Η Χρυσή Αυγή θέτει θέμα για τις καταλήψεις και τους βανδαλισμούς στα σχολεία

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγου στην Ολομέλεια σχετικά με βανδαλισμούς σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από καταληψίες.
Ο βουλευτής ενόψει του εορτασμού της  17ης Νοέμβρη για το Πολυτεχνείο ζήτησε να παταχθούν οι παραβατικές συμπεριφορές μαθητών.
«Επειδή οι μέρες που έρχονται είναι λίγο περίεργες και θα δώσουν τροφή στις γνωστές αριστερίστικες και ψευτοαντιεξουσιαστικές εγκληματικές...
οργανώσεις να προβούν σε παράνομες ενέργειες, πλησιάζει και η 17 Νοέμβρη, και όπως ζήσαμε τον Δεκέμβριο του 2008, θα θέλαμε να μεριμνήσετε έγκαιρα και αποτελεσματικά ώστε τέτοια φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς μαθητών και καθηγητών να παταχθούν»  τόνισε.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συμπλήρωσε ότι «ο  ρόλος του μαθητή και του δασκάλου είναι σαφής και καθορισμένος και για εμάς η εκπαίδευση πρέπει να βασίζεται στο τρίπτυχο Πατρίς - Θρησκεία - Οικογένεια». 
Η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αντώνη Γρέγου:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ :

1) ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
2) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ» 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίστηκε εκ νέου το φαινόμενο των καταλήψεων σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 
Συνέπεια αυτών δεν είναι μόνο η απώλεια διδακτικών ωρών για τους μαθητές αλλά και οι βανδαλισμοί που σημειώνονται στα σχολικά συγκροτήματα. Δράστες των ζημιών είναι κάποιες οργανωμένες μειοψηφίες μαθητών, καθώς και άτομα εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας. 
Αφού πρώτα παρεμποδίζουν την είσοδο μαθητών και καθηγητών στο σχολικό κτίριο, προβαίνουν σε αφαιρέσεις υλικού, καταστροφές των υποδομών και άλλες αξιόποινες πράξεις. 
Ενδεικτικά αναφέρω το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στο 7ο λύκειο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, όπου η έκταση των καταστροφών ήταν πρωτοφανής.
Η εγκληματική αυτή συμπεριφορά πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και...





αποτελεσματικά και να δοθεί οριστικά ένα τέλος στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο, το οποίο παρατηρείται όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στα πανεπιστήμια. Δε νοείται ο χώρος ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος να καθίσταται άσυλο καταληψιών και δραστών αξιόποινων πράξεων. Επιπλέον, είναι ανεπίτρεπτο να επιβαρύνονται οι Έλληνες πολίτες με το κόστος της αποκατάστασης των ζημιών που προκαλούνται από μια μικρή μερίδα ατόμων. Οι αστυνομικές αρχές θα πρέπει να προβαίνουν σε εξακρίβωση των στοιχείων των ατόμων αυτών και να παραπέμπονται με την αυτόφωρη διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να ερευνώνται τυχόν ευθύνες των γονέων για παραμέληση εποπτείας και να ασκείται σε βάρος τους ποινική δίωξη.
Ενόψει των ανωτέρω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
1) Πόσες καταλήψεις σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έγιναν από την έναρξη του σχολικού έτους 2012-2013 μέχρι και σήμερα(αποτελέσματα ανά Περιφέρεια); Ποιες ενέργειες έγιναν για την αποτροπή και εν συνεχεία για την λύση αυτών και την παραπομπή των υπαιτίων στη Δικαιοσύνη;
2) Πόσα σχολεία βρίσκονται τελούν σήμερα υπό κατάληψη; Τι μέτρα θα ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να εξασφαλίζεται στο εξής η κανονική και ανεμπόδιστη λειτουργία των σχολείων;

Αθήνα, 30−10−2012

Ο ερωτών Βουλευτής

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΕΓΟΣ
Βουλευτής Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ