Αντωνάκη, την ιστορία με τον βοσκό την ξέρεις;

Ο Πρωθυπουργός κ. Α. Σαμαράς μετά την σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 19 Οκτωβρίου 2012, δήλωσε:

 - «Μέχρι τις 16 Νοεμβρίου αντέχουν τα αποθεματικά της χώρας. Το αίμα της οικονομίας που είναι η ρευστότητα έχει φτάσει στο μηδέν»

Ακολούθησαν και άλλες παρόμοιες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων στο ίδιο πνεύμα και μοτίβο. 
Όλοι τόνιζαν το εξής: Αν δεν πάρουμε την δόση των 31,5 δις ευρώ, δεν αντέχουμε μετά τις 16 Νοεμβρίου. Για να πάρουμε όμως την δόση και να μην χρεοκοπήσουμε μετά τις 16 Νοεμβρίου πρέπει οπωσδήποτε να ψηφισθούν τα μέτρα!
Τα μέτρα ψηφίσθηκαν την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου και την άλλη ημέρα η ελληνική κοινή γνώμη πληροφορήθηκε ότι η περιβόητη δόση των 31,5 δις ευρώ δεν θα εκταμιευθεί έως τις 16 Νοεμβρίου.
Άρα η λογική συνεπαγωγή, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και των κυβερνητικών αξιωματούχων, ήταν μία και μόνο μία: Χρεοκοπία στις 16 Νοεμβρίου.
Όμως, ούτε τα super-market γέμισαν αλλόφρονες πολίτες που θα έτρεχαν...
 




να πάρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τις πρώτες ημέρες της χρεοκοπίας, ούτε τα γκισέ των τραπεζών με πανικόβλητους καταθέτες που θα έσπευδαν να αποσύρουν τις καταθέσεις από τις… υπό χρεοκοπία τράπεζες. Όλα συνέχισαν να εξελίσσονται με τον συνήθη μίζερο ρυθμό χωρίς να ταράσσουν την καθημερινή εξαθλίωση που επέβαλε στην χώρα και στους Έλληνες η τρόικα σε αγαστή συνεργασία τις κυβερνήσεις Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά.
Γιατί όμως οι Έλληνες δεν φοβήθηκαν; Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός. Ας τον αναζητήσουμε στους μύθους του Αισώπου. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι Έλληνες έχουν ακούσει τον μύθο με τον βοσκό και τον λύκο. Συγκεκριμένα, ζούσε κάποτε ένας βοσκός που φώναζε κάθε τρεις και λίγο «λύκος, λύκος». Έτρεχαν τότε οι κάτοικοι του χωριού να βοηθήσουν τον δυστυχή βοσκό, αλλά όταν έφταναν κοντά του διαπίστωναν με οργή ότι ο βοσκός έλεγε ψέματα και έστηνε αυτήν την παράστασή απλά για να διασκεδάσει με την αφέλεια των κατοίκων του χωριού. Αυτή η φάρσα επαναλήφθηκε πολλές φορές. Έως ότου εμφανίσθηκε πραγματικός λύκος που άρχισε να κατασπαράζει το κοπάδι του βοσκού. Ο βοσκός ζήτησε βοήθεια από τους κατοίκους του χωριού του φωνάζοντας «λύκος λύκος». Όμως κανείς από τους χωρικούς δεν έσπευσε για βοήθεια αφού όλοι πίστευαν δικαιολογημένα ότι ο βοσκός έλεγε για ακόμα μία φορά ψέματα. Αποτέλεσμα; Ο λύκος κατασπάραξε όλο το κοπάδι.
Κάπως έτσι πρέπει να ερμηνευθεί και η αποδοχή της δραματικής επίκλησης της κυβέρνησης για επικείμενη χρεοκοπία στις 16 Νοεμβρίου. Οι Έλληνες ακούνε από τις 23 Απριλίου 2010 ότι αν δεν πάρουμε την επόμενη δόση θα χρεοκοπήσουμε. Και επόμενη δόση δεν παίρνουμε ποτέ στην κρίσιμη και προγραμματισμένη ημερομηνία και χρεοκοπία δεν έρχεται. Γι’ αυτό και έπαψαν να πιστεύουν τις αερολογίες και τα ψέματα για επικείμενη χρεοκοπία και δεν κάνουν καμία προληπτική κίνηση. Ακόμα και τα μικρά παιδιά έχουν καταλάβει ότι η απειλή της επόμενης δόσης είναι ένας καλοστημένος εκβιασμός. Όλοι λοιπόν έχουν καταλάβει και δεν δίνουν σημασία σε απειλές για άκριτη και άνευ όρων αποδοχή των ιταμών όρων της τρόικας προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση και να αποφευχθεί η χρεοκοπία. Η δε κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είναι τόσο αναξιόπιστη και αφερέγγυα που ούτε καν η απειλή για το μεγαλύτερο δυνατό κακό δεν γίνεται πιστευτή.   
        
Συμπέρασμα: Αντώνη, την ιστορία με τον βοσκό της ξέρεις;


stoxasmos-politikh.blogspot.gr