Προτεκτοράτο Ελλαδιστάν: Πώς οι αμερικανοί τσάκισαν κάθε ενδεχόμενο ελληνορωσικής συνεργασίας


Χωρίς Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και εκτός South Stream η Ελλάδα
Η «Διαφωτιστική Έκθεση» (Illuminated Report) του Enterprise Institute προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ αναφέρει ότι ‘’μόνο στην Ελλάδα πέτυχε η προσπάθειά μας να ανασχέσουμε την ρωσική ενεργειακή διείσδυση στο ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ". 
Οι Αμερικανοί ομολογούν ότι δεν κατάφεραν να φέρουν σε πέρας το σχέδιο της αναχαίτισης του ρωσικού ενεργειακού δικτύου , τόσο στο Βορρά όσο και στο Νότο και μέσα στην έκθεση περιγράφεται πως οι προσπάθειες υπονόμευσης των ρωσικών προσπαθειών απέτυχαν, πλην της περίπτωσης της Ελλάδας. ...




Στοιχεία της έκθεσης που δημοσιεύτηκαν στην εβδομαδιαία αμερικανική οικονομική επιθεώρηση «Barron's», καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι: Πρώτον η Αμερική δεν είναι σε θέση να ανταγωνιστεί ενεργειακά τη Ρωσία στην Ευρώπη και δεύτερον η Μόσχα με το όπλο της ενέργειας θα είναι σε θέση «να ρυμουλκεί πολιτικά» προς τις απόψεις της, χώρες-πιστές συμμάχους της Ουάσιγκτον, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Τσεχία και η Σλοβενία. Μάλιστα αναφέρεται ότι η Σερβία και λιγότερο η Ρουμανία έχουν περάσει στο "ρωσικό μπλοκ επιρροής".
Στην ίδια έκθεση περιγράφεται και η χρεοκοπία του σχεδίου του αγωγού Nabucco , ο οποίος ήταν η "δικαιολογία" της ομάδας της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ν.Μπακογιάννη το 2008-'09 να σαμποτάρει τον South Stream, ακόμη αναφέρει ότι "οι οικονομικές συνέπειες για τις ΗΠΑ από την προφανή αποτυχία να υλοποιηθεί το σχέδιο του αγωγού Nabucco,  δεν φαίνεται να είναι τόσο κρίσιμες’’.  Επιπλέον ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μ.Μπορίσοφ, σε δηλώσεις του την Παρασκευή, μετά από συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Ενέργειας της ΕΕ, εκτίμησε ότι η κατασκευή του Nabucco, ο οποίος προορίζεται για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Κασπία Θάλασσα προς την Ευρώπη, έχει φτάσει σε αδιέξοδο.
Το πολιτικό κατεστημένο που κυβερνάει καθοδηγούμενο από ξένα κέντρα αποφάσεων οδηγεί την Ελλάδα μοιραία στο τέλος του ενεργειακού της ονείρου στη ΝΑ Ευρώπη, μετατρέποντας την πατρίδα μας σταδιακά σε ενεργειακό δορυφόρο των γειτονικών χωρών αντί για ενεργειακό κόμβο με γεωστρατηγική δύναμη και εθνική ανεξαρτησία.



defencenet.gr