Τσίπρα και Χρυσή Αυγή παίζει το CNN από Ελλάδα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNwSNcoz7cgR-YSNzcxN-r6CqpCahiwFAVZL0P0NOrkKhlb7UnD3QujBOud6CAcJzVgn7nK9x-hI1q-h_bFCCCIPEOOP2wGzV6hv2ByXyFNBxHqmcuaEco9GQMa2iBjHCrQP-8LgymFFYc/s1600/_.jpg
Από reporter.gr
Αυξάνονται και πληθύνονται τα ρεπορτάζ από Ελλάδα στα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα. 
Ο Αλέξης Τσίπρας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε συνέντευξη στο CNN. 
Το κανάλι φυσικά προέβαλε τις απόψεις του ως του αρχηγού ενός ακροαριστερού κόμματος. Παρ' όλ' αυτά, εκτίμησαν ότι πολλές από τις θέσεις του είναι αρκετά λογικές. 
Εκτός όμως από τον Τσίπρα, το κανάλι παρουσίασε και ρεπορτάζ για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, έπαιξε βίντεο με τον Μιχαλολιάκο να επιβεβαίωνει ουσιαστικά την πίστη της παράταξής του στη ναζιστική ιδεολογία και έδειξε εικόνες βίας εναντίον μεταναστών....







Ο κ. Τσίπρας στο CNN δήλωσε ότι η λύση είναι η ανάπτυξη. Ότι χρειάζεται γενναίο κούρεμα του ελληνικού χρέους, το οποίο χαρακτήρισε μη βιώσιμο. Τόνισε πως επιθυμία του είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και ότι χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ. Ακόμη, υπογράμμισε ότι η μείωση μισθών δεν είναι λύση και χρησιμοποίησε παραδείγματα από το εξωτερικό.
«Δεν θα συμφωνήσω με την ιδέα ότι αν μειωθούν οι μισθοί στην Ελλάδα σε επίπεδα Πακιστάν ή Ινδίας ή Μπαγκλαντές, τότε η ελληνική οικονομία θα γίνει πιο ανταγωνιστική. Διότι αν ήταν έτσι, αυτές οι χώρες που σας προανέφερα θα είχαν την πιο ανταγωνιστική οικονομία», υπογραμμίζει.
Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι η Ινδία των 1,2 δισ. ανθρώπων δεν έχει μια οικονομία τόσο ανταγωνιστική, όσο της Κίνας και το επίπεδο ζωής της είναι χαμηλό, ενώ υπάρχουν σοβαρά προβλήματα διαφθορά. Ωστόσο, η οικονομία της είναι ανταγωνιστική. Οι ρυθμοί ανάπτυξης από το 2003 μέχρι το 2011 κυμαίνονται από το 6,2% (2004) έως το 10,4%(2010). Είναι πολύ μεγαλύτεροι από τους ρυθμούς ανάπτυξης που εμφανίζει η Ευρώπη. Και φυσικά είναι αντιστρόφως ανάλογοι των (αρνητικών) ρυθμών ανάπτυξης που εμφανίζει η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια. Αυτό όφειλε να το ξέρει ο κ. Τσίπρας.
Tο CNN παρουσίασε τον Αλέξη Τσίπρα αρχηγό ενός ακροαριστερού κόμματος (extreme left). Ωστόσο, τον αντιμετώπισαν με αρκετή συγκατάβαση, γιατί κι οι αμερικανοί οικονομολόγοι διαφωνούν με το πλάνο της Μέρκελ, ενώ θεωρούν ότι μόνη λύση είναι ένα αποφασιστικό κούρεμα των χρεών του Νότου συνολικά, από μια αδιέξοδη λιτότητα, που γεννά διαρκώς ύφεση.
Όμως, τα άκρα έχουν συνέχεια στην Ελλάδα και είναι από την δεξιά. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής απασχολεί πολύ το διεθνές κοινό. Δίπλα σε μια σύντομη προαναγγελία κι έναν μίνι σχολιασμό της συνέντευξης Τσίπρα, το CNN έπαιξε ένα ρεπορτάζ για την Χρυσή Αυγή. Εκεί έδειξε τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας, με την ανοχή της αστυνομίας και μέρους της ελληνικής κοινωνίας, όπως τα παρουσίασε το κανάλι. Ακόμη, έδειξε τον κ. Μιχαλολιάκο να κάνει τον χαιρετισμό των Ναζί και να υποστηρίζει ότι μπορεί να κάνουν οι χρυσαυγίτες το χέρι τους έτσι, αλλά τουλάχιστον είναι καθαρό. Έπαιξε συνεντεύξεις μεταναστών, που έχουν υποστεί βία, τόσο οι ίδιοι, όσο και οι περιουσίες τους. Επίσης, έδειξε γριές, που μπορούν να πηγαίνουν στο πάρκο και λένε ότι η Χρυσή Αυγή προστατεύει τον χώρο από τους μετανάστες, ενώ η αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Επίσης, κάνει το CNN κάποιες νύξεις για το πρόβλημα της Ελλάδας με την αθρόα είσοδο μεταναστών στην χώρα.
Συνολικά, βλέπουμε ότι η εικόνα που δίνει το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα στο εξωτερικό είναι η κυριαρχία των άκρων. Και δεν είναι και λανθασμένη εικόνα. Φυσικά, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι τόσο άκρο, όσο η Χρυσή Αυγή, αλλά κι αυτό το επισημαίνουν στο CNN. Παρ' όλ' αυτά, με την υποχώρηση της εκλογικής δύναμης των δύο μεγάλων κομμάτων, που μάχονταν για το κέντρο, στην Ελλάδα του Μνημονίου έχουμε το εκλογικό σώμα να κινείται προς τα δύο άκρα. Κι αυτό είναι κάτι που προκαλεί ανησυχία στο εξωτερικό, καθώς τα άκρα συνηθίζουν να λειτουργούν απρόβλεπτα και είναι δύσκολο να διαπραγματευθούν.



www.reporter.gr