Τα ζόμπι και ο εμβρόντητος ελληνικός λαός

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης
Ο βουλευτής Τρικάλων Μιχαήλ Ταμήλος είναι μία αγνή παιδούλα μπροστά στους γίγαντες της πολιτικής που παρήλασαν χθες από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη...



σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνούσε τις ευθύνες όσων μας οδήγησαν στο Μνημόνιο

Ι. Από τις αναγνώσεις κειμένων των βουλευτών της συμπολίτευσης μπορούμε, νομίζω, να συναγάγουμε ασφαλή συμπεράσματα ως προς το πραγματικό νόημα του άρθρου 86 του Συντάγματος, αφού σημειώσω εν πρώτοις ότι οι Εξεταστικές Επιτροπές προβλέπονται από το άρθρο 68, ενώ οι Προανακριτικές από το άρθρο 86 του Συντάγματος [ωραίος αναριθμητισμός], αλλά και ότι μετά την ολοκλήρωση του έργου μίας Εξεταστικής Επιτροπής του άρθρου 68, μπορεί κάλλιστα να συσταθεί Προανακριτική Επιτροπή του άρθρου 86, ώστε στη συνέχεια να αποφασίσει η Ολομέλεια την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης κατά υπουργού ή υφυπουργού. Να σημειώσω, επίσης, ότι ούτε ο βουλευτής Βασίλειος Οικονόμου, ο οποίος κατεψήφισε το Μνημόνιο Ι, ήθελε να μάθουμε γιατί οδηγηθήκαμε στο Μνημόνιο Ι. Αφού ψήφισε το Μνημόνιο ΙΙΙ, δεν είχε λόγους να μάθει, αν δεν γνωρίζει, και να μάθουμε ποιοί και πώς μας έδεσαν χειροπόδαρα στο άρμα του ΔΝΤ.
Ο φωστήρ Δημήτριος Σταμάτης, Υπουργός Επικρατείας και εξ απορρήτων του πρωθυπουργού, μας είπε κατάμουτρα ότι η ύπαρξη ή μη ποινικών ευθυνών ενός υπουργού εξαρτάται από τον συσχετισμό δυνάμεων εντός της Βουλής. Έτσι, αν η κυβέρνηση ήθελε να «κουκουλώσει» το θέμα, είπε, δεν είχε παρά να ψηφίσει υπέρ της Εξεταστικής, η οποία θα εξέδιδε πόρισμα σύμφωνο με τις απόψεις της πλειοψηφίας. 
Ηθικόν δίδαγμα 1: όσοι δεν έχετε την πλειοψηφία στη Βουλή μη ματαιοπονείτε υποβάλλοντας γελοίες προτάσεις, διότι ο έχων την πλειοψηφία δεν υπάρχει περίπτωση να εντοπίσει ποινικές ευθύνες υπουργού προερχόμενου από κόμμα που διαθέτει ή σχηματίζει την πλειοψηφία. 
Ηθικόν δίδαγμα 2: αν ο ελληνικός λαός ήθελε να συσταθεί Επιτροπή, δεν θα ψήφιζε όπως ψήφισε την 17.06.2012. 
Ηθικόν δίδαγμα 3: αν ο ελληνικός λαός εξαπατήθηκε την 17.06.2012, ας πρόσεχε.
Η μεταλλαχθείσα Σοφία Βούλτεψη ανεκάλυψε αριθμητικά λάθη στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, εξ ου και δεν θεώρησε δυνατή τη σύσταση Επιτροπής με τέτοια λάθη. Μήπως θα μπορούσε η εν λόγω κυρία να τα διορθώσει, αφού τα γνωρίζει, και να υπερψηφίσει την πρόταση; Και συνέχισε ακάθεκτη επιτιμώντας την αντιπολίτευση λέγοντας το εξής απίθανο: είναι δυνατόν η αντιπολίτευση να μη θέλει να ασχοληθεί με τον έλεγχο της κυβέρνησης και να αναλίσκονται οι βουλευτές της στη διερεύνηση τέτοιων ευθυνών; Άλλωστε, δεν είναι δυνατόν να χάνουν τον χρόνο τους οι βουλευτές με Εξεταστικές Επιτροπές που δεν οδηγούν πουθενά. Μας θύμισε δε ότι στην Ισλανδία η έρευνα ποινικών ευθυνών έγινε από δικαστές σε ελάχιστο χρόνο και όχι από τους πολιτικούς, οι οποίοι θέλουν πολύ χρόνο για να καταλήξουν σε πόρισμα. Ηθικόν δίδαγμα 1: όσοι υποβάλλετε τέτοιες προτάσεις να προσέχετε να γράφετε τα σωστά νούμερα, διότι κινδυνεύετε να γελοιοποιηθείτε από την πλειοψηφία που είτε δεν είναι σε θέση είτε δεν θέλει να διορθώσει τα νούμερα. Ηθικόν δίδαγμα 2: η αντιπολίτευση να φροντίσει να ελέγχει την κυβέρνηση, η οποία κάνει ό,τι θέλει με την πλειοψηφία που διαθέτει, και να μην ασχολείται με αηδίες. 
Ηθικόν δίδαγμα 4: οι πολιτικοί δεν έχουν χρόνο για τέτοιες Επιτροπές. Η Δικαιοσύνη έπρεπε να ασχολείται με τέτοια θέματα, την οποίαν, όμως, δεν αφήνουμε να ασχοληθεί, διότι είμαστε προσηλωμένοι με ευλάβεια στην τήρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος. Το ότι έχουμε χεσμένο το υπόλοιπο Σύνταγμα είναι μία ασήμαντη λεπτομέρεια.
Ο άλλος φωστήρ Μιχαήλ Δακρυοχοΐδης μας ενημέρωσε ότι δεν πρέπει να συσταθεί Επιτροπή, όπως δεν συνεστήθη στην Ισπανία και στην Πορτογαλία. Ξέχασε, όμως, να επισημάνει ότι στις δύο αυτές χώρες είχαν συμφωνήσει για το Μνημόνιο τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση και νυν αντιπολίτευση όσο και η νυν κυβέρνηση και πρώην αντιπολίτευση.
Πάντως, άκουσα ραδιοφωνικώς και τον άλλο φωστήρα Νάσο Αλευρά να λέει ότι είμαστε κατάπτυστοι που απαιτούμε από τη γερμανική κυβέρνηση να πάει στη γερμανική Βουλή και να ζητήσει να εγγραφούν στον γερμανικό προϋπολογισμό € 100 δισ. που θα επιβαρύνουν τον Γερμανό πολίτη, επειδή ο Έλληνας πολίτης δηλώνει αδυναμία να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Αυτός δεν είχε ακούσει ότι ο Γερμανός φορολογούμενος δεν έχει πληρώσει ούτε πρόκειται να πληρώσει ένα λεπτό για την ελληνική κρίση; Ούτε έχει συνειδητοποιήσει ότι τα μπουμπούκια της δικής του παράταξης έκαναν τον ελληνικό λαό τον καλλίτερο πελάτη του Γερμανού φορολογούμενου, ο οποίος κέρδισε δισεκατομμύρια εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου; Ούτε, επίσης, ότι η Γερμανία έχει κερδίσει σήμερα αρκετά δισ. από την ίδια ην ελληνική κρίση, ότι δηλαδή ο Γερμανός φορολογούμενος ξεσκίζει και σήμερα τον εξαθλιωμένο Έλληνα φορολογούμενο;
Ζητώ συγγνώμη από τον βουλευτή Ταμήλο που τον χλεύασα σε κάποιο κείμενό μου. Ο άνθρωπος ήταν ειλικρινής και είπε αυθόρμητα αυτά που σκεφτόταν και πιστεύει. Ήθελε να πληρώνεται καλλίτερα για τη συμμετοχή του σε Επιτροπή και δεν έχει καμμία όρεξη να ασχοληθεί με αντικείμενο που του είναι παντελώς άγνωστο. Προτιμώ την σοκαριστική ειλικρίνεια του ανεγκέφαλου Ταμήλου από την υποκρισία όλων των εγκεφάλων και την από μέρους τους υποτίμηση της νοημοσύνης μου. Έστω και αν ο Ταμήλος δεν μου εξήγησε γιατί θέλησε να μετάσχει στην Υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής. Τί νόμιζε ότι θα έκανε εκεί; Πολιτική, επειδή δήλωσε πολιτικός και όχι επιστήμων; Κι’ αν ναι, τί είδους πολιτική χωρίς να γνωρίζει το αντικείμενο για το οποίο θα πρέπει να χαράξει πολιτική;
 
 
Σωτήριος Καλαμίτσης
taxalia.blogspot.com