Δεν βιάζονται να δώσουν τη δόση οι "εταίροι" μας


Δίνουν απλόχερα τα εύσημα, μας λένε "μπράβο Έλληνες, κάνατε ό,τι ζητήσαμε", αλλά το χέρι στην τσέπη δεν το βάζουν. Θα τα ξαναπούν τη Δευτέρα, για τη λύση του προβλήματος του χρέους της Ελλάδας, αφού το Eurogroup που τελείωσε στις 6 το πρωί, δεν κατέληξε σε απόφαση και οι Υπουργοί με πρωτοστάτη τον Σόιμπλε, μιλούν για αποφάσεις που πρέπει να πάρουν οι Πρωθυπουργοί.
Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα είναι πολύ λίγο πριν την κατάρρευση και θα πρέπει να αλλάξει στρατηγική χειρισμού των εσωτερικών της, με το βλέμμα στραμμένο εντός.
Να δούμε δηλαδή τι μπορούμε να κάνουμε, από αυτά που δεν χρειάζονται λεφτά. ...
 
 
Αλλά και αυτά τα λίγα που δεν χρειάζονται λεφτά, όπως διαρθρωτικές αλλαγές, πάταξη της γραφειοκρατίας, διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας κλπ, τα κάνουμε κάθε μέρα χειρότερα, επειδή αυτοί που νομοθετούν είναι ηλίθιοι.
Απόδειξη της ηλιθιότητάς τους είναι ο "Κώδικας Απεικόνισης Συναλλαγών", που είναι ένα γραφειοκρατικό έκτρωμα, που δεν διευκολύνει καθόλου το επιχειρείν και τον οποίο τροποποίησαν ήδη (!!!!!), αν και είναι "κώδικας", δηλαδή ένα κείμενο που "κωδικοποιεί" ένα σύνολο νομοθεσίας. Αν χρειάζεται κάθε βδομάδα να κωδικοποιείς κώδικες είσαι για κλωτσιές!


taxalia.blogspot.com