Το "Αμερικάνικο όνειρο" του ΣΥΡΙΖΑ


Όσο κι αν προσπαθούν στον ΣΥΡΙΖΑ να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο, ότι είναι… αμερικανάκια κι ότι στην οικονομική τους πολιτική ως κυβέρνηση (αν και όταν γίνουν…) θα ακολουθήσουν τη μνημονιακή πεπατημένη, στο τέλος δεν το καταφέρνουν.
Το πρωί της Τετάρτης, λοιπόν, εμφανίστηκε στην «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ ο βουλευτής Γ. Σταθάκης, «οικονομικός εγκέφαλος» του ΣΥΡΙΖΑ και ένας εξ’ αυτών που πρόκειται να στελεχώσουν το οικονομικό επιτελείο μιας μελλοντικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και μίλησε για το θέμα που γνωρίζει καλά. ...





Έτσι, μετά από τα γνωστά και χιλιοειπωμένα, αφού δεν πήρε επαρκή απάντηση στο ερώτημα «εσείς που θα βρείτε τα λεφτά, ο δημοσιογράφος συμπέρανε: «Άρα στο μέσο Έλληνα θα πάτε κι εσείς» (εννοεί για τη φορολογία), για να πάρει την κυνική απάντηση του Σταθάκη: «Σε κάποιον μεταφυσικό Έλληνα δεν μπορούμε να πάμε».
Στη συνέχεια, εξήγησε φαρσί το… αμερικάνικο όνειρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Μπορούμε να βάλουμε όσους ιδεολογικούς προσδιορισμούς θέλετε, μέσα στην κρίση όμως αυτό που υπονοείται σαν σοσιαλδημοκρατικό είναι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ σημαντικό το να εφαρμόσεις μια κεϋνσιανή πολιτική αντί μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής διαχείρισης της κρίσης. Είναι τόσο σημαντικό που φαίνεται απ’ τον διαφορετικό τρόπο που αντιμετώπισαν την κρίση οι ΗΠΑ και η Ευρώπη. Τεράστια η διαφορά. Πείτε το σοσιαλδημοκρατικό, πείτε το όπως θέλετε».
Αυτό, δηλαδή, που είπε και ο Τσίπρας προ μηνός, σε συνέντευξή του στο CNN: «Λέω κάτι παρόμοιο μ’ αυτό που προσπαθεί να εφαρμόσει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος Ομπάμα».


Αμαλία Κουτσαβίτη
ethnikismos.net