παρελθόν ορισμένοι υποστήριζαν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ντυνόταν σαν τη θεά Άρτεμη και προφανώς, ο ισχυρισμός αυτός έγινε «λάστιχο» από κάποιους που εξ αυτού του λόγου έφτασαν να «ανακαλύπτουν» δικές τους θεωρίες για να λοιδορήσουν εκ νέου την Ελλάδα και την Ιστορία της. Δυστυχώς για αυτούς που απλά πλέουν στις φαντασιώσεις τους αλλά και για τους εγχώριους προδότες (που θέλουν ακόμα να αποκαλούνται Έλληνες), ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ένας από τους μεγαλύτερους Στρατηγούς της Ελλάδας που κατέκτησε τον κόσμο και διέδωσε παντού τον Ελληνικό Πολιτισμό. 
Όσο και να προσπαθούν να αγγίξουν έστω και λίγο την δόξα της Ελλάδας, είναι μάταιο. Πάντα θα τους περιμένει το περιθώριο, ενώ θα προσπαθούν να «διαλογίζονται» ζώντας στην σκιά του Μεγάλου μας Πολιτισμού!