Οργανώνονται οι λαθρομετανάστες απέναντι στη Χρυσή Αυγή - Πολιτική στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ...

newspost
Μία τριπλή αδυναμία, αφενός θεσμική, καθώς υπάρχει υστέρηση σχετικού πλαισίου, αφετέρου πολιτική, ελλείψει πολιτικής βούλησης, αλλά και ως εκ τρίτου επιχειρησιακή, από τη στιγμή που η ΕΛΑΣ δείχνει ανήμπορη, οδήγησε πλήθος μεταναστευτικών κοινοτήτων... 


 
 
να αυτο-οργανωθούν, συγκροτώντας συντονιστικό όργανο, ώστε να υπερασπιστούν, λόγοις και έργοις, εαυτούς, έναντι των απειλών που δέχονται. Οι τρεις προαναφερθείσες παράμετροι, οι οποίες συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα και αντανακλούν ένα κενό εξουσίας, οδηγώντας στην παραπάνω εξέλιξη, τη σημασία της οποίας φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται η πολιτική εξουσία, αναδεικνύουν ένα μείζον ζήτημα που αφορά τόσο τους ίδιους τους μετανάστες, οι οποίοι πλέον αισθάνονται γενικευμένη ανασφάλεια, κυρίως από τον όγκο των ρατσιστικών επιθέσεων, όσο και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, από τη στιγμή που βρίσκεται προ ενδεχόμενης ανοικτής σύγκρουσης ανάμεσα σε ομάδες που βρίσκονται στον περίγυρο της Χρυσής Αυγής και μεταναστευτικών κοινοτήτων.
Αυτο-οργάνωση και αυτο-προστασία
Όπως σημείωσε σήμερα ο Σέιτ Αλντογκάν, Κούρδος εκ Τουρκίας, το συντονιστικό όργανο θα εκπροσωπεί 20 κοινότητες μεταναστών, όπως και τρεις αφρικανικές οργανώσεις. Οι μετανάστες αποσκοπούν στο «να ακουστεί η δική τους φωνή, να εκφράζουν τις θέσεις τους, να μιλούν οι ίδιοι για τα προβλήματά τους, τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχονται, αντί να μιλούν οι άλλοι γι αυτούς», ώστε να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους. «Θα πάμε στα Ηνωμένα Έθνη, στη Διεθνή Αμνηστία, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στα ελληνικά δικαστήρια. Πρέπει να τιμωρηθούν όσοι απειλούν την ασφάλειά μας. Εμείς είμαστε κομμάτι των Ελλήνων εργαζομένων, είμαστε μαζί τους και θα αγωνιστούμε μαζί» παρατήρησε ο κ. Αλντογκάν, καλώντας «την ελληνική πολιτεία, την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και την ελληνική Αριστερά, τα κόμματα, κάθε δημοκράτη πολίτη, τα συνδικάτα, να πάρουν θέση για όσα συμβαίνουν». «Αποκτούμε τη μορφή δαίμονα στην ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο Σέιτ Άλντογκαν, διαπιστώνοντας πως όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα την Ελλάδα, όπως η ανεργία, η έλλειψη δημόσιας υγείας, η εγκληματικότητα και η ανασφάλεια, «φορτώνονται» στους μετανάστες. «Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις μεταναστών, τις οποίες καταδικάζουμε. Αλλά για ένα μαμούνι θέλουν να κάψουν όλο το στρώμα» τόνισε, προσθέοτντας χαρακτηριστικά: «Μιλούν για τους μετανάστες σαν να μιλούν για κατσαρίδες. Μας γέννησε και εμάς μια μάνα».
Το πρόσωπο της ρατσιστικής απειλής
Κάνοντας αναφορά στη Χρυσή Αυγή, υποστήριξε πως «υπάρχουν εκατοντάδες υποθέσεις εις βάρος της, για επιθέσεις εναντίον μεταναστών και η πολιτεία ακόμη δηλώνει ότι θα πάρει μέτρα». «Δεν νιώθουμε ασφάλεια στη ζωή μας, φοβόμαστε ανά πάσα στιγμή μήπως μας σφάξουν οι ναζιστές στον δρόμο. Δεν είμαστε πρόβατα για σφάξιμο» δήλωσε με πικρία και απογοήτευση. Ακόμη, ανάμεσα σε άλλα, έγιναν αναφορές στην έλλειψη πολιτικής ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, στη μη παροχή ασύλου σε πρόσφυγες, στην ύπαρξη κυκλωμάτων που δρουν γύρω από το ζήτημα «άδειες παραμονής», στην εκμετάλλευση των μεταναστών, που εργάζονται, στην απόκρυψη της ουσιαστικής συμβολής των μεταναστών σε διάφορες φάσεις της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας.
Πολιτική στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Βασιλική Κατριβάνου, Αφροδίτη Σταμπουλή και Μαρία Κανελλοπούλου, οι οποίες έδωσαν υπόσχεση στήριξης και συνεργασίας με τη νέα πρωτοβουλία για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών. Με αυτόν τον τρόπο και την έμπρακτη στήριξη μελών της ΚΟ του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το ειδικό βάρος της θεσμικής θέσης του, δείχνει διατεθειμένο να τείνει χείρα βοηθείας και προστασίας στους μετανάστες που στενάζουν υπό την απειλή ρατσιστικών ενεργειών.

 
 
eglimatikotita
elnewsgr.blogspot.gr